Smrt na Fobosu

Smrt na Fobosu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18960/bmid_smrt-na-fobosu-35f-18960.png 4 38 3

Zlatý věk Venuše série

< 3. díl >

Třetí díl ze série Zlatý věk Venuše. Děj se odehrává na Marsu, kde je Sparta povolána vyšetřovat případ ztracené plakety. Kniha navazuje na předchozí díly a zase poodkrývá o něco více faktů o Spartině minulosti a tajném spolku, které se čtenáři dostane s postupným rozplétáním zločinu, ke kterému je povolána.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Hide and Seek , 1989


více info...

Přidat komentář

ludek.n
06.12.2023 5 z 5

Při loupežném přepadení v Labyrint City na Marsu, při němž byl ukraden vzácný mimozemský artefakt, byli zabiti dva muži. Inspektorka Ellen Troyová je vyslána, aby případ vyšetřila. Odhalení pachatelů ji samotnou přivede do smrtelného nebezpečí. Po výletech na Venuši a Měsíc, nás Paul Preuss vezme na procházku po Marsu a jeho oběžnici Fobosu. Že je to fenomenální zářez do pažby? No ovšem. Tohle není nějaké to šalebné mámení smyslů, hraní si se slovy, úhybné manévrování, ale jasný a promyšlený úder na solar plexus. Drama při letu v marťanském kluzáku, stejně jako hra na honěnou na krátery zbrázděném Fobosu jsou tak strhující, že nechcete, aby skončily. Preuss se překonává a nabízí adrenalinem dopovanou jízdu, kde každá stránka nabízí vzrušující pocit sounáležitosti. Není šance zůstat stát stranou. Jste semleti, uhranuti a s poslední stránkou vyplivnuti zpátky do reality. Znáte Clarkovu povídku Střílejte veverky? Tady máte její modifikovanou verzi, začleněnou do textu tak fenomenálním způsobem, že ani nepostřehnete nějakou disproporci. Tohle je skutečně nápad k nezaplacení.

Predator3313
03.08.2020 4 z 5

Další díl série Sparta, se tentokrát odehrává z většiny na Marsu, kde Ellen vyšetřuje krádež plakety a s tím související vraždy. Za vším opět stojí organizace dříve zastřešující i SPARTU. Tentokrát musím říct, že se mi víc líbil děj ohledně Blacka. Narozdíl od Ellen není super vylepšený, a přesto všecko zmákne.


Phoenix16.cz
02.01.2013 4 z 5

V tomto díle autor upustil od akčnosti příběhu a zaměřil se spíše na vývoj událostí již zmíněných, a které budou hrát další roli. Sparta se tentokrát honí po vesmíru za záhadnou plaketou, která skrývá tajemství, které může změnit dosavadní myšlení lidí o mimozemském životě. Příběh sice nabírá na intenzitě, ale bohužel na úkor plynulosti. Od dobrodružství autor přešel spíše k popisování událostí.

Autoři knihy

Arthur Charles Clarke
britská, 1917 - 2008
Paul Preuss
americká, 1942