Válka šeptem

Válka šeptem https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392657/bmid_zivi-mrtvi-27-valka-septem-KDX-392657.jpg 5 82 13

Živí mrtví (komiks) série

< 27. díl >

Už je to tady. Vojska se střetávají... válka právě vypukla. Povedlo se Rickovi zničit všechno, co předtím vybudoval? Nebo opět zvítězí? Jedno je jisté... za tohle bude muset pořádně zaplatit.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Whisperer War , 2017


více info...

Přidat komentář

risha03
06.04.2024 5 z 5

Nu, nářez jako vždy. Ale tento díl zaslouží i trochu kritiky. Rozložení panelů bylo totiž v tomto svazku katastrofální. Rozdělit stranu na 16 panelů je prostě samo o sobě za čarou. Není to hezké. Rozložit takhle dvě strany vedle sebe, a mít tak 32 panelů na dvoustránce, je katastrofa. Ale udělat příběh tak, že v rámci jedné strany, tedy 16 panelech, se odehrává mnohdy příběh na 4 různých místech, je už amaterismus. Tohle se fakt nepovedlo, to píši jako někdo , kdo má načtených stovky komiksů. Nejde a i tak o ukecanost, na tu jsem s velkým množstvím panelů zvyklej (např. mistrovská díla Alana Moora), ale zkrátka jak je vidět na všech ostatních dosud vydaných TWD komiksech, na jiné místo (myšleno Hilltop, Alexandria bitevní pole apod.) je přesouváno v rámi stránek, nikoli panelech. A už vůbec ne takhle naňahňanejch.

Ale 5/5, po příběhu prostě top. Negan osvětlí krapet Lucille to je taky skvělé, má opět pár parádních hlášek, no a po této stránce zkrátka paráda.

Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.


BrooksWasHere
09.04.2023 5 z 5

Najväčšia vojna od čias Negana a Zachráncov dodáva tejto časti ohromné, priam až nezdravé dávky napätia a akcie, ktoré sú sprevádzané bezchybným Neganom, hláškujúcim ako o život.
Neskutočne ma bavilo sledovať celé dianie v tejto časti a ani na chvíľu som sa nenudil.
Ale najdôležitejšie je aj tak niečo iné - Lucille je späť (aj keď iba na krátko)!

Tretíkrát po sebe dávam 100 %, ja sa tak nemôžem dočkať, ako to celé s tými Šeptačmi dopadne, som naozaj zvedavý!

rick6410
04.03.2023 5 z 5

Tento diel patrí medzi moje úplne najobľúbenejšie. Toľko akcie a napätia tam nebolo od vojny s Neganom, zároveň je však tento konflikt úplne iný a v stávke je oveľa viac. A Negan tomu dodáva nezabudnuteľný humor.

Terva
30.08.2021 4 z 5

Zahrajem si
kámen,
nože,
papír,
pálku.

Tento svazek obsahuje sešity #157 - #152 ze série The Walking Dead

Negan. Ano, už je zpět. A stará se o zábavu. Ale čin, který provedl asi jen tak nezůstane bez odplaty. Možná až čas ukáže, zda to bylo dobře nebo ne. Pak je to několik sašitů jen masakr. Umírají všichni, Šeptači, živí i mrtví. Další část děje, kdy je možná lepší, že není použita barva. Asi by dost rychle došla červená.

Malá ochutnávka:
NEGAN: Staráš se mi o ní dobře?
DWIGHT: Je to zkurvená baseballka, ty magore!
NEGAN: Dobře víš, že se mi vrátí. Nakonec mi jí dáš sám.

Na konci sešitu #151 má nádherný proslov výrobce nábojů, Eugen. Jeho slova jsou mrazivá, ale naprosto ho chápu. Ten člověk se mi líbí čím dál víc. Navíc má pod palcem ještě jedno překvapení. Zatím však o něm nechce mluvit. Také Negan tu má překrásný „šukací“ proslov nad hrobem. A víte koho pohřbil? Tak si to přečtěte a „vyšukejte si klidně mozek z hlavy.“

Citát: Naše válka zkončila. Nechť mrtví završí, co my jsme započali.

DarylDixon
07.03.2021 5 z 5

Šeptači jsou prostě bomba. Opět klasické napětí, krev, živí mrtví. Já si to opět užíval.

Mercatino
01.11.2020 4 z 5

Nevím proč, ale už mě v této sérii nic nepřekvapí a proto jsem v tomto díle si už připadal jako divák, který ví, že je to jen komiks. Pro někoho je tento díl zcela zásadní, ale všiml jsem si, že v celé sérii funguje nějaká frekvence překvapivých zásadních zvratů. To co se stalo v tomto díle jsem tak nějak čekal a vůbec mě to nepřekvapilo. Avšak to neznamená, že by mě to nebavilo, ba naopak jsem si to užíval, ale něco z této série mi zmizelo. Dalším problémem je, že knihovnu zavřeli a já si nemohu půjčit 29. díl.

