Doba Flashů

Doba Flashů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515199/bmid_flash-14-doba-flashu-K8t-515199.jpg 5 3 1

DOBA FLASHŮ! Příchod nepředstavitelně mocného padoucha Paradoxe ukáže Flashovi, co se stane, když se do souboje superschopností připletou obyčejní lidé. Barry Allen v tomto dynamickém příběhu poběží, aby zachránil sebe, své blízké i veškerou realitu. Když Paradox pošle na Flashe dalšího tempaře, Godspeeda, musí se hrdina spojit se svým největším nepřítelem – reverzním Flashem. Celý Flashův odkaz visí na vlásku a jedinou naději na záchranu multiverza představuje muž, který zabil jeho matku. Barry Allen sprintuje k cílové pásce, kde na něj čeká ještě větší hrozba, než jakou si kdy dovedl představit. Scenárista Joshua Williamson (Batman/Superman, Liga spravedlnosti) spolu se špičkovými výtvarníky Howardem Porterem (JLA) a Rafou Sandovalem (Hal Jordan and the Green Lantern Corps) stupňuje akci v příběhu, který obsahuje prvopočátky Barryho Allena, a pokračuje přes dnešek, až k bombastickému zakončení, jež posouvá Flashe zase o kousek dál. Sbírku tvoří sešity č. 88, č. 750–755 a Flash Annual č. 3.... celý text

Přidat komentář

fvalek
12.06.2023 5 z 5

Musím říct, že minulý díl byl dost divočina, která navazovala na nějaké události, které v jiných českých komiksech ještě nejsou, takže zmatené a podivné, ale v tomhle dílu je všechno zase tak nějak správně a otevírá se nová uzavřená zápletka, která je vysvětlená od začátku do konce, takže rozhodně plus.

Co se týče Paradoxe, asi chápu jeho motivace, i když je to divná postavička. Jako člověk hodně sympatický, postupně se mění a jeho touha zničit Flashe... možná trošku zbytečná, mohl to zkusit vyřešit jinak a nevím, jestli to je vlivem nějakého vzteku, že se nemůže dostat k rodině, nebo vlivem té změny, že je jakoby zlejší... Takže záporák vystavěný dobře, ale možná příliš vyhrocený. Návrat Godspeeda a Reverse Flashe super, dokonce tahle spolupráce byla jedna z nejzajímavějších věcí, co jsem ve Flashovi za dlouhou dobu četl.

No a celková premisa, že Flash ničí čas a poškozuje ho... Asi to všem bylo jasné, ale zároveň je to tu pro potřeby Paradoxe vyhrocenější, než to skutečně je. Po všech těch flashpointech apod. už je nějaké uvěznění týpka mimo multiversum dost drobnost. No a konečné řešení... trošku banalitka. Ale zase velký potenciál pro další díly, přestože příští by měl být poslední v téhle edici. Jinak mě potěšil návrat ke starým příběhům a zajímavostem, jako třeba setkání s bohem a odznakem apod. Pěkné. Po delší době Flash, co dává smysl.