Nový světový řád

Nový světový řád https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396913/bmid_zivi-mrtvi-30-novy-svetovy-rad-44I-396913.jpg 4 79 13

Živí mrtví (komiks) série

< 30. díl >

Kolik hodin má den, když jich půlku nestrávíte zíráním na televizi? Kdy naposled kdokoli z nás DOOPRAVDY pracoval, aby získal něco, co chtěl? Jak je to už dlouho, co kdokoli z nás doopravdy POTŘEBOVAL něco, co CHTĚL? Svět, který jsme znali, je pryč. Svět komerce a uspokojování zbytečných potřeb byl nahrazen světem přežití a zoodpovědnosti. Epidemie apokalyptického rozsahu zachvátila celé lidstvo a přinutila mrtvé povstat a požírat živé. Společnost se rozpadla během několika měsíců. Žádná vláda, žádné supermarkety, žádná pošta, žádná kabelovka. Noví přátelé. Noví protivníci. Nové hrozby. Prostě zcela nový svět!... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

New World Order , 2018


více info...

Přidat komentář

risha03
07.04.2024 4 z 5

Tento díl byl slabší. Nemám prostě rád témata typu Sebastian (už jsem nadával na díl, kdy se v Hilltopu spratek vrhl na Carla a pak prudila ta rodina). Doufám že tím nebude prosáklej celej další díl. A nevím nějak mi nesedne komunita o 50k lidech, celej jejich řád. Jsem zvědav jak to skončí celé.

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
13.04.2023 3 z 5

Nerád to hovorím, ale tento diel bol z celej série úplne najslabší...

Commonwealth ma veľmi nebavil ani v seriáli, takže som dúfal, že v komiksovom origináli to bude aspoň o niečo lepšie, ale nebolo...
Je jasné, že príbeh musel dospieť do bodu, kedy sa hlavní hrdinovia dostanú aj k nejakej oveľa väčšej komunite a to sa stalo práve v tejto časti.
Prvýkrát počas čítania série "Živí Mrtví" sa mi stalo, že by som sa skutočne nudil a práve to je asi najväčšie mínus 30. čísla.

Dúfam, že Robert Kirkman dupne na plyn, keďže sa séria už blíži do finále.
65 % pre túto časť.

rick6410
05.03.2023 3 z 5

Jeden z tých slabších dielov, Spoločenstvo ma až tak nebavilo, ale autor nás znova prekvapil a predstavil niečo nové, a v podstate aj nevyhnutné. Bolo len otázkou času, kedy sa tam objaví niečo podobné.

Terva
09.09.2021 3 z 5

„Nikdy nezjistíš,
čeho jsi skutečně schopná,
dokud tě něco
nedotlačí
za hranice.“

Tento svazek obsahuje sešity #175 - #180 ze série The Walking Dead

Ačkoliv se shledání z další velkou komunitou nejeví moc kladně, přeci jenom tu Michonne zažije strašlivé překvapení. Mě osobně se nová komunita nezamlouvá, ale vzhledem k tomu, že se série pomalu, ale jistě blíží do svého finále, mám pocit, že to tak prostě musí být. Je prostě čas na nový světový řád a to tato komunita může dokázat.

Malá ochutnávka:
Lidé potřebují mít co dělat. To jsme jim poskytli. Civilizace je stroj. Všechny jeho součástky musí být správně umístěné, aby fungoval. To je to, co jsme tu udělali. Bylo to nesmírně náročné, ale objevili jsme všechna ta kolečka a pásy a šrouby a matky a připojili je k motoru. Amy, motory... musíme spolupracovat. Rozumíte?

Ovšem, Princezna, (ta v té růžové bundě), mě dostávala. Její nadšení, jak z nových lidí tak i z boje s nima, mě rozesmálo. Všechno to bere jako hru a náramně si to užívá. Takový člověk v této sérii rozhodně chyběl. V tomto svazku mě celkem překvapí i Dwight. A zatím netuším, zda to je dobře a nebo špatně. Rozhodně se to dozvím v dalším pokračování. Pravda je však taková, že tento svazek je hodně o mluvení bez špetky akce i napětí.

Citát: Je na čase vtisknout světu nový řád.

DarylDixon
25.04.2021 4 z 5

Michinne jde do finále a vlastně celá série směřuje stejným směrem. Uspořádání vztahů a to nejen těch živočišných. Očekávané, leč překvapivé.

Mercatino
15.12.2020 3 z 5

Tak to je taková škoda, čekal jsem rozhodně něco jiného, ale jsem ochoten to za tolik skvělých dílů rozhodně prominout. Nový světový řád je hodně zoufalý pokus jak ukončit něco co autora možná už nebavilo, možná už nevěděl kudy kam, možná mu absolutně došly nápady? Bůh ví, ale ten rukopis tam je, duši to má taky, jen ten zpackanej příběh, který sebou plácá na suchu je hodně smutný.

memphisz
01.08.2020 4 z 5

No, že se v tomhle komiksu někdy dočtu o konfliktu třídní společnosti, to jsem teda vážně netušil. Commonwealth staví na elitářství a vytváří jakousi postapo třídní společnost, kde vládne vrstva bývalých právníků, byznysmanů a bohatých. Věří tam, že aby společnost mohla fungovat, musí mít někteří víc a jiní být utlačováni, aby měli motivaci pracovat. Tuhle "danost" a polopropustnost třídní příslušnosti v řádu věcí jim hlídá armáda, což už se nezdá jako, že by to fungovalo z podstaty lidství, že? Kdyby ani po zombie apokalypse tohle nevymizelo, to by byla ta skutečná tragédie...

