Jak daleko zajdem

Jak daleko zajdem https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396911/bmid_zivi-mrtvi-29-jak-daleko-zajdem-Xss-396911.jpg 4 79 13

Živí mrtví (komiks) série

< 29. díl >

Celá Alexandrie se těžce vzpamatovává z nedávných událostí. Rick přišel o svou životní lásku, Dwight ho obviňuje, že ho připravil o tu jeho, Eugenova přítelkyně z rádia už není tajemství a Negan... touží po své Lucille.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Lines We Cross , 2018


více info...

Přidat komentář

risha03
07.04.2024 5 z 5

Oddechovější díl, ale vlastně perfektní. Nejvíc se mi líbil vývoj Maggie ve vztahu s Neganem. Princezna otravná, taková ta, co vlastně mele mele mele ale nic neřekne, ale přesně takovej účel asi měla mít. Možná inspirace u Deliria ze Sandmana, chování obdobné? Akorát ta měla hluboké významy. Princezna mi přišla prostě jen otravná

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
12.04.2023 4 z 5

Jediný dôvod, prečo tomuto číslu nedávam päť hviezd je viditeľné spomalenie tempa, ktoré však nie je úplne na škodu, pretože poskytuje postavám, ale aj čitateľovi oddych, ktorý bol po predchádzajúcej časti mimoriadne potrebný.

Okrem toho tu pribúda aj nová postava - Princezná. Naozaj veľmi som sa na ňu tešil, v seriáli som si ju skutočne obľúbil a musím povedať, že ani jej komiksový originál ma ani trochu nesklamal :-)

Tejto časti dávam 85 %, dúfam, že sa to trochu viac rozbehne a som zvedavý na Commonwealth (Společenství)...

rick6410
05.03.2023 4 z 5

Po dlhšej dobe nedávam plný počet bodov, ale vôbec to nebol zlý diel, dej sa len znovu spomalil aby sa postavy mohli spamätať. Najlepšia bola výprava, konečne sme po dlhej dobe preskúmali nové miesta. Dianie v Alexandrii ma až tak nebavilo, lebo sa nad ňou skláňa mrak smútku. A napokon krásne rozlúčenie s jednou úžasnou postavou.

Terva
06.09.2021 5 z 5

„Musíme začít riskovat...
Teď není vhodná doba
na krčení v koutku.
Potřebujeme pomoc od všech,
kdo jsou toho schopní.“

Tento svazek obsahuje sešity #169 - #174 ze série The Walking Dead

Myslím, že už je všem jasné, že scénárista Robert Kirkman se s tím nebude párat. Po počinu v předešlém díle, kdy se za smrt jedné z důležitých osob, omlouval a dokonce přiznal, že sám při tom brečel, je jasné, že bude hůř. Tak že smutek se překlenul i do tohoto svazku. Rick je z toho také nešťastný, ale dále se snaží své lidi chránit. A to i za možnosti, že by to mohl být konec Alexandrie.

Malá ochutnávka:
Vepřový se zkurvenejma fazolema. No nežer to? Chci říct, že kdyby mohlo bejt po mým, vzal bych si jenom tyhle konzervy a vůbec nic jinýho... Prostě bych tu sračku žral, dokud bych neprask a nezaklepal svejma prosranejna bačkorama. Umřel bych šťastnej. Vepřový a fazole by mi vytejkaly ze všech děr....

Myslím, že se tu našllo pár čtenářů, kteří trochu i tajně začali fandit Neganovi. I když je to stále ten sprostej hajzl, je jasné, že nějakou tu čest v sobě má. Otázka je spíš, proč to dělá? V tomto příběhu se o něm dozvíme snad víc, než v spin-offu „Teď poznáte Negana.“ A hodně mrazivá je scéna, kdy Negan přijde k hrobu Lucille. Tady i slza ukápne a chvilku vám bude úplně jedno, že zabila … už ani nevím, jak se jmenoval.

Citát: Zabil Glena! Co dělá venku?!

Opět nádherná kresba nás doprovází celým tím dobrodružstvím. Na scéně se objevuje „Princezna“, to je ta v růžové bundě na titulní straně tohoto svazku. Vypadá to na pěkný číslo. Slibuje, že je boží jak kostel :-)
A vlastně ani Šeptači ještě nezašeptali poslední slovo. Tak že zase plno zvratů a překvapení.

Citát: Vážně myslíš, že můžem ještě narazit na něco horšího, než co už jsme zažili?

DarylDixon
25.04.2021 4 z 5

Nenaplnilo to určité očekávání, ale obsahově je to další solidní příběh. Všechno se opět posouvá a dodává to určité maděje. Pár krvavých scén oživí mrtvou zónu.

