Vypálit do základů

Vypálit do základů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400023/bmid_sebevrazedny-oddil-3-vypalit-do-zak-B4U-400023.jpg 4 28 3

Hluboko uvnitř světa hoří skrytý plamen – pekelná výheň spalující nenávisti a touhy po pomstě, která pohltí vše, čeho se dotkne. Během krize vzniklé po souboji Sebevražedného oddílu s Ligou spravedlnosti se tohoto plamene zmocnil jeden z největších nepřátel Amandy Wallerové a nyní jej hodlá použít ke zničení všeho, co je jí drahé – počínaje její domovskou základnou, věznicí Belle Reve. Sebevražedný oddíl se ocitá v jedné z nejnebezpečnějších situací, jaké kdy zažil, a celý tým podstoupí zatěžkávací zkoušku bojem. Bude muset prokázat nejen soudržnost, ale i schopnost udržet své superpadoušské kolegy za mřížemi. Jakmile se však naskytne možnost uniknout Wallerové zpod kontroly, jeden z členů oddílu svou šanci využije, obrátí se k týmu zády… a během své zrady neváhá prolévat krev. Dokáže rozlícená Harley Quinn zrádce odhalit (a navíc i zlikvidovat strůjce probíhající vzpoury), dřív než bude Operační skupina X doslova a definitivně ukončena?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Suicide Squad, Volume 3: Burning Down The House , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

Vypálit do základů by se dalo přirovnat k mexické telenovele: umřela, ale je zpátky. Tohle je zrádce, tenhle zase špion. A už je zase na správné straně. Tahle je taky mrtvá a ten přišel o ruku. Twisty létají ze všech stran a obecně je to takový klasický superhrdinský příběh, ale zhuštěný do krátkého formátu, takže všechno čím si postava projde během roku a více tady máte v jedné knize. Ale tři hvězdy tomu dám, úplně jsem se nenudil.

fvalek
30.03.2020 5 z 5

Po prvních dvou dílech a dvou crossoverech se konečně vracíme ke starému známému oddílu a starým dobrým zápletkám typu Zod, Rustam a spol, které tu na nás stále čekají, a je to bezva, protože Oddíl někdy umí být hodně zmatený a šílený jako Harley, takže je dobré najít nějaké konstantní body a dokončit příběh. Na kresbě se tentokrát podílí i Romita, takže dochází k takovému zvláštnímu mixu, který je svým způsobem okouzlující, ale svým způsobem i tak trošku zbytečný a nicneříkající.

Z postav mě tentokrát překvapivě neštvala vždy vyčnívající Harley, ale spíš Deadshot a Boomerang. Byla velká škoda, že se málo ukazoval Croc a Enchantress - u té jak už bývá zvykem se snad nikdy nepovede ani jedno kouzlo. Boomerang udělal hned dvě kraviny, nebudu vyzrazovat, ale všichni víme jaké... Wallerová excelovala, sice jsem nevěřil, že by mohla být skutečně pryč, ale vůbec jsem netušil, jak to mohla vymyslet. Rustam mi byl v minulém díle sympatický ,ale v tomhle nic extra, přišel jeho čas.

Jsem hodně zvědavý, co přijde dál, protože tu máme Zoda a já samozřejmě tak trošku vím, co bude v dalším díle a vážně se na něj po tomhle díle těším!


Lenka.Vílka
24.04.2019 5 z 5

(My Revenge - Bury Tomorrow)

Konečně si sérii užívám, jak asi bylo zamýšleno autory od začátku. Věci dávají v celku smysl a jsou komplexní. A z minulého dílu máme tušení, že v tomhle díle to bude stát za to. Ale nejdřív...

Oddíl si dává voraz. To v praxi znamená hodně. Boomerang vyrazí krotit divoké šelmy, ale nějak se mu nedaří. Harley by ráda lumpačila, ale opět to skončí u nepřesvědčivého balení Flaga. Deadshot se staví za dcerkou. Ale nejhůř je na tom Wallerová. Mrtvá, kulka, srdce. Kdo to mohl udělat? (Obvinění padne a má to své následky, které tady nevykecám.)

("Nejsme hrdinové. Nechodíme "zachraňovat svět". Ale pomsta? Pomsta je náš styl.")

Ono se to v podstatě rozdělí buď jednou možnou cestou (že je Wallerová fakt mrtvá). Nebo tou druhou možnou (že Wallerová není ve skutečnosti mrtvá). Takže prostě pecka.

Bonusová potěšila a pobavila stejně jako celá kniha. Slabších pět, ale ne čtyři.