Změň svůj dech a začnou se dít věci

Změň svůj dech a začnou se dít věci https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519540/bmid_zmen-svuj-dech-a-zacnou-se-dit-veci-vuw-519540.jpg 4 62 33

Poznejte principy funkčního dýchání a zlepšete svůj život ve všech směrech. Věřili byste, že něco tak obyčejného jako dech zásadně působí na kvalitu spánku, navyšování výkonu ve sportu, fungování trávicího systému i zvládání stresových situací? Nebo že může eliminovat projevy PMS, migrén, ADHD či astmatu? Objevte s certifikovaným master instruktorem systémů OXYGEN ADVANTAGE a BUTEYKO a zakladatelem holistického přístupu 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ nečekané souvislosti! Vše prakticky, funkčně a s lehkostí – zkrátka tak, že se biochemie dechu přirozeně propojí s pohybem i mentálním nastavením.... celý text

Přidat komentář

Charvi007
07.04.2024 5 z 5

Tato kniha je něco jako průvodce nebo rádce pro toho, kdo se rozhodne, že pouze prací na sobě se dá měnit život. Rosťa mě navedl na techniky jemného a redukovaného dechu, otužování a na citlivý přístup ke svému tělu a mysli. Pracuji na sobě již bezmála dva roky a v knize jsem našel mnoho dalších puzzlíků do celkové mozaiky zdraví, vitality a duševní pohody. Jednoduše uvedu vše, co se mi podařilo zmírnit a nebo zcela odstranit.
Po opravdu hodně dlouhých letech mě nebolí nohy, když ráno vstávám z postele. A to jen proto, že si každé ráno než vstanu 5 až 10 minut redukovaně a rytmicky dýchám do bránice.
Téměř 5 let jsem měl dlouhodobé potíže s trávením a opět jemný redukovaný rytmický dech do bránice mi pomohl plně a trvale tyto problémy odstranit aktivací vnitřní homeostáze.
Každý rok jsem několikrát prodělával nachlazení a často i záněty dutin. Rosťovo technika Noost, mi pomohla k tomu, že problémy s dutinami už nemám vůbec. Když už jsem nachlazen, jednak nachlazení není tak intenzivní a doba rekonvalescence se zkrátí na dva až tři dny. Pokud techniku aplikuji včas při prvních náznacích lehké bolesti v krku, nachlazení vůbec nepropukne.
Křečové žíly na nohách mám téměř neviditelné.
Otoky nohou a rukou už jsou také pryč.
Energetická rovnováha po celý den byla pro mě před pár lety nemyslitelné, dnes samozřejmostí.
Potíže s hemeroidy ustoupily o 70 %.
Je ovšem jisté, že pouze přečtení této knihy a poslech dýchánků, na které Rosťa odkazuje, nezmění nic. Jen práce na sobě a hledání vlastní cesty může pomoci najít zdraví, pohodu a rovnováhu, o kterou jsme přišli rychlým životním tempem a naučenými stereotypy.
Tato kniha je něco jako pohled do klíčové dírky na fascinující svět dechu a funkčnosti lidského těla. Je na každém z nás, jestli ty dveře otevře a vydá se za poznáním a začne makat.
Velmi bych ocenil ,že Rosťa nikomu nic nevnucuje, jen nabízí nové pohledy a souvislosti ve vnímání funkčnosti lidského těla, které mohou nastartovat samoléčebné schopnosti každému, kdo bude chtít.

