Negativ

Negativ https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398816/bmid_flash-5-negativ-T0h-398816.jpg 4 20 5

Flash musí ovládnout své nezvladatelné schopnosti dřív, než ho dostanou noví a nebezpeční protivníci. A navíc se objevuje Flashova temná podoba, proti které není obrany. Vedle toho čeká Flashe nejdrsnější souboj jeho života, když se mu do cesty postaví Bloodwork, smrtící nový padouch. A aby to bylo ještě horší – za většinu těch problémů si může Flash sám.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Flash, Volume 5: Negative , 2018


více info...

Přidat komentář

MartyManCZ
28.10.2020 5 z 5

Flash v rage modu je velmi zajímavý. Jednak ho trápí osobní problémy s Iris a Kidem a na druhé straně bojuje sám ze sebou a s novými schopnostmi negativní rychlosti. Záporáci tentokrát slabší, ale v pohodě. Pořád si příběh drží vysoký standard a do dalšího dílu očekáváme příchod většího padoucha. Už teď se nemůžu dočkat jak to dopadne...

fvalek
06.07.2020 5 z 5

Upřímně, jsem rád, že se Flash nedočkal klasického prokletí pátých dílů, kdy je hlavní zápletka ukončená a děj už tak nějak nemá co dělat a řeší se blbosti (viz Green Arrow 5, Wonder Woman 5…). Naštěstí si Flash rozjel větší řádku dějů, které si pěkně dávkuje na později a stále vše dobře navazuje.

Flash je tak trošku v háji a mě to baví, protože to je osvěžující. Nemusí existovat žádný super silný záporák, aby se Flash dostal do úzkých. Temný zdroj rychlosti je zajímavý úkaz, který přináší řadu překvapení a očekávání. Zajímavý je i osobní život Barryho, protože se věci výrazně daly do pohybu. Velká deprese, kumulace temné energie ovlivňující chování, a navíc uražená partička Westů. Pokud bych měl zmínit padoucha, je to asi jeden z těch vtipnějších, ale potěšil.

Poměrně hodně se těším na Barryho pokračování v Iron Heights, hlavně co na to August, no a pak samozřejmě tajemný návrat postavy na konci, to bude super. Vánoční minikomiks na konci je přesně jedna z těch výplní, kterou bych u pátého dílu čekal, možná to mohli nechat do toho vánočního speciálu Rebirthu, ale tak co už, těch pět stránek mi dojem nezkazilo. :)


Voliarty
07.06.2020 3 z 5

A som premýšľal, že keď má Batman svoje detektívne príbehy, či ich nemá aj Flash. Predsa len, pracuje ako kriminalista, takže nejaký ten detektívnejšie ladený príbeh by sa dal urobiť. A v tomto komikse som sa dočkal, čiastočne. Proste miznú krvné vzorky a Barry po páchateľovi pátra. Pri tom obmedzuje používanie svojej rýchlosti, lebo to má ,,negatívne" účinky na okolie. Nebolo to zlé, ale bol by som radšej za trochu zamotanejší prípad.

Som celkom rád, že Williamson sa neuspokojil len so starými záporákmi a tvorí nových. Ako ten predstavený v tejto knihe, s ktorým dúfam, že sa ešte stretneme.

Posledný zošit potom, skôr ako uzatvorenie príbehu, slúži ako taký predkrm pre ďalšiu knihu. Navnadí nás aj vďaka otvorenému koncu.

Vianočný príbeh je potom klasický príbeh plný pozitívnej nálady, tak ako to k Vianociam patrí.

Lenka.Vílka
17.01.2020 5 z 5

"Room to Breathe - You Me at Six"

Mám ráda Flashe. V každé jeho variantě. Jasně, je tak dobrej a čistej, až to vyvolává pocit jednorožce zvracejícího duhu, ale pro Barryho mám slabost.

Líbilo se mi vystavění příběhu. Protože vzhledem k tomu z minulého dílu se těšíte...na reakci. Jo, to je správné vyjádření. Reakci postav. Jenže tady si na to počkáte hodně dlouho. Typicky seriálový postup. Udělalo mi to ale radost. Čili chápu, že díl možná působí jako vata nebo odbočka, než se čtenář dostane k tomu z minula. Ale mě příběh téhle knihy bavil. Hodně civilní. Že Barry Allen není jenom Flash. Že Barry Allen je i Barry Allen a neměl by na to zapomínat. Čili konec byl stejný jako vždy:
Otevřu pusu. Wtf! Kde je další díl?!

Mrzel mě jenom až moc viditelný přechod mezi kreslíři. Moc se mi líbí kresba Carmina Di Giandomenica. Jeho pojetí vzhledu Flashe mi vyhovuje a styl taky. Sešit od Neila Googe mě moc nenadtchl. Takže naštěstí byl jeho děj dobrý. A byl to nájezd na masakr, který poté následoval. Čili i s tímhle dílem jsem naprosto spokojená.

Vánoční bonus potěšil.

memphisz
21.11.2019 3 z 5

Docela dobrý akční děj, který místy zabrousí do psychologie postav, ale vždy jen povrchově. Bohužel. Zajímavější je určitě druhá půlka, ale je škoda, že hrdinové jsou zde opět jen dobří a horší stránky v nich probouzí jen infikování negativními silami...

"Pustil jsem do svého života negativitu, která rostla a hrozí vybuchnout, a já, než abych to řešil, jen utíkám a utíkám."