Cesta

Cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493398/bmid_cesta-Rdd-493398.jpg 3 30 9

Žoldnéř série

< 7. díl >

Při rutinní cestě na svém létajícím drakovi přes Indický oceán Žoldnéř zabloudí. Narazí při tom na ostrov, o němž nemá žádné informace, což je vzhledem k pokročilým metodám navigace mnichů z Kráteru docela podivné. Žoldnéř se na tajemném ostrově setká s fascinujícím a neznámým světem plným fantastických tvorů. Zdánlivý ráj se však snadno může stát pastí plnou smrtelného jedu. A to nejhorší na Žoldnéře ještě čeká… Nové dobrodružství našeho hrdiny nás zavede na fantastickou a tajemnou cestu do míst, kde se snová atmosféra mísí se světem sci-fi.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

El viaje , 1995


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
25.04.2023 2 z 5

Já si na začátku řekla: To je ale zajímavé. Zdržím se tady déle?
Autor: Tůdke nůdle, muha haha.
Škoda :(

jarynek
31.08.2022 2 z 5

Začátek s obřím pavoukem a hmyzáky nebyl nijak originální, ale ještě to šlo. To měl autor více rozvést, udělat nějakou zápletku a byl bych spolu se vždy výbornou kresbou spokojen. Bohužel zbytek knihy už byla změť ne dobře rozvitých nápadů. Tentokráte ani bonusy nebyly příliš zajímavé. Bohužel dosud jasně nejslabší díl.


FireOfFilth
22.07.2022 3 z 5

V další knize se Žoldnéř narazí na zajímavý ostrov, kde jsou ženy. Které nejsou tak úplně klasické ženy. Pak se něco stane a dostává se mu do rukou jakýsi amulet, který umí vyléčit akutní nemoc s ozáření. Dokonce se tu objeví i UFO. Ano ve světě žoldnéře se konečně přimíchali sci-fi prvky. Jinak je děj poměrně jednoduchý a nepřináší nic nového.
Bohužel i bonusová část je chudá.
Hodnotím 60%

Ivan Kučera
16.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Na tomto albume je poznať rok vzniku. Polovica 90. rokov patrila celosvetovej posadnutosti fenoménom UFO. Pamätám si, že i na Slovensku vtedy boli na programe dňa mimozemské únosy, pokusy a veci s tým súvisiace. Vyvrcholilo to kultovým seriálom Akty X. Žoldnéř 7: Cesta obsahuje v podstate dva (tri, ak rátame miniatúrnu dejovú v podobe zbytočného Claustovho camea) samostatné príbehy, ktorých styčným bodom sú ostrovy. Ako hororového fanúšika ma nadchol prvý, kde je ľudožravý veľký pavúk ešte tým menším problémom. Ale i druhý bol fajn. Práve v ňom sa na scéne objavujú veci, ktoré som spomenul na začiatku. Všimol som si, že asi žiadna časť z doteraz v češtine vydaných nenazbierala toľko negatívnych názorov, ale mne pravdupovediac nepripadal o nič extra slabší, ako predchádzajúce. Je pravda, že to Segrelles tentokrát predsa len jemne prestreľuje s naivnosťou (spôsob, akým sa Žoldnier „prezlečie“ za Hmyzieho kráľa by sa nestratil ani v paródii Leslieho Nielsena a nie, nestačí argumentovať slabým zrakom hmyzákov), ale inak určite žiadna katastrofa. Samozrejmosťou sú masívne bonusy, ktoré k sérii patria ako drak k nášmu obľúbenému bezmennému hrdinovi.

Fuckenbrau
09.06.2022 2 z 5

Udržet vysokou laťku v této jinak vynkající sérii je obtížné a tady se to úplně nepovedlo. Scénaristicky rozmělněné a rozblemcané, až jsem se obával, jestli jsem nedostal nějaký vadný výtisk.
Nemůže být každý den posvícení a těším se na další díl.

thorir
06.06.2022 3 z 5

Příběhově jednoznačně zatím nejslabší díl. Tentokrát jsem silně váhal mezi dvěma a třemi hvězdami. Nakonec tři, pro sérii mám z důvodů popsaných u předchozích částí velkou slabost. Sci-fi prvky již nejde nijak zakrývat a příběh se tak posouvá od, zpočátku, podivné alternativní minulosti úplně někam jinam. Plusy: žoldnéř, hmyzí ostrov, skvělá malba – ostatně jako vždy, polonahé prsaté okřídlené ženy. Mínusy: tentokrát příliš mnoho nevysvětlených a nevysvětlitelných nelogičností. Závěrečný bonus v podobě vyprávění o pohádkách mě tentokrát také příliš nezaujal. Ať je to jakkoliv, těším se na pokračování.

adevr
29.05.2022 2 z 5

Popravdě, první část je výborná, a škoda že hmyzí ostrov autor nerozprostřel po celém albu. Ta druhá je zmatek, nedovysvětlené věci... což je fakt škoda, a snad se nám nějakého vysvětlení dostane v dalším díle. Malba tradičně nádherná, a bonusy také.

GoodGames
25.05.2022 3 z 5

Žoldnéř je ako vždy vizuálne veľmi atraktívny. Horšie je to samozrejme so scenárom, ktorý je však ešte v prvej polke knihy vďaka tajuplnému ostrovu pútavý. Potom sa to zvrhne bizarným smerom, ale aj tak je to celé dostatočne zaujímavé už len kvôli peknej maľbe a vydareným bonusom.

fvalek
21.05.2022 3 z 5

Trošku jsem přeskočil a koupil si nejnovější sedmý díl, protože asi není úplně nutné postupovat chronologicky a přiznám se, že mě nalákala obálka. Bohužel celý tenhle kouzelný hezký svět Hmyzáků zabírá jen tak první třetinu či snad čtvrtku knihy a pak jde o úplně něco jiného. To je docela zklamání... Ne že by pokračování bylo špatné, ale zkrátka jsem se těšil na nějaké hezké fantasy pohádkové motivy. Ještě horší pak je, že i ten kousek byl vlastně úplně o ničem. Žoldnéř zachrání nějakou hmyzí vílu a ta dostane nápad, že by měl předstírat hmyzího krále, jenže dost nelogicky, když hmyzí král sedí na trůně doma a logicky nikomu nechybí. No a nakonec je tenhle hezký svět vlastně ještě dost smrtící... Autor to asi mohl trošku víc rozvést a ukázat z toho světa co nejvíc, ještě když se na konci honosí tím, kolik pohádkových a fantasy obálek nakreslil.

Druhá část je taky pěkná a zajímavá, a i když je to na tenhle žánr už moc, tak mi tam ten sci-fi prvek i dost sednul. Příběh plyne zajímavé, zpočátku není jisté, co se stalo a kdo tam kde žije a dělá, ale na konci to do sebe zapadne, a i když ta katastrofa je asi větší, než by bylo třeba, tak vyznění je hezké. Střet kultur, civilizací a úrovně intelektu se zde neobjevuje prvně a tohle byla taková zajímavá vsuvka něčeho nového.