zuzana6s7D
07.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Na knihu Rostislava Václavka "ZMĚN SVŮJ DECH.."..... jsem už netrpělivě čekala a koupila ji také příbuzným a známým.
Není nic důležitější než ZDRAVÍ, ŽIVOT. A o tom tato kniha je.
R.V. dává ve své knize pochopitelný návod široké veřejnosti, jak jednoduše pomáhat sám sobě, jak se uzdravit, jak dbát a udržet si svoje zdraví a žít plnohodnotný život.
Jsou to fakta, která R.V. studoval, konzultoval a ověřoval na vlastnim těle. 
Vysvětluje, že tělo je tak dokonalý stroj, soustrojí, které se díky svým biochemickým procesům může samo uzdravovat. A to je v životě člověka nejvíc.
I já jsem konečně v dáli uviděla světlo a naději na uzdravení se, když mě lékaři nechali na holičkách. R.V.se pro mě stal svým příkladem a přístupem ke ZDRAVÍ jediným rádcem a učitelem v jedné osobě. Díky němu, jeho dýchánkám, jeho knížce, se uzdravilo mnoho lidí a i já praktikováním cvičení, která jsou jednoduše a pochopitelně v knize popsána, dělám velké pokroky. Je však nutno podotknout, že je potřeba TRPĚLIVOSTI a POKORY.
Chápu, každý má svůj rozum, názor. Někdo tomuto způsobu nerozumí, protože je zdravý, nebo si vezme raději pilulku, která je rychlá.
A pokud někdo vyčítá R.V., že kniha nemá štábní kulturu, správně postavené odstavce, to v tomto případě není důležité.....Kniha není žádná beletrie a R.V. není spisovatel, ale vědec, znalec vnějšího i vnitřího těla a vysvětluje, jak s ním zacházet a jakou pozornost mu věnovat.
Moc Rosťovi za jeho neutuchající práci DĚKUJEME.

Zuzana Šilhanová


jaroiva
07.04.2024 1 z 5

Hodnotím knihu, nikoli metodu, o té jsem se moc nedozvěděla.
Někdo mi doporučoval Dýchánky na YT, ale já prostě videa na YT nesleduju. Narazila jsem pak na tuto knihu. "Super! V knižní podobě to bude pro mě mnohem lepší než sledovat videa..."
... Aha, tak ne - on je to jen rozcestník na ta videa. Tak zas nic.
Nechápu smysl této knihy. Pro ty, kdo rádi sledují YT, je možné dát nějaký seznam odkazů do nějakého příspěvku na YT, ne?
Sorry, ale tohle je podle mě zbytečné plýtvání papírem (v mém případě časem načítání interpretem audioknihy, naštěstí jen půjčené z knihovny). Vydržela jsem asi třetinu ehm... knihy? odkazovače?
Až budu mít náladu, pustím si tedy spíš to YT. Věřím, že změna dechu může změnit mnohé. Ale od knihy tohoto typu prostě neočekávám za každým odstavcem hlášku typu "více o tom na YT..."
EDIT: jak tak sleduji zdejší komentáře, tak ty velmi kladné dávají právě ti, kdo už metody znají odjinud (předpokládám z Youtube nebo možná kurzů?) a praktikují je asi i déle, než od doby, kdy byla vydána tato kniha. Čili to mě jen utvrzuje v tom, že kniha je pouze a jen rozcestníkem k tomu jinému podstatnému obsahu, který mi v knize chybí.
Poté, co jsem to zavřela, mám ale spíš chuť přečíst si Wima Hofa, na kterého se už delší dobu chystám.

FyzioDoris
01.04.2024 5 z 5

Kniha Změn svůj dech a začnou se dít věci by neměla chybět v žádné domácnosti, ve školách, v knihovnách, v ordinacích lékařů, fyzioterapeutů, psychologů, logopédů a jiných specialistů a také u všech sportovců a trenérů. Je to kniha, která není na jedno použití a pak šup do knihovny na speciální místo. K této knize se budete opakovaně vracet - pokud to se svým zdravím myslíte vážně.

Dnešní životní tempo (ve kterém se chtě, nechtě ocitáme všichni) formuje náš dech. Ten se změnil natolik, že často dýcháme proti našemu zdraví a ne v jeho prospěch. Jako fyzioterapeutka vídám v ordinaci denně, kdy nefunkční dech roztáčí spirálu bolavých zad, nefunkčního středu těla, pánevního dna, chronických i akutních bolestí pohybového aparátu. Ale zároveň jako certifikovaná instruktorka Oxygen Advantage už vím, kolik dalších propojek a souvislostí s NEfunkčním dýcháním vzniká - hormonální nerovnováha, psychické potíže, nefunkční metabolismus, imunita, chronická únava, nekvalitní spánek, ....

