Ann98 Online Ann98 diskuze u autorů

☰ menu

Lauren Oliver

Poslední dobou miluji americké autory a jejich tvorbu. Lauren Oliver byla láska na první dobrou. Skvělá série Delirium a zfilmované dílo Before I Fall. Mám ráda film, ale kniha je pořád o chloupek lepší.
Autorka má nenásilný styl psaní. I když je spíš pro mladé dospívající čtenáře, věřím, že i ostatní si na její tvorbě nejdou kousek svého. Její styl psaní je mnohdy totiž až moc složitý na první pohled.

17.04.2024


Jasinda Wilder

Nevím jak je to možné, ale nikdy jsem nečetla americké autory, až teď poslední dobou a přišla jsem jim na chuť.
Jasinda Wilder se zaměřuje spíše na erotiku. V jejích knihách vždy vystupuje silná hrdinka plná odhodlání a velmi sexy a přitažlivý muž. O zápletku také většinou není nouze. Její knihy Alfa, Beta a Omega nebo série Madam X rozhodně zaujme fanoušky E. L. Jamesové a její série Padesáti odstínů šedi.

23.01.2024


Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Postupem času přicházím na chuť severským autorům. Je mi jasné, že tato autorka nebude po chuti všem, díky svému stylu vyprávění. Její popisné části jsou náročné, nicméně její styl vyprávění mi sedl maximálně. Opravdu mě mrzí jedna věc, že v originálu má tolik knížek. U nás je vydána jedna jediná.
Je to škoda. Obzvlášť, když je v plánu film Elvíra podle její trilogie.

16.01.2024


J.R. Erickson

Autorku mám ráda. Líbí se mi její styl psaní. Je chytlavý. Je teda pravda, že to není duchařina v pravém slova smyslu, ale to mně nikterak nevadí. Její série Přízraky z Michiganu mě baví a těším se na každou další knihu.

07.01.2024


Julie Franková

Nemůžu říct, že by autorka byla špatná, to rozhodně ne. Její kniha je spíše životní zpověď nežli klasický příběh. Proto ji tak nějak nemůžu srovnávat s ostatními českými autory. Její život rozhodně nebyl pěkný a je dobře, že to hodila na papír jako názorná ukázka pro ostatní ženy v podobné situaci.

20.11.2023


Anna Musilová

České autory moc nevyhledávám a už vůbec si od nich nic neslibuji. Obzvlášť od začínajících autorů s pár knihami na svém kontě. Ale musím nechat, že Anička Musilová je výjimka.
Její práce se slovy je neskutečná. Čekala bych to od starší autorky, ale ne takhle mladičké, nevypsané. Právem patří mezi oblíbené autory a moc se těším na další její tvorbu.

20.11.2023


Linda Green

Tato autorka píše naprosto skvěle a čtivě. Všechny její knihy jsou zárukou kvality, takže se rozhodně nemusím bát pustit se do čtení. Je mi akorát líto, že její knihy nejsou víc propagované a čtené. Protože jsou skvělé. A taky, že je přeložen jen zlomek jejích knih. Je to škoda, její styl je čtivý a ráda bych si přečetla zase něco dalšího.

31.10.2023


Lindsey Kelk

Mám tuto autorku ráda. Její knihy jsou sázka na jistotu. Člověk si u nich oddechne, nemusí složitě nad ničím přemýšlet. Autorka má skvělý styl vyprávění, až bych kolikrát řekla, že to sama prožila.
Co mě ale štve, že knihy vychází, jak se někomu zachce. Chybí některé díly. Absolutně nechápu, jak je toto možné.

24.10.2023


Katie MacAlister

Nově objevená autorka, s mnoha knihami na svém kontě, bohužel ne přeloženými. Dobrý styl psaní, dobře se to četlo. Hodně jsem se nasmála. O to víc bych si chtěla přečíst něco dalšího. Škoda

20.10.2023


Pavel Vladimirovič Sanajev

Řadím mezi mé oblíbené autory. Prvotní zklamání, že se mi nedostalo to, co jsem očekávala se ve finále změnilo v šok, co jsem to vlastně četla. Do jaké míry se jedná o autorovu biografii, těžko říct, ale je to síla.
Síla, že je vůbec něco takového možné. Ale vždyť dnes a denně je pro mnoho rodičů dítě až na druhém místě. Plno rozvodů, střídavé péče .. a ptá se někdo těch dětí, co vlastně chtějí? Ne. Musí stát mezi dvěma nejmilovanějšíma osobama.

