Cílová čára

Cílová čára https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521558/bmid_cilova-cara-vQL-521558.jpg 5 3 1

FLASH PŘEKRAČUJE CÍLOVOU ČÁRU… Stojednadílná série hvězdného scenáristy Joshui Williamsona se chýlí ke konci, před kterým se rychlonohý hrdina musí postavit Reverznímu Flashovi a svým největším nepřátelům! Reverzní Flash nemá v úmyslu Barryho pouze porazit, ale také mu ukrást život, a proto stvoří Zoomovu legii, jejímiž členy se kromě jiných stanou Captain Cold, Turtle, Gorilla Grodd a Trickster. Dokáže nejrychlejší žijící člověk dostatečně rychle reagovat na útoky napříč celým Central City, když jsou ohroženi jeho milovaní a obecně všechno, co má rád? Když Flashův největší nepřítel povolá Barryho děti z budoucnosti, Tornado Twins, přispěchá hrdinovi, bojujícímu v největší bitvě svého života, na pomoc rodina Flashů. Tento sedmidílný soubor (Flash č. 756–762), o jehož výtvarnou stránku se postarali úžasní kreslíři Christian Duce, Rafa Sandoval, Scott Kolins a Howard Porter, vám vezme dech!... celý text

Přidat komentář

fvalek
24.09.2023 5 z 5

Po nekonečné sérii Flashova rebirthu tu konečně máme finále, které se nese v duchu sjednocení a možná i... nového startu? Uvidíme. V průběhu série kvalita dílů lehce kolísala. Některé byly zajímavé, některé tolik ne, hodně jich bylo takových jako by do série ani nepasovaly, ale celkově se dá říct, že se hezky jelo k tomuhle závěru. A hlavní hvězdou je jako obvykle Eobard Thawne! Cením si toho, že zápletka byla docela dobře pochopitelná a lineární, protože se během série stávalo, že některé věci byly hodně složité nebo takové jako hodně nedotažené, třeba ty ostatní zdroje síly, klidu apod. nebo nějaké časové skoky u Ranařů a zásahy Lexe Luthora.

Co se mi obzvláště líbilo, a je to sice klišé, ale naprosto nutné a nepostradatelné, je spojení flashových nepřátel a proti nim flashovy rodiny, a to dokonce z různých dob. Proto jsem v závěru ocenil vysvětlivky a pojmenování jednotlivých padouchů a hrdinů účastnící se nepřehledné závěrečné bitvy. Byla to taková malá občanská válka flashovského charakteru, ale o to zajímavější. Bohužel co mě moc nepotěšilo bylo absolutní finále a takový jako zase "restart"? Úplně nedovysvětlili, co to znamená. Jestli se dosavadní události gumují nebo zůstávají a jen něco je jinak? A jak tedy bude Flash pokračovat? Williamson tu nechal čisté plátno pro dalšího autora, ale přece jen se mohl posnažit a něco naznačit, je to škoda.