1alena1 1alena1 diskuze u autorů

☰ menu

Petra Dvořáková

Petra Dvořáková je pro mě jeden z největších talentů mezi současnými spisovateli. Na každou její knihu se těším a nikdy mě nezklamala. Přestože píše o těžkých tématech, v jejích knihách jsou postavy, které si není těžké oblíbit. I když to nejsou jen kladní hrdinové, stojí za to, aby je člověk neodsoudil, ale pochopil.
Držím palce do dalších počinů !!!

08.12.2022


Markéta Šichtařová

Úplně jsem zapomněla, že jsem kdysi napsala komentář k pí Šichtářové. A přestože mi někdo v těchto dnech kliknul souhlas s tímto komentářem, tak bych chtěla podotknout, že já už s ním, bohužel, nesouhlasím. Je to přesně 6 let, co jsem to psala, ale dnes je pí Š. někdo úplně jiný. Sebestředná osoba, která odsoudí či pomluví ve svých článcích každého, kdo nesdílí její názor. Nezpochybňuji její ekonomické vědomosti, které já neumím posoudit, ale souhlasím s názorem, že je manipulátorka a překrucovatelka pravd dle toho, jak se to zrovna hodí. A jak je prezentována občas jako supermatka 7mi dětí, tak o tom už by mohla spousta lidí z okolí a ze školy také leckdy zapochybovat, superžena - jak se prezentuje sama a dříve i její manžel - opravdu není.

02.01.2019


Radka Třeštíková

Nechci být protivná a příliš kritická, ale přesně u této autorky je vidět, že se prodává "humbuk" kolem knížky a ne opravdová kvalita. Znám mnoho lepších knížek českých autorek, ale vydavatel nevrazí tolik do reklamy (nemají známé obličeje kolem sebe) a proto se neprodávají tak, jak by si zasloužily. Přečetla jsem od autorky všechny knihy dosud vydané a je to čtivé, ale obávám se, že tolik negativních a zvláštně nesympatických postav se časem omrzí, protože jsou zatím všude.

28.07.2017


Lisa Genova

Děuji autorce, že se pustila do tak náročné problematiky, ale ještě více za to, jak se jí kniha "Ještě jsem to já", podařila věrně napsat. Úžasné.

16.04.2015


Jitka Prokšová

První knihu Jitky Prokšové jsem poprvé přečetla náhodou při rychlém výběru knihy v malé knihovně, byly to Zbytky iluzí a byla jsem nadšena. Žádná zbytečná slova navíc a to mám ráda. Příběhy všech knih (ostatní jsem si pak dočetla) mají nevšední děj a spád, který nutí číst dál a dál. Výborné čtení, od kterého se člověk špatně odtrhne k povinnostem.

29.03.2013


Michaela Klevisová

Velice mě překvapil věk autorky, která opravdu vyzrále umí napsat velmi dobře čtivou detektivku (tedy již tři detektivky) . Všechny jsem přečetla stylem začátek - konec, pouze s nutným odběhnutím za povinnostmi. Super, přeji autorce ještě mnoho zdařilých knih.

27.02.2013


Anna Hessová

Anna Hessová je spisovatelka, která perfektně dokáže vždy popsat duch a náladu té doby, do které je zasazen děj. Nevím, jak moc čte dnešní mladá generace knihy s lidskými osudy totalitního režimu, myslím, že se spíš tomuto vyhýbají. Ale právě tato spisovatelka dokáže věrně na lidských příbězích popsat jak se tehdy žilo a čtenáře až začne děsit myšlenka, že by se to někdy mohlo vrátit. Vřele doporučuji k přečtení, přestože jsem přečetla zatím pouze 4 díla, budu se snažit dohonit dluh a dočíst ostatní.

15.02.2013


Mike Perry

Nelze objektivně hodnotit autora coby spisovatele, když vydal jednu knihu, ale je velice obdivuhodné, že se pustil do tak otevřené zpovědi svého velice neobyčejného života. Hrozně moc odvahy potřeboval celý svůj život ke každému kroku, který udělal a je velice dobře, že se o své nitro podělil se čtenáři, protože okolo nás může být někdo, kdo prožívá podobné, ale je méně statečný a mnohem víc trpí. Je dobré vědět, že tento "problém" existuje a člověk by se měl zamyslet - nepotřebuje někdo kolem nás pomoc? Nemusí být problém zrovna tohoto typu, ale lidská spoluúčast je při každém trápení strašně potřebná. Buďme citliví a mějme oči otevřené, dobře, žes Miku dal své pocity poznat světu !!!

08.01.2012


Vladimír Pikora

Pan Ing. Vladimír Pikora, PhD. je velice respektovaný a zkušený ekonom, jeho citace v tisku i rozhovory před kamerou mě oslovují a musím mu často dát za pravdu. Když něco hlásá, tak to je vždy na základě bezvadně prostudovaných skutečností a né plácání jako naši představitelé. Fandím mu, více publikování přeji.

02.01.2012


Markéta Šichtařová

Nemohu hodnotit Ing. Šichtařovou jako spisovatelku, protože její knihu nemohu sehnat, ale jako autorku článků a účastnici televizního pořadu Tah dámou, kde se aktuální témata našeho života podrobně probírají očima žen - a mrzí mě, ža tato autorka není ve vládě, protože její názory jsou (na rozdíl od politiků) názory lidí a z lidu, tedy blízké nám všem a ještě k tomu je schopna hledat a najít řešení různých otázek.
Doporučuji sledovat.

02.01.2012


Jiří Švejda

Velice dobře čtivý autor, který používá ve svých knihách i svého vzdělání z oboru chemie a znalosti o Litvínově a Litvínovských závodů. Lidské vlastnosti normálních smrtelníků, vztahy mezi lidmi tak jak je známe a proto je nám tvorba tohoto autora blízká a nemůžeme se od knihy utrhnout.

09.08.2011


Pavla Frýdlová

Zajímavé, nevšední čtení, kde se člověk dozví mnoho zajímavého a často si udělá nový obrázek o vývoji v Evropě očima normálního člověka a ne dle učebnice dějepisu. Moc dobré čtení o ženách, které musely nebo chtěly nebo je něco přinutilo opustit na čas naši zemi. Doporučuji.

09.08.2011


Inna Rottová - Mirovská

Velmi dobré počteníčko, nejvíce se mi líbilo : Případy šikovné tchyně, Zásah šikovné tchyně.

08.08.2011


Táňa Keleová-Vasilková

Perfektní čtení pro volné chvíle, kdy člověk potřebuje vypnout od svých starostí, vřele doporučuji všechny knihy !!!

08.08.2011


Magda Váňová

Knihy Magdy Váňové vřele doporučuji !!! Čtení, od kterého se nedá odejít.

08.08.2011