V knize najdete VŠE:
- informace, za které by se mělo platit zlatem (psané srozumitelnou formou),
- návod, jak jít do praxe krok za krokem
- vtažení do praxe
- ne jen dech, ale také kapitolu věnovanou otužování, mentálnímu nastavení, stravování - půsty v souvislostech a mnoho dalšího.

Již v předprodeji jsem koupila pár výtisků této inspirativní a božské knihy a po přečtení jsem jí obdarovala pár blízkých osob, kde jsem cítila, že to mám udělat.
Udělejte i Vy radost sobě a svým blízkým, rozhodně neuděláte chybu. Nemáte co ztratit, můžete však získat mnoho. Vyzkoušejte a dejte vědět, jestli se začaly dít věci.

Ale pozor!!! Bez praxe není změna, proto čtení knihy není na 2 večery, ale přečtu kousek a zkouším, praktikuji a znovu přečtu a znovu zkouším a zároveň pozoruji a vnímám své tělo.

Dýcháme pořád, ne až zítra, za týden, za rok, tak proč už nyní nedýchat jinak? Tato kniha Vám rozhodně bude průvodcem.

Rosťo a Peťko DĚKUJI, za sebe i za odborníky, protože praktikování funkčního dechu mě samotné život změnilo a také mění životy mých klientů.

zoltan4175
31.03.2024 5 z 5

Mne sa kniha veľmi páči. Je písaná s veľkou ľahkosťou a láskou. Je tam poznanie, pokora a rešpekt pred tým poznaním... A to je asi najdôležitejšie. Nikto sa tu na nič nehrá, ani kniha ani jej autori. Sú to ľudia, čo žijú to čo píšu, a z prebytku dávajú ďalej.
Mňa osobne najviac baví otužovanie. Sledujem Rosťu na YouTube už dlho a aj nás vesmír osobne prepojil. Musím podotknúť, že kniha je, akoby sa s vami rozprával na živo. Knižka je ľahká, pekná, dobre sa číta, ešte lepšie praktizuje čo je v nej. Je to dokonalý sprievodca na ceste k sebe samému. Ďakujem Rosťa a Peťka za tento váš dar. Ako motto knihy a autorov vraví, : Je radosť robiť radosť!

RadimRadimRadim
28.03.2024 5 z 5

Upřímně jsem knihu nedočetl, ale ne proto že by mne nebavila, ale proto že nechci spěchat a zahltit se informacema a technikama.Pokud budu stručný a hlavně upřímný,dýchání mne vytáhlo dalo by se říct z beznaděje, jednoduše opět po mnoha letech vidím světlo na konci tunelu.Po třech měsících praktikování dýchací abecedy, a vlastní variace písmen z ní , a po1 měsící praktikování dýchánku 55 jak na tinnitus s dechem, jsem ohromen jednou skutečností, a to je tato věc-že po 19 letech pískání v uších, neslyším zvuky v mých uších například když si sednu na náměstí ve městě kde žiju,a to víkendu kdy tam je klid a téměř žádný ruch.Prostě již nepotřebuji silné maskováním jen jemný vítr stačí, abych se po letech mohl cítit normálně.Něco se začlo jednoduše dít a hýbat.Knihu nosím v batohu , ještě s jednou knížkou ,která je o meditaci atd...Recenci zde píšu proto že, nevím jaká kniha je z venkovního pohledu, ale její obsah, který je sdělen osobitým jazykem a svérázným tónem ,mne oslovil zejména proto že autor Rosťa Václavek si prošel zkušeností ,která pozitivně ovlivnila jeho zdraví.A upřímně , kdo tápe a hledá ,a nenachází ,jako to bylo v mém případě, je jednoduše vděčný ,když si může pomoci sám, může věci držet trochu v rukou, a pomalu jít dopředu buď s knihou nebo dýchánkama.Radim Hájek