Ale k ději... svět je náhle o tolik větší! Další guvernér? Podezřele fungující společenství? Jde vůbec ještě někomu věřit? A navíc jedno velmi dojemné shledání! Takže jako vždy - skvělé!

Lenka.Vílka
29.06.2020 5 z 5

"GATES OF PARADISE - While She Sleeps"

Dnes to bude kratší. Kdo četl, chápe proč...

Souhlasím s tím, že uzavření linky (a trápení) Michonne bylo ztěžejní linkou. A že naše banda narazí na další lidi...no, beru celý díl jako prostředek, aby spolu dali řeč Rick a slečna Pamela. Protože je jasné, že tohle nemůže dopadnout dobře. Když každý z nich svět vidí jinam. V tomhle případě jsem "Team Rick" a doufám, že ho neopustí moc přátel. Tentokrát tam byla velká a hluboká lidská linka, čili to napíšu na rovinu. V tomhle díle se toho moc nestane. Ale jako prolog k dalšímu dílu to funguje perfektně.

het2
13.06.2020 5 z 5

Čteno v originále. Hodnotím všechny 3 díly tohoto dějového oblouku (30-32) pohromadě, jednak k sobě patří, jednak jsem je přečetl najednou..

Blížíme se do finále. Konec celé série nás nezaskočí tolik, jako čtenáře původní sešitové řady, kdy ho nikdo nečekal a o to údernější byl. My už víme. Ale i tak s každou stránkou napětí houstne. Byla to dlouhá jízda. Začal jsem číst v originále před mnoha a mnoha lety a tehdy jsem si nedokázal představit, že a jak tohle jednou skončí. Nevědel to ani Kirkman, jak sám v závěru píše. Postupem času, ale začínalo být znát, kam ta dlouhatánská cesta směřuje. A také nevyhnutelnost některých osudů. Spolu s tím, jak na troskách starého světa, vzniká svět nový, je jasné, že ač po něm touží, ne všichni by v něm dokázali najít klid. (následuje možný spoiler) A stejně jako v Sedmi statečných, kdy na konci Chris a Vin mluví o tom, že tohle už není jejich svět a nebo možná ještě lépe v Jezdci do neznáma, kde na konci Shane odchází, aby se vrátil do srdce žhavého Západu, musí nakonec odejít i sám Rick Grimes...
Epilog, odehrávající se s odstupem mnoha let je pak dokonalým završením celé série. A já si teprve teď uvědomuji, že mi už teď všichni chybí, jak ti, co se ztratili někde cestou, tak ti, co došli až na konec. A je mi jasné, že za pár dní začnu zase hezky od začátku... 4,5*

Covenant
16.02.2020 4 z 5

Bylo to dobré. Děj se opravdu dost posunul. Bez Michone a jejího příběhu by šlo, ale vlastně o docela plochý děj. Kdyby Kirkman nezakomponoval její zájmy do tohoto "světa", šlo by v podstatě jen o další nápad typu - tak co jsme tam ještě neměli za prostředí. Máme komunitu lidí, co žijí jako na vesnici, měli jsme tu lidi, co chtěli žít jako "zvířata"...aha, už to mám! No a samozřejmě tu máme pocit i jako některé postavy, že za tím bude určitě zase něco zlého a zkaženého. Další, co tam bije do očí, je Princezna. S jakým cílem byla tato postava vymyšlena? Má jít o odlehčení a mají být její průpovídky vtipné? Jakože mladá, ztřeštěná....nebo je v tom hlubší záměr a jen to všechno hraje a ještě nám ukáže svou pravou tvář? Nebo už jsem po tolika dílech tak zblblej, že za vším vidím konspirační teorie? A co na to Jan Tleskač?

Kapis
20.12.2019 4 z 5

No podívejme, new world order v postapo světě, když v tom našem se přece nic podobného nikdy nechystalo a nechystá. Furt mě to bavilo číst, posouvá se to mílovými kroky a jde vidět, že to už chce autor bez větších zvratů a komplikací posunout do nějakého závěru, kde dokud nezemřeli, budou všichni šťastně žít až do skutečného konce světa.

martinstefko
10.12.2019 4 z 5

I když je součástí knihy "Živí mrtví 30: Nový světový řád" velmi zajímavá sociální studie, zajímavý kontrast různých společenství, tak přece jen to dějově nutně není kniha až tak zajímavá. Snaží se to o emotivní momenty, ale tohle mě osobně v tomhle případě prostě tolik nebavilo. Je fajn, že se postavy někam posouvají, že více prožívají, ale třeba to, kam se posunula Michonne se mi vlastně vůbec nelíbilo, ale to je prostě proto, že Michonne jsem vnímal hodně jako určitou karikaturu, silnou akční hrdinku bez bázně a hany, hrdinku, která se ničeho nezalekne. A najednou je to taky "jenom" obyčejný člověk. Asi bych ji měl pořád radši jako takovou méně uvěřitelnou hrdinku. To jsou ale čistě moje osobní pocity. "Živí mrtví 30: Nový světový řád" pak funguje jako skvělý sociální příběh, což z mého pohledu k zombie žánru patří především, protože to je ve všech nejlepších zombie filmech. A z těch "Živí mrtví" vycházejí primárně.

Štítky knihy

zombie

Kniha Nový světový řád je v

Přečtených100x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce36x
Chystám se číst14x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x