16.10.2023


Robert Alley

Autor, který se snažil, aby se filmová verze stala verzí knižní. Bohužel s polovičním úspěchem.
Styl psaní, čtivost, téma .. tohle je za mě všechno super. Ale jestli chce mít čtenář větší zážitek, tak rozhodně po shlédnutí filmové verze.

02.10.2023


Tracey Garvis Graves

Autorka putuje do mých oblíbenců. Její tvorba mi sedla, hlavně její styl psaní je neuvěřitelně čtivý.
Mrzí mě jedna věc, že jsou přeloženy jen dvě její knihy. Přitom jich má na svém kontě mnohem víc. Obrovská škoda.

26.09.2023


Rachel Cohn

Spisovatelka spíše pro mladší slečny. Měla jsem tu čest s některou z jejích knih. Respektivě, většinu tvorby má ve spolupráci s jiným autorem. Ale teda, mnohem lepší jsou filmová zpracování. Ať už Dash & Lily nebo Nick a Norah (film: Rande na jednu noc).

14.09.2023


Barbara Constantine

Skvělá spisovatelka. Mrzí mě, že je u nás přeložena jen jedna její kniha. Sice ta nejúspěšnější, za kterou získala i literární cenu, ale ráda bych si přečetla něco dalšího z její tvorby. Človíček Tom byla kniha plná něhy i humoru a já věřím, že její další knihy by byly v podobném duchu.

11.09.2023


Dana Kellnerová

Nežli spisovatelka, tak spíše poradkyně v oblasti partnerských a rodinných vztahů. Což je určitě jen dobře, že tedy mohla autorka ve své knize čerpat ze zkušeností svých klientek. Díky tomu se její kniha stala na české poměry velmi dobrou a velmi potřebnou.

11.09.2023


Mona Kasten

Skvělá autorka, kterou řadím mezi mé topky, co se týče romantického příběhu. Taky moje nejoblíbenější německá autorka.
Autorka píše čtivě, umí hezky vykreslit scény, má skvěle vykresleny postavy a jejich charakter, chování, emoce. Dokáže mě rozesmát nebo naopak vehnat slzy do očí. Prostě suma sumárum má úžasný styl psaní, knihy jsou čtivé a prakticky se od nich nedá odtrhnout. Těším se na každou její další knihu.

24.07.2023


Anna Savas

Miluji německé autorky. Teď je to obrovský boom, jakoby se s nimi roztrhl pytel. Anna Savas je jednou z nich a je to velmi nadějná spisovatelka. Tak jako ona si nedokáže představit život bez knih, já si nedokážu představit život bez jejích knih.
Někde jsem četla, že psaní je pro ni jako dýchání. Proto doufám, že se dočkám dalších a dalších příběhů, na které se těším už teď.

18.07.2023


Tami Fischer

Z neznámé autorky se rázem stává oblíbená německá autorka píšící romantické příběhy. Právem putuje na seznam mých oblíbených.
Tami Fischer píše čtivě. Jde vidět, že si s psaním dává opravdu práci. Asi to má v krvi. Ráda si počkám na její další knihy.

11.06.2023


Lenka Sadílková

Poslední dobou mi máloco sedne od českých autorů. Jsem namlsaná těmi zahraničními a pak vše od těch našich vypadá "nevyzrále". Byť je příběh jakkoliv pěkný, stylem psaní to většinou vypadá jakoby to psal student střední školy. Autorka je mladá, ještě má spoustu času se vypsat. Už teď má skvělé nápady, jen to působí zatím dost "neučesaně".

18.05.2023


Nikola Hotel

Autorka si určitě zaslouží mé místo mezi oblíbenými autory. Poslední dobou snad sahám jedině po německých autorkách, je to už moje taková klasika a přijde mi, že mě nemají čím zklamat. Autorčina prvotina Ever je skvělá. Zase něco nového a "naokoukaného a nevšedního".
Koukala jsem, že má na svém kontě více knih, tak doufám, že postupem času toho bude přeloženo mnohem víc.

14.05.2023