K zbláznění příčetná

K zbláznění příčetná https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381366/bmid_sebevrazedny-oddil-2-k-zblazneni-pr-4KK-381366.jpg 4 48 10

Operační skupina X pod velením bezohledné ředitelky Amandy Wallerové vpadla do nejlépe střeženého vězeňského zařízení na planetě a „ztopila“ z něj podivuhodnou Černou sféru, kulovitý objekt pocházející z jiné dimenze. Oddíl to stálo jen jednoho člena, kterého obsah sféry rozprášil na atomy. A co že je tedy uvnitř? Samotný kryptonský diktátor generál Zod v celé své megalomanské, svět zničující slávě. Teď Wallerovou čeká rozhodnutí, co si počít s jednou z nejnebezpečnějších bytostí známého vesmíru. Teoreticky by ten, kdo ovládne Zoda, ovládl i svět. V praxi Černá sféra zamořila celé ústředí Oddílu zářením, které připravuje všechny přítomné o rozum – s výjimkou samotné korunní princezny potrhlosti, Její Bláznovosti, Harley Quinn! Ale dokáže jedna zbrusu nově příčetná psychiatrička úplně sama učinit přítrž šílenství Černé sféry, porazit Zoda a zabránit, aby Sebevražedný oddíl plně dostál svému jménu? SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL 2: K ZBLÁZNĚNÍ PŘÍČETNÁ navazuje na výbušné události ZNOVUZROZENÍ HRDINŮ DC a scenárista ROB WILLIAMS a legendární kreslíře JIM LEE vás v něm ohromí vzrušujícím zakončením jednoho z největších úkolů Operační skupiny X! V této knize najdete i několik dalších kratších příběhů, které ilustrovali STEPHEN BYRNE, CARLOS D’ANDA, CHRISTIAN WARD, GIUSEPPE CAMUNCOLI a další. Obsahuje komiksy SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL č. 5–8 a samostatný sešit HARLEY QUINN A SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL: APRÍLOVÝ SPECIÁL.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Suicide Squad, Volume 2: Going Sane , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

Když nebudu počítat ten aprílový bonusový příběh, tak má kniha lepší zápletku než první díl. Oddíl do Ameriky přivezl ničivou sílu a teď jsou všichni mimo až na Harley, které způsobila pravý opak. Jde sice o typický příběh, kdy musí postavy čelit vlastním chybám, ale když to srovnám s předešlými knihami o Sebevražedném Oddílu, které jsem tu hodnotil, musím tu jednu hvězdičku přidat.

VéjaTarabová
25.08.2020 4 z 5

Ze začátku jsem nevěděla, která bije, jelikož první díl jsem četla asi před měsícem. Občas jsem se ztrácela v ději, protože nejsem nějaký extra fanda DC a tyto věci jsou pro mě pořád nové. Ovšem znovu musím vychválit práci výtvarníků, která je naprosto skvělá. Nejvíc se vždy celou dobu těším na konec komiksu, kde jsou alternativní obálky. Je úžasné vidět všechny ty různé styly lidí.


hurikan123
29.09.2019 5 z 5

wow!!!

orangerose
22.05.2019 5 z 5

Super komix, bavil mne :)

KillHurt
14.02.2019 4 z 5

Druhý díl přímo dějově navazuje na díl první a drží si konzistentní kvalitu. Rozdělení hlavního děje flashbacky z minulosti hlavních postav vůbec není na škodu ani nepůsobí rušivě. Naopak dokreslují postavy a udržují napětí. Akce je stále dost. Ustoupila však trošičku do pozadí a dala prostor postavám a jejich vzájemným vztahům. Příčetná Harley byla pěkným zpestřením.

B-artX
11.12.2018 4 z 5

K zbláznění příčetná je fajn akčnárna s nekomplikovaným dějem a cool momenty. Přesně to jsem očekával a to jsem taky dostal. Super čtení, co zabaví a nenudí. Hlavní story mohla být o něco delší, kromě té o Crocovi mě složky nebavily tolik v porovnání s první půlkou komiksu. Ale jinak dost dobrý. Harley mě nečekaně dost bavila a příběh měl super zápletku- šílenství v Belle Reve bylo správně cool. Kresba se k tomuto komiksu hodila. Krásných 4/5. Spokojenost.

