Zmizení

Zmizení https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459842/bmid_zmizeni-ntA-459842.jpg 4 63 16

Fogg Lake série

1. díl >

Před čtyřiceti lety došlo v malém městečku Fogg Lake k jistému „incidentu“: k výbuchu v jeskynním systému, při němž se uvolnily neznámé plyny, které měly na obyvatele zvláštní účinky. Někteří měli podivné vidiny. Jiní slyšeli děsivé hlasy. A pak dorazili vědci z tajemné vládní agentury... Jelikož se obyvatelé městečka nechtěli stát pokusnými králíky, svedli tyto případy na halucinogenní účinky hub. Nemohli tušit, že tyto následky zdědí i další generace... Catalina Larková a Olivia LeClairová jsou nejlepší kamarádky už celé roky a společně vedou vyšetřovací agenturu. Při řešení případů jim pomáhá jejich „druhý zrak“, jak tomu říkají. Poté co Olivia zmizí, Cat po ní začne horečně pátrat sama, protože v městečku se k tomu nikdo jiný nemá. Když jí pomocnou ruku podá vědec Slate Trevelyan, nezbývá jí nic jiného, než ji přijmout, ačkoliv je na něm něco, čemu tak úplně nedůvěřuje. Duo postupně odhaluje, že někdo pátrá po svědcích vraždy, jež se ve Fogg Lake odehrála před čtrnácti lety. Vrah nebyl nikdy dopaden. Danými svědky byly mladé Cat a Olivia. Někdo chce, aby obě ženy zmizely. Pátrání Cat a Slatea po Olivii je vede do králičí nory, která je mnohem nebezpečnější a tajemnější, než očekávali, a s vrahem číhajícím mezi nimi nikdo netuší, kdo z ní vyjde živý.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Vanishing , 2020


více info...

Přidat komentář

Kudík
01.01.2023 3 z 5

Kdo má od této autorky již něco načteno, ten nebude zklamán ani překvapen. Já ještě některé série nečetla, např. "Ostrov Rainshadow" a "Společnost arkány", a tak jen doufám, že mi v ději nic zásadního neuniká.
Cat a Olivia se staly před lety náhodnými svědky vraždy, a to přímo ve Fogg Lake, městečku, kde po jistém incidentu dochází k různým paranormálním změnám u jeho obyvatel. Po únosu Olivie a vraždách sběratelů se o jeskyně ve FL začíná zajímat i organizace Nadace, nyní pod vedením Trevelyanů. Mezi Cat a Slaterem je to neuvěřitelně rychlé, ale vidlička jako zbraň a klony pobaví. 3,5*

moudivlacek
31.12.2022 3 z 5

Kdo si zamiloval sérii Společnost arkány či Ostrov Rainshadow či Paprsky snů, tak se mu bude líbit i tento úvodní díl nové série.
Dvě dívky jsou očití svědkové vraždy v jeskyni plné tajemné nebezpečné energie, ostatní je ale přesvědčí, že to byli jen halucinace. Dnes jsou mladé ženy a vedou soukromou agenturu. Nečekaně jedna z nich Olivia se ztratí, než Cat se stihne pustit do pořádného vyšetřování, má u sebe pracovníka Nadace Slatera a ten chce nejen najít Olivii, ale najít i tajemnou laboratoř a vrahy lidí, kteří jsou do všeho zapleteni.
Je to klasika, detektivka spojená s romancí a prvky paranormálna. Kdo to má rád, přijde si na své.


lucakuca
03.10.2022 2 z 5

Ulalala dočetla jsem něco prapodivného...
Vyšetřovatelka na nic nepřišla, vlastně nemusela. Chytla se za kořen nosu, nadechla se a spustila dlouhé: "Oooooooooohmmmmmm" a vytáhla z kabelky vidličku.
Ještěže má sebou fešáka, který to udělá za ní a vznikne láska za tři dny obalená příznivou aurou. Co víc si přát?

saez
01.06.2022 4 z 5

Klasická oddechovka. Namíchaná ode všeho trochu a výsledek se dá rychle pozřít.

pip11
04.03.2022 4 z 5

Jeden únos, nějaké vraždy a spousta dalšího, jak jsme u Amandy zvyklí. Úvodní díl této série byl příjemný, těším se na pokračování.

TerezaMondeková
11.01.2022 3 z 5

Kniha mě zaujala docela zajímavým popisem, nápadem. A navíc jsem od téhle autorky už asi dvě knihy četla, takže jsem trochu věděla, co mám čekat. Její propojení tajemna, krimi, nebezpečí, záhad, vyšetřovaní, ale taky romantiky a lásky se mi vždycky líbil, takže jsem se na knihu docela těšila, ale teď jsem trochu na rozpacích...
Musím souhlasit, že děj mi nepřišel moc promyšlený. Romantická linka mi přišla docela dost slabá. Během knihy skoro žádné překvapení, napětí, nebezpečí... na konci žádné velké odhalení. Taky nemám ráda otevřené konce. Ale zase musím říct, že ta paranormální stránka, to nadpřirozeno, ty vize... to se mi opravdu líbilo. Zajímavý nápad, dobře zpracované a promyšlené, ale jinak... kniha za moc nestála.

