Zůstaň slepá

Zůstaň slepá https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224057/bmid_zustan-slepa-224057.jpg 3 39 13

Hrdinkou dalšího, v pořadí již pátého, románu Jany Javorské je osmatřicetiletá úspěšná podnikatelka Tereza, která nešťastně oslepne po nehodě na kole. Je bezpodmínečně odkázána na pomoc okolí. Její přítel Marek, ale není zrovna ten pravý, který by se o ni dokázal postarat. Věčně hraje karty, žije si na vysoké noze, neplatí dluhy a Terezu jen využívá. Krade jí šperky a peníze, aby měl na dluhy z hazardu. Jenže netuší, že jeho dny jsou sečteny v okamžiku, kdy Terezina slepota začne pomíjet a navrátí se jí zrak. Nikomu to však neřekne, aby si prověřila svoje okolí a tím i svého přítele Marka. To co zjistí, jí vyrazí dech. Proto vymyslí na něho dokonalou pomstu. V ten moment se začnou dít věci, které by nikdo nečekal.... celý text

Přidat komentář

jaHanicka
15.08.2022 1 z 5

Měla jsem co dělat, abych to dočetla. Námět dobrý, ale zpracování slabé. Kromě nedostatečné slovní zásoby a gramatiky na pováženou, opakování slov (vážně neexistuje jiná nadávka než "grázl"?), tak takhle zahodit dobrou zápletku, to už jsem dlouho neviděla. Rozuzlení přišlo po zbytečně dlouhé době, a závěr byl zbytečně odfláknutý. Zkusil jsem, viděl jsem, odcházím.

Acnaj
03.11.2021 2 z 5

Knížku jsem přečetla jako takovou dovolenkovou četbu... Musela jsem se zpočátku přemlouvat, abych ji nezahodila, ale dočetla jsem...


DeKo1996
17.03.2019 5 z 5

Kniha přečtena za jediný den. Posledních dvacet sránek jsem četla s napětím. Ze začátku pohodý příběh a nakonec takový zvrat..

Evitsa
17.01.2019 1 z 5

Knihu jsem musela odložit,to nešlo najednou.
Konečně dočteno po velkém přemlouváním a na co jsem se těšina nejvíce?
N A K O N E C knihy.Ufffffff
1* za odvahu

Candide
08.01.2019 odpad!

Tak první kniha, kterou jsem si vybrala do letošní čtenářské výzvy, pro mě byla opravdu výzvou v pravém slova smyslu. Takový brak už jsem dlouho nečetla.
Ubohý a nesoudržný děj, příliš mnoho nesmyslných zvratů, ploché černobílé postavy, všechny do jednoho jednající jako idioti. Prolínání témat a žánrů amatérské, slovní zásoba čtvrté cenové.
Vzít si to s sebou na dovolenou? Jako aby mi to zabíralo místo v brašnách na motorce???
Kdyby to napsala holka na druhém stupni, pochválila bych ji, jak pěkně pracuje s jazykem a zápletkou (a pak bych ji teda nenápadně nasměrovala k psycholožce, vzhledem k detailní znalosti pašování kokainu). Ale proboha, ta paní je stejně stará jako moje maminka!!! Čekala bych od ní víc autorské zkušenosti a především lidské soudnosti.
Nicméně přežila jsem, ale víckrát tuto autorku do ruky nevezmu (resp. do mobilu nestahnu).

Kerberos
18.06.2017 3 z 5

Lehká čedba na dovolenou

Teliee
19.07.2016 5 z 5

Knížka byla čtivá,pobavila. Lákala ke čtení, k tomu co asi bude na další stránce..Těším se, až se začtu do další..:)

PočetBook
10.05.2016 3 z 5

Moje pátá kniha od Javorské, a stejně jako Výměna minule mne tahle kniha připadala ne moc rozlišitelná od těch ostatních. Javorská má zajímavý "naivní" styl tvorby děje - události si nijak moc v příběhu nepřipravuje, pokud je třeba docílit určitého efektu, věc se prostě stane, i kdyby si měl čtenář ukroutit hlavu, jak je něco takového možné :-). Na druhou stranu je fakt, že se to lehce čte a čtenář je neustále napnutý, co ho čeká na příští stránce. A o to koneckonců asi jde. A teď rychle na "Proč ženy nekouří doutníky"

petra4080
24.02.2016 3 z 5

Hrdince jsem fandila, knížka mě bavila.

Lenji78
31.03.2015 3 z 5

Příběh dobrý, jen styl mi moc nesedl, nějak mi nešel "na jazyk", byl jaksi "kostrbatý", kolikrát jsem si musela větu přečíst několikrát, aby mi dávala smysl. U zahraniční autorky bych to pochopila - překlad se ne vždy vydaří, ale pokud je to autorka Češka..
Také některé situace mi přišly takové naivní až nevěrohodné, takže průměr, nenadchne, neurazí.

Nast.a
10.11.2014 4 z 5

Už jsem jednu knihu od této autorky četla a moc se mi líbila a tak jsem byla zvědavá na další. Opět nezklamala. Musím souhlasit s Motokatty, že jsem čekala, co ještě může přijít, když už toho bylo na hlavní hrdinku na začátku až až. Ale pak se vyklubal z jejího přítele ještě větší grázl, než jsem čekala a to mě docela dostalo. Hlavně to pašování drog z ciziny. O tom se celkově moc nemluví. Nevím, kam knihu zařadit - je to román pro ženy s detektivní zápletkou nebo drama nebo co to vlastně je? Každopádně mohu jenom doporučit.

LadyCotton
07.11.2014 3 z 5

Nemůžu říct, že by mne kniha vyloženě nazaujala, ale myslím si, že by to šlo napsat a fous lépe. Kupovala jsem e-knihu za nějakých 80 kč, takže si nemyslím, že by to byli vyhozené peníze...
Po přečtení cca 1/4 knihy neustále přemýšlíte co v tom zbytku asi bude, protože hl. hrdince se už všechno stalo... Je sice pravda, že kniha se čte svižně a děj není nikterak extra natahován, ale je to takové... suché... chybí tomu takové to wow
Na druhou stranu se musí uznat, že autorka děj zatáhla i do českého podsvětí (dealeři drog, zloději aut), které se "projevuje" i za hranicemi a měla to pěkně promyšlené...

anetaV
01.11.2014 5 z 5

kniha se mi líbila, je plná nečekaných zvratů.

Autorovy další knížky

Jana Javorská
česká, 1964
2016  60%Naostro
2014  60%Zoufalé touhy
2014  65%Výměna
2015  77%Bigamista
2016  65%Vánoční dárek

Kniha Zůstaň slepá je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce114x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x