zuzkal.
27.03.2024 5 z 5

Tato kniha je návod. Musím souhlasit s novějšími komentáři níže. Napsána velmi čtivou formou, kde je možnost načíst si k dané kapitole QR kód, pokud chcete k tomuto tématu více informací, což je naprostá bomba. Praktické návody jsou v rámečcích. Přes neskutečné vědomosti, které Rosťa má, umí popsat vše tak, aby to pochopil i laik, který nemá odborné vzdělání. Pro mě je důležité nejdříve vše pochopit, abych mohla správně aplikovat. Ke změně dechu, člověk musí změnit ne jen dech, mentální nastavení a pak se k tomu doplní s lehkostí i další pilíře v této knize uvedené. Jak Rosťa sám uvedl, bez Peti M. by kniha byla daleko více obsáhlejší a ráda si knihy beru na cesty, což takto můžu.
Rosťu jsem poznala v obtížnějším období, kdy jsem si procházela váženějším onemocněním a zklidnění mysli, pomocí dechu bylo zásadní. Od té doby klidně spím, nemám mraky myšlenek, nestresuji se tolik, více vnímám dech a to, co vlastně konám. Díky tomu, že jsem Rosťu i Peťku poznala i osobně vím, že jsou to lidé upřímní s čistým srdcem a to si na nich velmi cením a důvěřuji jim.
Děkuji Vám, že jste.
Zuzka Ledvinová

Radmila33
26.03.2024 5 z 5

Kniha od Rosťi a Peťky je naprosto úžasným pomocníkem v pochopení, s čím vším náš dech vlastně souvisí a kolik dějů v našem těle je propojeno. Sama praktikuji zjemnění a ztišení a i jiné praxe s dechem už od jara 2022. Rozhodně tuto knihu doporučuji všem, kteří chtějí žít svůj život v radosti a ve fungujícím těle. To je fascinující! Děkuji Rosťovi a Peťce, že dokázali tak úžasnou věc, která lidem opravdu pomáhá poslat takto velmi levně dál. V dostupnosti a pochopitelnosti pro každěho. Radmila Zábranská

jakubYMc1
25.03.2024 5 z 5

Kniha od Rosti je skvělá! Vystihuje základy i hlubší témata dechu. Je psána vtipnou formou a proto věřím, že může být přínosem pro většinu generací. Mě osobně kniha pomohla ukotvit některé myšlenky ohledně dechu, které jsem zatím neměl uspořádané. Například funkční dech v souvislostech s ženskými cykly, kdy hladiny estrogenu a progesteronu ovlivňují míru tolerance na oxid uhličitý. Toto téma mi přijde obzvláště důležité, dosti opomíjené a přitom má často dopad na partnerské vztahy.. :)

Zároveň z knihy čerpám inspiraci pro tvoření obsahu článku na blogu https://zdravedychej.cz neboť informace jsou ucelené a inspirativní.

Knihu všem doporučuju, nejen kvůli dechu, ale i kvůli částem otužování, stravování i práce s myslí, neboť jsem byl od malička vedený vnímat souvislosti těchto témat a Rosťa s Peťkou v knize krásně popsali, jak tyto části fungují a jak je lze propojit v jeden funkční celek.

Děkuju Rosťo a Peťi za tohle dílo, které zatím vnímám, že na české scéně v problematice dechu má enormní přesah a věřím, že spoustě lidem přinese příležitost změnit svůj život jednoduchou a efektivní cestou, pomocí dechu.