Wojta777
16.11.2018 5 z 5

Jako upřímně nevím, co lidi mají proti SO. Vždyť příběh je suprový, plný akce a zvratů. K tomu bravurní kresba Jima Leeho a máte výborný komiks. Ještě to více zlepšují samostatné krátké příběhy o jednotlivých členech SO. Musím říct, že jak první, tak druhý komiks mě velice bavil a už se nemohu dočkat na crossover mezi LS a SO. Za mě výborný komiks a proto dávám 5 sebevražedných hvězdiček.

fvalek
17.10.2018 4 z 5

Opět musím souhlasit, že kdybych četl první a druhý díl po sobě, tak by hodnocení prvního bylo mnohem lepší. Musím hodně pochválit, že jako jeden z mála těchto rebirthů skutečně navazuje na první díl (ty ostatní v tomhle často pokulhávají, povrchně navazují, ale nic nevysvětlují a nedoplňují). Taky se tu kromě hlavní linky doplňují příběhy ostatních členů Oddílu, hlavně Enchantress, ta je dost zajímavá. :P
Ale k hlavnímu ději... je skutečně dobrý, docela očekávatelný, ne ve špatném smyslu, ale v dobrém, že když najdete černou sféru, tak to přeci musí mít nějaké následky... a to, že byla Harley hlavní hvězda, i když to není její sólovka, to mi taky vůbec nevadilo a musím říct, že příčetná Harley mi byla hodně sympatická a blízká. :D
Ale projevuje se tu jedna taková slabinka DC komiksů, a to je, že supersilné záporáky porazí náhodou, nehodou nebo velmi jednoduše, ale na druhou stranu, co má chudák Harley dělat... Celý komiks se točí okolo toho, jak zneškodnit Zoda a přežít (to přežívání bylo skvělé, to jsem si jako čtenář moc užil a bylo to správně akční), ale to zneškodnění Zoda prostě nasmolené na půl stránky... klidně to mohl být epičtější boj, ale jak jsem psal, Harley by v boji vs Zod asi moc nezmohla... Velké plus za trošku větší využití Enchantress! :)

Kralicekusacek
21.08.2018 3 z 5

Zde se dalo udělat více. Pokud by se tvůrci soustředili opravdu na střetnutí Harley se Zodem, vznikl by úžasný příběh. Svět DC je plný příběhů soubojů superpadouchů se superhrdiny, i takových, kde padouši dočasně vyhrají, třeba tím že na Supermana použijí kryptonit (což kdysi udělal samotná Harley, aniž by přitom nějaký kryptonit vůbec měla, její největší síle je v úžasné vynalézavosti) nebo proti němu použijí jeho vlastní nadlidské vlastnosti, kupříkladu supersluch. Veteránka zločinu Harley se s různými superhrdiny střetla již mnohokrát, většinou zvítězila, a Zod byl dosti oslaben, sledovat souboj důvtipu proti síle by byl úžasný zážitek, to však z velké části vyšumělo do prázdna. Naštěstí v této sérii bude podobných momentů mnohem více, a lépe využitých, avšak nechci spoilerovat, snad již brzy budeme mít možnost všichni si tyto příběhy přečíst.

Lenka.Vílka
13.08.2018 5 z 5

Druhý díl překvapil. Protože byl lepší než první díl. Protože vysvětlil věci, které jsem vytkla prvnímu dílu.

Hláška knihy: "Všichni se zkrátka zbláznili, ale účinek na mě byl právě opačný. Jsem opět příčetná. Jak ironické."

A o tom kniha je. Příčetná Harley proti dosti nepříčetmu Sebevražednému oddílu. A když budete zlobit, nerozradím vám, jak to bylo s tím Zodem z prvního dílu ;)
Rube se od začátku do konce a je to vlastně i vtipné.
Kniha obsahuje další osobní složky, dočkáme se jednoho návratu a jednoho nového člena. Kniha navíc příjemně návnadí na pokračování. Něco mi říká, že to bude pecka (Liga spravedlnosti vs. Sebevražedný oddíl).

Jo, a PS: pokud bych četla oba díly hned za sebou, dám prvnímu o hvězdu víc. Takhle nechám hodnocení a až budu číst znovu, hezky za sebou ;)