Ztracený šíp

Ztracený šíp https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388841/bmid_ztraceny-sip-xLv-388841.jpg 4 8 4

Jana, nebo Mana? Kdo jsem? Ta, která žije tady a teď, nebo ta, která putuje dávnou pohanskou krajinou s malým Édarem? Jeho osadu neznámí jezdci vypálili, a já mu chci najít nový domov. Jednoho dne dojdeme k lidem, kteří nás přátelsky přijmou. Nikdy by mě nenapadlo, že právě zde nám hrozí smrtelné nebezpečí. Zachráním podruhé Édara? A sebe?... celý text

Přidat komentář

Zemlja
14.04.2024 2 z 5

Takové tuhé, těžkopádné.

tez80
04.02.2020 1 z 5

Kniha mě velmi zaujala na první pohled, tedy ilustracemi. Příběh a hlavně jeho zpracování mě zklamalo. Styl, jakým Jana o svém dobrodružství vypráví nevtahuje do děje. Nevěřím jí. Nechápu, proč autorka zahazuje prostor, ve kterém si Jana zvyká v novém prostředí a osvojuje si dovednosti nutné k přežití - a tak dál. Působí to na mě jako převyprávění - výcuc z původního příběhu.
Desetiletá dcera byla rovněž nalákaná a zklamaná, závěrem pak zmatená.
Mě osobně závěr připadá hodně matoucí, zvláště když je to kniha pro děti. Já odlétajícího motýla vnímám tak, že Jana zemřela a nechápu jak je to možné takto udělat, aniž by na to byl čtenář (dětský čtenář!) připraven.


MartinaF
28.12.2019 4 z 5

Velmi zajímavý příběh, který přenese čtenáře do pohanských časů. Děj rychle plynul, byl čtivý a myslím, že autorka téma zpracovala mistrně. Byla jsem hloupá, že jsem se podívala na konec knihy, připravila jsem se tak o to pověstné překvapení. Takže nekoukat a poctivě číst!

kamibe
31.01.2019 5 z 5

Potřebovala jsem na jeden seminář současnou dobrou knihu pro děti. Knihovnice mi nabídla dvě. Začetla jsem se trochu do obou a vybrala tuto. A byla to dobrá volba. Kniha má zajímavý námět, je výborně vypravěčsky zpracovaná, po celou dobu čtení mi nechybělo napětí a vyústění je také hezké, protože není podbízivé. Ilustrace se střídají barevné s černobílými, dvoustránkové s drobnými a ještě s okénky podobnými komiksu. Jsem zvědavá, jak na semináři tato kniha zapůsobí, co s ní vlastně budeme dělat, a těším se na to, protože knihu považuji za opravdu vydařenou.