ctenarPetrVETw
25.03.2024 5 z 5

Zdravím. Jsem jedním z těch, o kterých se kniha v příbězích zmiňuje. Aktivně praktikuji vše v knize uvedené cca 5 let. Ke knize si dovolím pár slov. Nejde o román, tedy příběh, který si přečtete a na konci bude happy end. Nebude. Tato kniha je návod jak začít životní změnu, která vás posune o kus dál, ale jen v případě, že zpomalíte a začnete si uvědomovat vzájemné vazby těla, mysli a dechu, který jediný nás je schopen ukotvit v přítomnosti a díky kterému si můžeme pomoci mnohem více, než si vůbec umíme představit. A to hovořím z čistě praktických poznání. Změna ale nebude hned. Je to hlavně o trpělivosti a k tomu jsou v knize QR kódy, pomocí kterých máte možnost si autora i poslechnout a pochopit proč nelze vše jen napsat. Kniha by mohla mít tisíc stran a stále by neřekla vše. Obsahuje však základy, jednoduché vysvětlení procesů v těle a snadné techniky, které lze používat každý den a rozvíjet je dle svých možností a potřeb. Není potřeba stovka technik, stačí jen praktikovat, zkoušet a uvědomit si, že jen tak to jde. Nebude to snadné, protože hlava se bude bránit změně. Ale kdo vytrvá tak pochopí, že to stálo za to. Pomalu a jistě. Trpělivě a v přítomnosti. Trvale a jednoduše. Za mě velký dík Rosťovi, že mohu být tohoto součástí. Petr Paseka

drak04
25.03.2024 5 z 5

Tato kniha snad není ani knihou, ale spíše návodem, učebnicí, nebo mapou, která ukazuje, každému kdo pochopí, cestu k ozdravení svého vnitřního zdraví a své mysli. Nejen to je ale obsahem tohoto skvostu. Celkově zde Rosťa popisuje, co se dá nenásilně změnit v našich životech, nejen změnou dýchání. To vše zde vyplývá z jeho vlastního příběhu, ale především z praxe na svém vlastním těle. Takže zde píšící lidé v mnoha případech neznají nic v souvislostech, popisují zde svá vlastní neoceněná EGA, jelikož je pro ně jednodušší něco od stolu zkritizovat, než aby zvedli svůj zadek a začali nejprve zkoušet a praktikovat!!!! Já sám jsem to udělal a jsem velice, velice rád, že jsem praktikoval hned od začátku, aniž bych něco hned rozporoval. A ejhle, vše se událo přesně tak, jak to Rosťa popisuje v knize a také předává v Dýcháncích. Dnes jsem toho plný a mohu předávat své zkušenosti dále. Forma pošli to dál je ta nejlepší, kterou Rosťa zvolil hned od začátku svého fungování. Je dobře, že se vše dostává více a více mezi všechny lidi.

psorm
24.03.2024 5 z 5

Proč dávám této knize pět hvězdiček? Osobně oceňuji poutavé zpracování a nenucené vysvětlování pojmů co se dechu i dalších pilířů zdraví, v knize popsaných, týče. Jelikož jsem na sobě zdárně vyzkoušel funkčnost rad od autorů knihy, ještě předtím, než kniha vznikla, tak jsem s radostí uvítal ucelený návod, jak to udělat, když chce kdokoliv začít se sebou něco pozitivního, směrem nejen ke zdraví, dělat. Ti, co potřebují nasměrovat, jistě knihu ocení a odkazy na 'dýchánky' v ní uvedené, jim mohou pomoci ujasnit si, má-li smysl se svým fyzickým a duševním rozvojem zabývat. Každý si svou cestu musí najít sám. Knihu vnímám jako praktické doporučení k osobnímu rozhodnutí, každého jednotlivce, jestli se bude funkčním dýcháním zabývat v souladu s dalšími aspekty vedoucími ke zdraví a mentálnímu nastavení, vedoucí k radosti ze života. Bez praxe nejsou koláče. Co jsem navíc uvítal jako třešničku na dortu, je možnost audioknihy, kterou si pouštím a těším se z poslechu jednotlivých kapitol namluvených s citem a pochopením pro celostní pohled na sebe sama. Takže za mne, suma sumárum, jednička s hvězdičkou. Každý má svobodnou volbu, buď si toto dílko přečte a nebo nikoliv. On totiž i každý rozcesník vede na cesty vedoucí ke stejnému cíli, jímž je svoboda vyjadřování a možnost vybrat si dle svého rozhodnutí... Děkuji autorům, Rostislav Václavek a Petra Macháčková, za tuto praktickou, dle mého názoru, velice povedenou knihu.

