Ursula Poznanski

rakouská, 1968

Diskuze (8)

Přidat příspěvek

TheDoll
27.09.2023

V sérii i Beatrice Kaspary autorka využívá neotřelé motivy, přivádí nás do specifických prostředí a vytváří jedinečné zápletky.
Knihou Pět prostupuje geocaching. Slepí ptáci získávají živelnost díky využití odkazů na sociální síť Facebook, který je (do)dnes neoddělitelnou složkou života podstatné části lidí. Hlasy nás přivádí do prostředí psychiatrie.

Bohužel hlavní postava si nedokáže najít work life balanc, protlouká se životem a působí nešťastně. Je proto pro potenciální čtenáře na zvážení, zda chtějí číst o rozpadnutí manželství, válce o děti, vyrovnávání se s traumatem (odkazuji na příběh Evelyn).

Autorka si bohužel nedokáže odpustit narativ, že jen Florin a Bea jsou ti jediní správní a charakterově špatné postavy se ani nesnaží maskovat, pohrát si s nimi.

Ti, kteří mají rádi, když se krváky trochu rozředí, možná ocení nadpozemsky romantickou linku, která prostupuje dvěma posledními díly série.

Jaruna644
16.10.2019

Zkusím Pět a Hlasy,ale Cizinec mě bohužel neoslovil.
Jaruna644


dominika2585
18.07.2018

Ursula Poznanski, je přesně tou autorkou, u které nikdy nevíte. Její první kniha s Beatrice Kasparyovou, kniha Pět, byla prostě skvělá. Slepí ptáci mě naopak hrozně zklamali, a Hlasy autorku opět dostaly na vrchol. I přes zklamání, které mi způsobili Slepí ptáci, si stále kupuji její další knihy. Momentálně na mě čeká kniha Cizinec, která doufám, bude skvělá.

efka.saf
07.03.2018

S touto autorkou jsem se setkala teprve nedávno, ale o to silnější zážitek to byl. Její série s Beatrice je výborná, postavy sympatické a rozuzlení vždy kulervoucí. Ještě mi schází Erebos a aktuální novinka Cizinec, ale zklamání neočekávám. Výborná autorka!

fis.rena
11.10.2016

Ursula mě baví. Četla jsem až na Slepé ptáky (chystám se na ně :D) všechno a i přesto,že Saeculum a Erebos je YA tvorba,tak jsem byla spokojená.

Loky
19.07.2015

Po přečtení všech třech knih se změnil můj náhled na spisovatelky. Nikdy bych nemyslel, že něco takového by mohla napsat žena. Díky těmto knihám, už při přečtení ženského jména na obálce knihy, dílo neodsuzuji a dám mu šanci. Né však všechny spisovatelky jsou takové. Knihy od U. Poznanski mám rád, ale také v nich nacházím (hlavně u PĚT) prvky ženské tvorby. Doufám, že bude v psaní pokačovat rychle a stejně kvalitně.

Týnušxxx
03.07.2015

Všechny její knihy sklízí obrovské úspěchy a je o nich všude slyšet. Erebos jsem si opravdu zamilovala. Ještě jsem snad nečetla žádnou jinou knihu, která by mě dokázala tak vtáhnout do děje a závidět hlavním hrdinům, že mají možnost hrát tak úžasnou hru!
Chystám se na Pět a Saeculum, na které jsem slyšela jen samé chvály, tak uvidíme :-)
Rozhodně se ale jedná o úžasnou spisovatelku a patří k mým oblíbeným.

Kelíns
01.07.2013

Skvělá spisovatelka. Erebos jsem si zamilovala...