Mercatino
15.12.2020 4 z 5

Další odpočinkový díl, ta frekvence náhlých zvratů a chvílí klidu v sérii mi bude chybět. Na scéně se objevila nová a zbytečná postava(na obálce), která zabrala místo těm starým, což je škoda, protože je tam dost postav, například Ježíš, který si zasloužil prostoru mnohem více. Možná nejslabší díl celé série.

memphisz
01.08.2020 4 z 5

Pořád stejné, pořád dobré. Ve střídačce jsme aktuálně v díle, který je klidný a takřka bez akce, což jak už jsme mockrát viděli, povede k velké mele. V tomto díle se všichni dávají dohromady - rovnají se staré spory, obnovují se spálené stavby, vyvíjí vztahy a vyrovnává se se zdrcujícími ztrátami. Nová postava Princezny je vtipná, tak uvidíme, co přinese. Negan samozřejmě taky boduje!

LordSnape
15.04.2020 3 z 5

V podstatě překlenovací emo díl. Všichni zde brečej anebo sbírají síly, což je po té minulé palbě naprosto pochopitelné. I Negan si zde odbyl svůj výlev, ale pokud přihlédnu k bokovce Teď poznáte Negana, tak je zde jeho chování naprosto logické. Konec mě nechal napnutého jako špagát, tak jsem zvědav, jak se to vyvine.

Lenka.Vílka
03.12.2019 4 z 5

"Present, Future, And Past - We Came As Romans"

Díl začal vlažně. Jako, řeší se to z minula. Minule nám bylo smutno :( a taky to celkově bylo dost i o emocích ostatních postav. Takže jsem původně myslela, že to bude sice emoční, ale zároveň takový volnější díl. Dokud se na scéně neobjeví Princezna. Kočka z obálky. Hned celý děj chytnul úplně jinou dynamiku. Ale jak je zde už zmíněno, dost věcí se skrývá v tomhle nevinném prohlášení: "Musím říct, že se mi fakt líbí ten poměr. Asijskej američan, arabskej američan. Spousta přídavnejch jmen. Jen dva chlapy. Jen dva bílý." ... "Jsem řekyně. Kam tím míříš?" ... "Aha, když se dívám pozorněji, už ten olivovej nádech pleti vidím." ... "Možná už totiž nejsme všichni menšiny. Hehe...jediná menšina, která v tyhle době zbyla, jsou "živý"."
(V rámci tohoto potom působí divně kresba Princezny v knize a na obálce...)

Měla jsem obavy, že po pohřbu Lucille to půjde s Neganem z kopce. A při jeho povídání se slunečnicema jsem byla na rozpacích. Jestli to je směšné, vtipné nebo trapné. Přesto byla nejlepší část tohohle dílu právě ta část, kdy si Negan promluví s Maggie. Jediná zajímavá část tohohle dílu. Předvídatelná, ale dobrá. Takže fakt nevím, jak tohle hodnotit jako celek :(
(Zvoleno po dlouhém přemýšlení.)

Covenant
27.11.2019 4 z 5

Tak jsem byl zvědav, jestli komiks opravdu končí a trochu jsem tedy hledal. Nebylo potřeba dlouho, je to opravdu všude. Že serie končí, mě kupodivu nechává chladným. Je to sice skvělá komiksová serie, ale v nejlepším přestat. Co mě ale zaskočilo, že v prvním článku, na který jsem narazil, píšou nejen o tom, že je konec, ale i jak to skončí. Tím mě opravdu nasrali a teď už chci tuplem, aby to skončilo, když vím jak. Takže kdo se chcete vyhnout prozrazení konce, raději nic nehledejte.

Fuckenbrau
22.10.2019 3 z 5

No už by tam mohli všichni konečně pochcípat...

Kapis
18.10.2019 4 z 5

Telenovela jede dál a zastavit ji může a zastaví - jen tvůrce - a asi se dá říct naštěstí že už. Homosexuální linky, naštěstí si aspoň kluci necpou jazyky navzájem do pusy jako v novém Star Treku, adorace utlačovaných nebohých menšin, uplakaný Negan, sžíraný výčitkami nad hrobem své bejsbolky. Asi to tam v redakci vzal do rukou pořádný neomarxistický kádr, už tam chybělo jen trochu gender a meetoo feminacismu, aby to splňovalo požadavky Krásného nového postfaktického zeleného světa. Naštěstí tam nejde naroubovat Trump ani Putin, jinak se vsadím, že by to schytali v plné parádě.

Pokud Kirkman končí svou "nekonečnou" sérii právě kvůli těmto zásahům "shora" do jeho práce a výše zmíněné je jen úlitba pokrokářským pomatencům, aby si to mohl dopsat do nějakého pro sebe přijatelného konce, klobouk dolů. Jinak klobouk nahoru! Nicméně přečetl jsem to v kuse na jeden zátah a bavilo mě to. Už ale ten konec docela vyhlížím. Kdyby nebyl na obzoru, o koupi tohoto dílu bych už hodně uvažoval.

Štítky knihy

zombie

Kniha Jak daleko zajdem je v

Přečtených103x
Doporučených4x
Knihotéce40x
Chystám se číst13x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x