Encore
24.03.2024 5 z 5

Začalo to dychankami samozrejme hneď potom som kúpil knihu.Samozrejme aj aplikujem kniha nieje ako iné knihy ze odložíme a je to keď potrebujem vždy ju zoberiem a čítam alebo podľa qr kódu nájdem dychanku za mňa super vec Rosta s Petkou dali do toho cele srdce .a všetci ktorí hejtuju tak nepochopili vôbec tomu co Rosta robí pre každého znás a za to mu moc dakujem

MagdalénaS.
24.03.2024

Som veľmi rada, že kniha vznikla, pretože je pre mňa sprievodcom na ceste funkčného dýchania. Je napísaná veľmi zrozumiteľne pre všetkých, ktorí chcú na sebe pracovať. Kniha čitateľa zaujme aj svojou grafickou úpravou a vtipnými ilustráciami. Čo je úplne výborné riešenie, sú QR kódy, ktoré odkazujú na "dýchanky". Takto si každý môže vzápätí pozrieť k danej téme rozšírenejší komentár od autora, pretože dať toľko myšlienok do jednej knihy je asi umenie, aby to dávalo zmysel v celom kontexte funkčného dýchania. Ja sa venujem hlavne funkčnému dýchaniu a otužovaniu detí v školskom veku. Pred vydaním knihy som veľa konzultovala s Rosťom, teraz mám knihu, ktorá sa stala mojou pracovnou pomôckou. Neustále si v nej hľadám informácie, ktorých je v knihe mnoho na to, aby sme dokázali nájsť to, čo môže byť podstatou našej zmeny. Platí to tak pre dospelých ako aj pre deti. Je na každom z nás ako naloží so svojím zdravím a zdravím svojich detí.

RudyJizerky
23.03.2024 4 z 5

Jsem rád a vděčný, že jsem narazil na tuto knihu. Již dříve dýchánky a teď tato kniha.
Jednoduše napsáno, bez obalu a přikrášlení. Přesně, výstižně vyjádřené. Kdo chce na sobě pracovat tak má možnost. Je čistě na něm kdy začne.
Tato kniha mě pohltila. Za tři dny už jsem chodil a nacvičoval dechová cvičení dle dýchánků.
Jen práce, praxe ukáže. Mě ukázala cestu na kterou se vydávám rád, s chutí, elánem, v klidu, pohodě. Dech je život a funkční dech je úžasná cesta za poznáním sebe.
Nyní už jsem dál a rád pomohu nastartovat další. Je na každém co si zvolí. Vše je na dobrovolnosti. Každý člověk má svobodnou volbu.
Děkuji, děkuji, děkuji.
Ruda

lenkavildomcova
22.03.2024 5 z 5

Nemůžu souhlasit s některými komentáři, že je kniha povrchní, reklamní... že už mám konečně dočteno a mohu si odškrtnout další do sbírky "přečteno" a můžu odložit. Kniha je o tom začít praktikovat! A asi je třeba přečíst ji vícekrát, poprvé opravdu jen informačně, co obsahuje. Podruhé už s praktikováním a případným poslechem jednotlivých dýchánků a pak už se vracet blíže k tomu co se mnou rezonuje nejvíce, co je mi blízké, případně s čím mám problém. Člověk se sám v sobě posouvá dále a jakmile přestane rozporovat a začne zkoušet, pak mu to do sebe začne zapadat. Já jsem s Rosťou v blízkém kontaktu a spouta věcí mi začíná docházet až teď a věřím, že spousta teprve přijde. A je to práce se sebou na celý život. Pokud jen přečtu a nic nevyzkouším, pak je kniha opravdu zbytečná. Ale každý má svou cestu a tak je to asi v pořádku.