Duchoslp
29.11.2021 3 z 5

Taková rychlovka na jedno odpoledne. Žádné hluboké myšlenky nečekejte. Tajná agentura zabývající se paranormálními jevy a vládní komplot. Klasika

handulli
10.10.2021 2 z 5

S těžkým srdcem ⭐⭐, protože tohle už není ta Amanda co dřív. Na konci jsem si říkala, jestli jí nehořel nějaký termín a tak prostě něco rychle napsala, aby uspokojila vydavatele. Děj není příliš propracovaný. Velkolepé finále se nekoná, o napětí nemůže být řeč. Romantická linka je absolutně odfláknutá. Jediné s čím se nešetří je slovo paranormální a tajná agentura. To paranormálno mi nevadí. Je to takové zajímavé oživení. Ale na tajné agentury a konspirace mám už trochu alergii.
Achjo, kde je ta Amanda, která psala detektivky z viktoriánské Anglie a já je hltala? :(

Bess.h
30.05.2021 3 z 5

Zajímavé počtení. Tohle bylo moje první seznámení s autorkou a vůbec nebylo špatné. Odlehčená detektivka s paranormálním prostředí a lehkou romantickou linkou. Nic složitého ani přehnaně překombinovaného. Nehrálo si to na ultra složitý trihler, ani přehnané drama. Jako oddechovka na počtení po náročném dni v práci skvělý a asi se vrhnu na další knížky autorky. A hlavně tahle knížka ke mě přišla včas, zrovna v momentě, kdy jsem dočetla pro mě dlouho očekávané knížky a chtěla jsem něco méně náročné, ale pořád se zajímavou myšlenkou. Zasloužené tři hvězdy jako zlatý standart. Jen malá výtka. Hlavní mužská postava mi přišla trochu nedotažená a celkově mi přišlo, že autorka moc neumí psát z pohledu muže. Tak nějak nepůsobil správně chlapácky :-), ale jinak spokojenost.

Palele
22.05.2021 1 z 5

Zkusila jsem a nedočtu, mám tak dlouhou frontu knížek před sebou, že za mě nemá smysl se zabývat něčím, co mě nebaví. Amanda Quick zkrátka není můj šálek kávy, za detektivku bych to asi neoznačila, spíše za pokud o dobrodružný příběh. Ale své čtenáře si to evidentně najde :)

Hope80
07.03.2021 3 z 5

Trošku jiné čtení, než si běžně kupuji. Nadpřirozeno... část hodně čtivá, část,že bych si přála být dál...Uvidíme co další díl....

JáŠárka
23.01.2021 2 z 5

Oddechovka na jedno odpoledne. Nenáročné čtení plné paranormálních stavů hlavních hrdinů. Dřívější autorčiny knihy mi seděly víc než tyto z posledních let.

kolacky
25.12.2020 5 z 5

Ano, člověk každou chvíli čekal, že se odněkud přihrnou Jonesové...

Hethera
13.12.2020 3 z 5

Kniha byla dle předpokladů velice čtivá, ale jak píše spousta ostatních čtenářů, mám pocit,že autorka se už trochu opakuje. Pořád jsem čekala, kde vyskočí prachový králíček nebo společnost arkány. Jsem zvědavá jestli se bude příběh někam dál rozvíjet.

biki
10.12.2020 4 z 5

Vcelku standartní dobrodružně romantický příběh z pera A.Q., který patří do její oblíbené kategorie paranormálních detektivek. Kniha je jako obvykle velmi čtivá, hrdinové i se svými problémy samozřejmě moc sympatičtí a padouši jaksepatří nepříjemní. Mám ovšem pocit, že se autorka už trochu opakuje, čemuž se ovšem při množství knih, které má na kontě, nelze divit. Celou dobu jsem čekala, kdy se do děje zapojí také Jones a spol. nebo aspoň Arizona Snowová, ale možná si to autorka šetří na další díly série.
Pozn. - co se to děje s anotacemi? Ta na DK je opět značně nepřesná, nemluvě o zkomoleném jménu hlavního hrdiny - správně má být Slater Argenbright.

Fifth Element
03.12.2020 5 z 5

Není to Rainshadow se svými okatymi, prachovými králíčky, ale je to stále tatáž Amanda. Nechybí paranormálno, napětí, vyšetřování a samozřejmě láska. Za mě jednoznačně skvěle napsané. Opět...
Jen to naznačene pokračování chybi...