Soud dvou měst

Soud dvou měst https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451720/bmid_green-arrow-6-soud-dvou-mest-lNu-451720.jpg 4 17 3

Oliver Queen se sice vrátil do Star City, ale nečeká ho zrovna šťastné shledání. Jeho firmu převzali zločinci a on sám nyní čelí obvinění z vraždy, které se mu možná nepodaří odvrátit. Green Arrow, který se vrací do Star City, je jiný člověk než ten, který odcházel. A i když ho alespoň Red Arrow a Black Canary vítají jako hrdinu, nic nemůžou změnit na tom, že je Oliver Queen na útěku před zákonem a zločinci včetně Merlyna, Shado a Pána času, kteří si s ním hodlají vyrovnat účet. Ollieho boj s Devátým kruhem se navíc přesouvá na nečekané kolbiště – přímo do hlubin oceánu! Jak si smaragdový střelec poradí s tímto mocným kultem, když uvízne v jeho podmořském doupěti? Po ZNOVUZROZENÍ HRDINŮ DC přichází šestý svazek GREEN ARROW: SOUD DVOU MĚST a míří přímo do černého. Přinášejí vám ho scenárista BENJAMIN PERCY (Teen Titans) a neomylní kreslíři JUAN FERREYRA (New Suicide Squad), JAMAL CAMPBELL (Nightwing) a STEPHEN BYRNE (Justice League/Power Rangers). Obsahuje sešity GREEN ARROW č. 33–38.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Trial of Two Cities , 2018


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
07.10.2023 3 z 5

GA je sympatický „sociálny“ hrdina a to je na ňom fajn, rovnako tak špecifický kostým a zbraň, ale Soud dvou měst príliš hladko nefrčí. Nie je to žiadna katastrofa, to určite nie, ale značnú časť dĺžky je to priemer a pomerne veľká nuda. Poriadne ma to dostalo až vo finále, kedy sa do deja o slovo prihlásili viaceré slávne nazvime to osobnosti a konečne to začalo byť zaujímavé, ale teda je otázne, či je fér takto si zľahčovať situáciu. Na druhej strane, GA je samotársky hrdina, ale niekedy je i členom istého zoskupenia, takže to logiku dáva... Každopádne posledný diel od scenáristu Benjamina Percyho, následne GA prevzali iní autori.

Lenka.Vílka
05.11.2020 5 z 5

"Everything Belongs - Thrice"

Znovuzrozený Green Arrow je pro mě sázka na jistotu, protože už dopředu přesně vím, co dostanu:
Dokonalý příběh
Krásnou kresbu

A ani tentokrát mě Benjamin nezklamal. Je skvělý vypravěč. Takže jsem na konci byla dojatá bez toho, aby to zklouzlo z patetičnosti.
A Ferreyra? Kdyby vynechal jediný díl, asi mě to bude hodně mrzet, protože ten chlápek ví, jak používat žlutou barvu a fakt si to užívá!

Soud dvou měst možná na první pohled obsahuje až moc jednotlivých věcí. Tolik, až si říkáte, že něco se musí ošidit, aby se to do knihy vešlo. Ne, nemusí. Všechno je tak hezky propletené a dává smysl. Až tak, že jsem spokojeně chrochtala :D

Sice je toho na Olivera poměrně dost naloženo, ale on to jako vždy zvládne. Vždyť má lidi, na kterých mu záleží. Ti, kteří znají pravdu. A trochu se nám ten okruh ještě trochu rozroste!

Už si skoro připadám trapně, že tady stále pěju ódy, ale Green Arrow si to zaslouží. Za svou akční i civilní stránku. Za to, že scénář bere v potaz, že když si do tvého srdce najde cestu ten správný člověk, je jedno, že je superhrdina. (Ty scénáře, ohledně "se mnou jsi v nebezpečí", mě sice baví, ale zde je víc lidský přístup...asi proto mě onehdy tolik bavit Flash, kde to nebylo jenom o Flashovi, ale podstatou měrou o Barry Allenovi, a na tom staví GA vlastně celou dobu, a jeho oblíbenost dává smysl.)

Kdyby to šlo, hvězd dám mnohem víc než pět ♡♡♡


fvalek
24.10.2020 5 z 5

Ollie je vedoucí postavou DC komiksů, co se týče propojení superhrdinského a obyčejného lidského života. Jako v jednom z mála komiksů se v něm mísí láska, politika, hrdinství i rodina. Krásná kresba, která je už typická pak umocňuje celou atmosféru.

Multizápletka spletená ze setkání s matkou, podmořského dobrodružství, souboje s vrahy a soudu je opravdu bohatá, ale tak dobře propojená, že dává smysl a chytí. Support postavy od Emiko po Dinah jsou už s příběhem Arrowa také neodmyslitelně spjaté. Právní a politické pozadí mě těšilo stejně tak. Finální sešit se zásahy Ligy spravedlnosti sice byl maličko kýč, ale do jisté míry vyvolal vítězoslavný úsměv na tváři.

Ollie má výhodu, že dokáže lidi skutečně oslovit, protože má takové zvláštní jedinečné kouzlo. Jak říká Dinah, neznám člověka, který je stejně hloupý jako geniální (nějak tak) a ono to sedí, Ollie je buď ňouma hrdina nebo geniální playboy, což jsou tak nějak kvality Tonyho Starka i Bruce Wayna zároveň. Navíc mix detektivky, politiky a schopností je pro dobrý děj fajn. Navíc konečně se rozlouskla zápletka táhnoucí se šest dílů, takže hurá! :P