Bedanka
20.03.2024 5 z 5

Za mě povedená kniha, která byla pro mě opravdu prospěšným a přitom velmi jednoduchým průvodcem problematiky dechu, ale nejen jí. Autoři zde zmiňují i další oblasti, které jsou pro zdraví člověka zásadní - způsob myšlení, stravování, pohybu a taky otužování. A všechny tyhle kapitoly jsou propojeny právě dechem. Takže některé zde napsané komentáře, že dechu je věnována jen jedna kapitola, jsou opravdu liché a mohl je napsat jen ten, kdo knihu skutečně nečetl a praxi se nevěnoval.
Velmi oceňuji QR kódy, které vedou na videa tzv. Dýchánky, kde se autor dané problematice věnuje do hloubky a ukazuje dechové techniky přímo pro praktické použití. Takže pokud jsem něco zcela nepochopila z textu, mrkla jsem na Dýchánky a vše parádně dovysvětleno a ještě k tomu zdarma. QR kódy odkazují na videa plné souvislostí a technik, které jsou na YouTube zcela zdarma.
V knize jsem si našla mnoho aha momentů nejen o dechu, ale třeba i o fasciích. Prostě mi v té jednoduchosti plno věcí docvaklo. A hlavně teď používám techniky z knihy a nepřestávám vycházet z údivu, jak to může v těle jednoduše zafungovat svépomocí, konkrétně u mě při běhu a turistice.
Navíc na konci knihy je QR kód, který vede i na vědecky podložené zdroje, takže nejde o nějaké vymyšlené bláboly ve stylu jedna paní povídala, což je pro mě taky důležité.

roso.mak
18.03.2024 2 z 5

Špatně napsaná kniha. Nevím, zda ji autor chtěl pojmout jako reklamu na své kurzy, nebo nechtěl plýtvat místem, nebo prostě jenom neumí psát, ale sepsat jenom výplňkové banality, sem tam nějaký fakt a všechno důležité hodit jako QR kód na okraj stránky... QR kód, který odkazuje k autorovu podnikání... mi nepřijde úplně šťastné.

Výsledkem je, že autorovi moc nevěřím a nějak zvlášť se mně do jeho dýchánek nechce pouštět.

Samuro
11.02.2024 2 z 5

Zklamání. Informace v knížce nejsou špatné, nicméně to, jak je pojata a způsob, jakým autor vystupuje, není dobré. Přímo dechu se věnuje pouze první z pěti kapitol (dech, otužování, psychika, fyzická kondice, strava), budiž. Vše je ovšem popisované jen v naprosto základní rovině (a někdy i tak nedostatečně co se praktické stránky týče), kterou doplňují QR kódy s odkazy na vyprávění na YouTube. Výsledkem je nepříjemný pocit, že jsem si koupil drahý rozcestník na další aktivity autora. A pak sám autor. Před lety byl podle svých slov úplně v háji, nyní už se ovšem pasuje do role guru, vymýšlí nějaké svoje metody... no, stačilo. Mám na to příměr: český budhista je vždycky jen český budhista a tato knížka přesně tak působí. Příště prosím jinak a lépe.

Kackac77
06.02.2024 3 z 5

Knížku jsem si přečetla, protože jsem na youtube viděla nějaký dýchánek s Rosťou Václavkem. Zaujalo mě jak mluví o dechu a spoustu věcí se mi spojilo a dává mi smysl. Ta knížka ale není zpracovaná nejlíp. Navíc, některé věci mu moc nevěřím. Rosťa se zabývá dechem, spoustu toho nastudoval, Buteyko metody, atd.... Ale dál tam pak mluví třeba o cvičení - tzv. fasciální cchi, které prý vyvinul, odkazuje na to, že pár let cvičí cchi-kung, apod, ale já myslím, že za správně prováděným cchi-kungem jsou léta a léta praxe. Dále třeba kapitoly o stravě mi připadají velmi zjednodušené, a třeba pít zeleninové a ovocné šťávy v zimě mi připadá vysloveně nesmysl. Prostě informace ohledně dýchání mi dávají smysl, a v knížce to na mě i působí, že tuto oblast má Rosťa nejvíc "zmáknutou", to ostatní na mě působí trošku neprofesionálně.

Štítky knihy

propaganda zdravý životní styl dýchání

Kniha Změň svůj dech a začnou se dít věci je v

Právě čtených37x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce32x
Chystám se číst89x
Chci si koupit52x