dominika2585 dominika2585 diskuze u autorů

☰ menu

Bernadette MacDougall

Autorka má ten dar, udržet čtenáře v napětí. Autorka ve mně rovněž dokázala probudit pochybnosti ohledně toho, kdo je v knihách vlastně ten špatný. Zatím mám za sebou dvě knihy a na další (Přiveď mě zpátky) se pravděpodobně podívám v novém roce.

09.12.2019


Neal Shusterman

Od autora jsem četla knihu Smrtka a její pokračování Nimbus. Musím říct, že mě autorovi knihy bavily od začátku až do konce. Zamilovala jsem si hlavní postavy, především Rowana, a také svět, který autor vytvořil. Jeho pojetí budoucího světa je velmi reálné a uvěřitelné, i přesto, že se jedná o fantaskní dílo. Těším na další díl Smrtky a v knihovně na mě již čeká kniha Sucho.

09.12.2019


Sara Raasch

Od autorky jsem četla sérii Sníh nebo popel, která sice byla taková oddechová, ale mně se velmi líbila. Znovu bych si ji pravděpodobně nepřečetla, ale určitě nelituji. Autorka vytvořila zajímavý svět a sympatické hlavní postavy. V tuto chvíli zvažuji i přečtení knihy Rebelové vln, podle anotace vypadá slibně.

09.12.2019


Jussi Adler-Olsen

K tomuto autorovi jsem se dostala úplnou náhodou, a teď se řadí k mým nejoblíbenějším. Už jsem to jednou psala u nějaké knihy a musím se opakovat. Seveřané to s detektivkami prostě umí. Postavy jsem si oblíbila již od prvního dílu, především Asada. Mám dočtený pátý díl Marco, který byl podle mého zatím nejlepší. V blízké době se vrhnu na další díl.

09.12.2019


Sarah J. Maas

Před autorkou smekám, je opravdu třída ve svém oboru. V obou sériích (Dvůr trnů a růží, Skleněný trůn) autorka vytvořila dokonalý svět, a spoustu postav, které jsem si zamilovala. Zrovna dočítám poslední díl Skleněného trůnu a musím říct, že bude velmi těžké se s touto sérii rozloučit. Doufám, že autorka v budoucnu napíše něco stejně úžasného.

08.12.2019


Robert Dugoni

U nás sice zatím vyšla pouze jedna kniha tohoto autora, ale i ta jedna stačila k tomu, abych věděla, že přesně tohle jsou knihy pro mě. Autor má skvělý styl psaní, který ráda vyhledávám, protože je velmi poutavý a nutí Vás ve čtení pokračovat další a další hodiny. Doufám, že se u nás brzy objeví další kniha od tohoto skvělého autora.

18.07.2018


Ursula Poznanski

Ursula Poznanski, je přesně tou autorkou, u které nikdy nevíte. Její první kniha s Beatrice Kasparyovou, kniha Pět, byla prostě skvělá. Slepí ptáci mě naopak hrozně zklamali, a Hlasy autorku opět dostaly na vrchol. I přes zklamání, které mi způsobili Slepí ptáci, si stále kupuji její další knihy. Momentálně na mě čeká kniha Cizinec, která doufám, bude skvělá.

18.07.2018


Violaine Vanoyeke

Violaine Vanoyeke je skvělá autorka, na které oceňuji to, že pracuje s fakty a snaží se ukazovat věci tak, jak se nejpravděpodobněji ve skutečnosti odehrávaly.
Pokud si chcete udělat představu jak probíhal pohřeb faraona, určitě doporučuji knihu Krutý faraon - Smrt Tutanchamona. Opravdu skvěle popisuje mumifikační proces, dále všechny poklady, které musí být spolu s faraonem uloženy do jeho hrobky, jak probíhají práce na hrobce, malby, smuteční hostiny apod.

18.07.2018


John Lutz

Mistr X byla první kniha od Lutze, která se mi dostala do rukou. Kniha mě bavila natolik, až jsem dohledávala další knihy od autora, a zjistila, že se jedná o početnou sérii. A vzhledem k tomu, že můj oblíbený autor Jeffery Deaver a jeho Lincoln Rhyme má teď nějakou dobu pauzu, zdála se mi série od Lutze jako dobrý nápad. Zatím jsem nečetla všechny díly, ale po pár knihách musím říct, že mě Lutzovi příběhy baví, i když se setkáváme se stále stejnými postupy. Velkým plusem jsou samozřejmě sympatičtí vyšetřovatelé. Souhlasím s komentářem pode mnou, lepší je nechat si mezi knihami jistý časový odstup :)

18.07.2018


Lars Kepler

Poslední dobou stále více přicházím na chuť severským autorům. Knihy od Keplera čtu hezky popořadě a moc se mi líbí vývoj Joonovy postavy. V Hypnotizérovi byl spíš jako figurka v pozadí, zato ve Svědkyni ohně se ukázal v plné parádě. Joona pomalu otevírá své nitro, a proto ho s každým dalším dílem mám více ráda. V knihách není nouze o napětí, které se hezky stupňuje. V knihovně mám celou sérii s detektivem Linnou, a hned jak vyjde něco nového, určitě nebudu s koupí otálet.

26.03.2017


Wulf Dorn

Dornovy knihy mě baví, a netrpělivě čekám, kdy se objeví zmínka o nějaké jeho nové knize.

11.12.2016


René Unischewski

Autorka píše skvělé psychologické thrillery. Bohužel jsem jako první knihu četla Stále nezvěstná, která nasadila laťku velmi vysoko. Další knihy jsou pro mě slabší, a tolik mě nebavily. Pokud se rozhodnete číst díla od této autorky, doporučuji začít od poslední knihy a pokračovat tak k úplně první - jelikož na sebe díly nenavazují, tak to vůbec nevadí. Tedy začít Pořád se dívá, Nikdy nevíš a to nejlepší nakonec - Stále nezvěstná :)

11.12.2016


Jeffery Deaver

První kniha od Deavera, která se mi dostala do ruky byla Sběratel kostí, a od té doby nedám na jeho knihy - a především na sérii s Lincolnem Rhymem a Amelií Sachsovou - dopustit. Jakmile dočtu jednu knihu, hned otvírám další a dá se říct, že Deaverovi knihy jsou mým každodenním společníkem. Jeho příběhy jsou čtivé, plní zvratů a napětí a vždy detailně promyšlené. Deaverovy detektivky nasadily tak vysokou laťku, že jen málokterá kniha od jiného autora, mě dokáže zaujmout.

11.12.2016