Ztracený šíp přehled

Ztracený šíp https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388841/bmid_ztraceny-sip-xLv-388841.jpg 4 8 8

Jana, nebo Mana? Kdo jsem? Ta, která žije tady a teď, nebo ta, která putuje dávnou pohanskou krajinou s malým Édarem? Jeho osadu neznámí jezdci vypálili, a já mu chci najít nový domov. Jednoho dne dojdeme k lidem, kteří nás přátelsky přijmou. Nikdy by mě nenapadlo, že právě zde nám hrozí smrtelné nebezpečí. Zachráním podruhé Édara? A sebe?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený šíp. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Zemlja
14.04.2024 2 z 5

Takové tuhé, těžkopádné.

tez80
04.02.2020 1 z 5

Kniha mě velmi zaujala na první pohled, tedy ilustracemi. Příběh a hlavně jeho zpracování mě zklamalo. Styl, jakým Jana o svém dobrodružství vypráví nevtahuje do děje. Nevěřím jí. Nechápu, proč autorka zahazuje prostor, ve kterém si Jana zvyká v novém prostředí a osvojuje si dovednosti nutné k přežití - a tak dál. Působí to na mě jako převyprávění - výcuc z původního příběhu.
Desetiletá dcera byla rovněž nalákaná a zklamaná, závěrem pak zmatená.
Mě osobně závěr připadá hodně matoucí, zvláště když je to kniha pro děti. Já odlétajícího motýla vnímám tak, že Jana zemřela a nechápu jak je to možné takto udělat, aniž by na to byl čtenář (dětský čtenář!) připraven.


MartinaF
28.12.2019 4 z 5

Velmi zajímavý příběh, který přenese čtenáře do pohanských časů. Děj rychle plynul, byl čtivý a myslím, že autorka téma zpracovala mistrně. Byla jsem hloupá, že jsem se podívala na konec knihy, připravila jsem se tak o to pověstné překvapení. Takže nekoukat a poctivě číst!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracený šíp v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x