dominika2585 dominika2585 komentáře u knih

☰ menu

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Stejně jako u prvního dílu jsem měla zezačátku problém se začíst. Ve finále se mi ale druhý díl líbil o něco více než ten první. Kvalitní thriller.

07.03.2024 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Neurazila, nenadchla.

07.03.2024 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Někdo cizí v domě je má první kniha od autorky a určitě ne poslední. Já jsem spokojená, sedl mi styl psaní, kniha rychle ubíhala a udržovala ve mně chuť číst dál a zjistit jak to dopadne.

07.03.2024 4 z 5


Temné královny Fennbirnu Temné královny Fennbirnu Kendare Blake

Skvělé doplnění série.

07.03.2024 5 z 5


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Nebylo to špatné čtení, takové hodně romantické. Opět mě nejvíce bavila postava Silase, který celému příběhu dodával něco navíc.

05.03.2024 4 z 5


Playlist Playlist Sebastian Fitzek

Jednoduše nemám co vytknout. Sběratel očí je opět na scéně a proti němu nesmí chybět Alina a Zorbach. Skvěle napsaný thriller jak už od autora bývá zvykem.

24.04.2023 5 z 5


Cesta domů Cesta domů Sebastian Fitzek

Fitzek je vždy sázka na jistotu. V jeho příbězích vždy s někým celou knihu sympatizujete, aby se na konci ukázalo, jak velký omyl to byl. Příběh opět na jedničku, přečteno jedním dechem.

24.04.2023 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Pán prstenů a Hobit jsou jedni z mých nejoblíbenějších filmů, tak jsem si řekla, že bych si měla také přečíst knihy. V průběhu čtení jsem dost porovnávala v čem se liší od filmových adaptací. Knihu jsem četla poměrně dlouho, na mě to místy působilo až moc jako pohádka. Možná kdybych nejdříve četla knihy a pak až shlédla film, měla bych jiný názor, ale mě tu trochu chyběla jiskra. Ale v konečném výsledku se mi kniha líbila.

24.04.2023 4 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Ze začátku jsem měla velký problém se do knihy začíst, proto jsem jí každou chvíli odkládala. Ale děj se potom rozjel a vznikl z toho velmi napínavý thriller. Jen doufám, že druhý díl bude mít trochu svižnější rozjezd.

24.04.2023 5 z 5


Rudá tygřice Rudá tygřice Amélie Wen Zhao

Skvělé pokračování. Velice sympatická mi byla postava Linn a jsem ráda, že v knize dostala takový prostor na vyprávění z jejího pohledu. Romantická linka mezi Anou a Ramsonem je hodně pomalá, což někomu může vyhovovat, ale přiznám se, já jsem celou dobu čekala kdy už konečně přijde nějaké vyznání nebo polibek. Opět nechybí akce, napětí a zvraty. Na další díl se těším.

30.11.2022 5 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Kniha se mi velmi líbila, hlavně díky krásným popisům prostředí. Postavy jsou sympatické, Trochu neuvěřitelné je, že naši hlavní hrdinové jsou schopni přežít promočení na kost ve zmrzlé tajze. Asi jsou z jiného těsta. Příběh je nabitý akcí, nechybí napětí a samozřejmě zvraty. Anina krvavá magie je zajímavá, trochu mě ale mrzí, že se s ní Ana nenaučila pořádně zacházet a skoro po každém použití je tak vyčerpaná, že upadne do bezvědomí. Snad se to v dalším díle zlepší.

30.11.2022 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Tahle kniha mě naprosto uchvátila. Nadchlo mě prostředí veleknihoven a grimoáry měnící se na děsivé a nebezpečné zlotvory. Elisabeth a Nathaniela jsem si oblíbila, avšak nejzajímavější postavou příběhu byl Silas. V tomto případě mě mrzí, že se nejedná o sérii.

28.11.2022 5 z 5


Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Autorce patří jedno velké díky. Připadala jsem si, jako bych tam byla. Krásné popisy prostředí, autorka skvěle využila své vlastní zkušenosti z Manáslu. Příběh mě bavil, nejvíc jsem si oblíbila postavu Elise. Charles zde byl popisován skoro jako nadčlověk, což jsem mu trochu nevěřila.
Představa toho, že někdo vraždí v místech, kde je smrt už tak všudypřítomná, mi přijde trochu absurdní. Proto hvězda dolů.

09.11.2022 4 z 5


Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Skvělé zakončení série. Detektivky jsou vždy o něco temnější, když jsou oběti děti. Linka s "chlapcem" mě bavila, i když mi z počátku moc nedávala smysl, ale nakonec se vše hezky propojilo. Snad se dočkáme dalšího dílu.

26.10.2022 5 z 5


Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

Pro mě byl tento díl trochu slabší, což ale neznamená, že byl špatný. Jude a Uriah tvoří zajímavou dvojici, která mě osobně hodně baví. Těším se na další díl.

26.10.2022 4 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Této knize nemám co vytknout. Napínavé od začátku dokonce. Jude je velmi zajímavá postava a upřímně se těším na její vývoj v průběhu série. Závěr mě naprosto šokoval.

26.10.2022 5 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Originální příběh, dosud jsem nic podobného nečetla. Děsivý příběh se odkrývá spolu s výpovědí jedné z unesených dívek. Jednu hvězdu dávám dolů za konec. Policie se celou knihu snaží zjistit co jim Maya během své výpovědí tají, avšak ve finále mi to jako nějaké velké tajemství nepřišlo a žádný wow efekt se nedostavil. Zajímá mě co se bude dít v dalších dílech.

10.09.2022 4 z 5


Najdi mě Najdi mě Anne Frasier (p)

(SPOILER) Sériový vrah Benjamin Fisher se rozhodl odtajnit policii místo, kam pohřbil své oběti. Ale pouze za účasti jeho dcery. Co jsem tedy vážně nečekala bylo, že po příjezdu do Mohavské pouště se náš sériový vrah zasebevraždí. Myslela jsem, že se příběh bude ubírat trochu jiným směrem, čekala jsem spíš útěk, dceru jako rukojmí, ale sebevražda mě tedy nenapadla. Kniha se jinak četla velmi dobře, bavila mě a konec mě opět překvapil.

10.09.2022 5 z 5


Dcera krále močálů Dcera krále močálů Karen Dionne

Upřímně jsem od této knihy neměla moc velké očekávání, ale nakonec jsem byla velmi mile překvapena. V knize se střídají pasáže z Helenina dětství v močálech a z jejího současného života. Musím přiznat, že pasáže z minulosti mě bavily o trošku víc. Líbilo se mi to propojení člověka a přírody, které hlavní hrdince vydrželo a po útěku z močálů. Pravděpodobně nenadchne každého, ale za mě skvělé čtení.

10.09.2022 5 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

První kniha od tohoto autora, která mě moc neoslovila. Přečetla jsem ji celkem rychle a přiznávám, že jsem i přesto, že začátek knihy jsou jen psychobláboly labilní ženy, chtěla vědět jako tohle skončí. Emma je psychiatrička, která se ale sama potýká s psychickými problémy. Prodělala trauma ve formě znásilnění, a od té doby fantazíruje o všem možném, ale samozřejmě jí nikdo nevěří. Upřímně, já jí také nevěřila. Vše se obrátí na posledních stránkách, což autor tedy umí dokonale.
Anotace slibovala víc než mi kniha dala. Vyzdvihnout ale musím krásný obal.

23.08.2022 3 z 5