LordSnape
29.06.2019 5 z 5

Šeptači se vybarvili a po tom všem byla otázka času, kdy dojde k válce. Tenhle díl ji dokonale promítá a oko čtenářovo neunikne nádhernému masakru. Válka celkem rychle skončí a konec tohodle dílu přináší s sebou další dost veliký problém. Osobně se mi líbí Neganův vývoj, jak se z brutálního a nelidskýho psychopata stává člověk, co v něco věří a zpytuje i svoji minulost v podobě Lucille... I Carl se začíná prosazovat coby leader a hrdina, očividně se totiž potatil. Věřím, že i Beta neřekl své poslední slovo. Další výživný díl nabitý akcí i emocemi.

memphisz
23.06.2019 4 z 5

Dvacet sedmička je díl nacpaný akcí. Jak napovídá název, válka je konečně tady a bude to nejtěžší konflikt vůbec. Všechny osady se musí spojit, protože, když prohrají první, ostatní jsou na řadě. Ale samozřejmě ne všem se chce pomáhat jiným ohroženým, když sami zatím nejsou. Jak ale jinak čelit tisícům, ano tisícům, nemrtvých? Jako bonus se Negan dostane do dojemného momentu a Carl si taky prožije své. Uvidíme, jak to bude dál...

Lenka.Vílka
18.06.2019 5 z 5

Jak mám napsat tenhle komentář v jakém si respektu k ostaním čtenářům? Tohle je díl 27, takže tady můžu napsat, co se stalo v dílu 26, ne? To by přece neměl bejt spoiler, ne? Já taky dopředu nečtu komentáře k dílům, které jsem ještě nečetla. Takže první odstavec bude hodně o dílu předchozím. Tak bacha, kdyby jste ještě nečetli (ek, ale stejně tyhle kydy moc lidí nečte).

Pokračujeme tam, kde Neganova cesta skočila minule. Nebudu lhát. Když se Alfa rozbrečela během rozhovor s Neganem, tak jsem myslela, že jí oš@#á a teprve potom zabije. Ne, že jí uřízne hlavu a s pískotem se vrátí za Rickem.

A teď jsme tady. Válka šeptem. S luxusní obálkou, kde je Beta s Neganem. A Lucille. Jasně, bitva je na více frontách, ale já se stejně soustředila jenom na jednu osobu. Když nepočítám, co kluci vymyslely ohledně infiltrace. Ale když mu umřela podruhý, byla jsem fakt na měkko. Co vám zbyde, když ztratíte už úplně všechno? Shit. Možná mu to úplně došlo až na tom poli, kde o ní přišel znovu...

Proto je pro mě Negan hlavní hvězda. Padouch z Top 5 padouchů historie knih. Měla jsem ho ráda už předtím. A můj oblíbený herec v adaptaci mě dodělal. Robík si ho vypiplal. Pomalu budoval a dával mu čas stejně jako všem svojim ostaním dítkům. Protože tak nějak čekáte, že má autor postranní úmysly. Jinak by už byl dávno mrtvej (takže jestli to nebude epický, končím se sérií). Jeho postupná změna a ukazování všech barev je nenásilné a uvěřitelné. On není zlej, protože ho to baví. Ale protože se dobrácí bojí dělat nepopulární věci. Jeho činy jsou proto uvěřitelné. Ne jako když je v prvním díle vykreslena na 100% zlá postava (zlá protože prostě proto, protože tam musí být, aby bylo dobro ještě dobřejší), aby se v třetím díle stala na 250 tisíc % kladnou, a vlastně ani nevíte proč, jak, kdy, jaký impuls, jakou cestou (protože prostě proto, nejspíš zachráněn láskou oné dobré děvy), a vy to akceptujete, protože to tak většinou prostě bývá, ale chybí tomu šťáva.

PierRe Vesper
28.02.2019 5 z 5

Válka šeptem? No nevím, jestli by nešel udělat lepší překlad...

Jinak řteno klasicky dávno v angličtině, ale i tak tomu nemůžu nic vytknout..

A Negan, Carl s Lydií.. jo to můžu..

Wojta777
02.02.2019 5 z 5

Netuším, co pořád psát o téhle výborné komiksové sérii. Každý díl je výborný, plný obrovských zvratů, smutku, ale i radosti. A pokud jste někdy váhali o koupě či půjčení této série, tak už neváhejte. Vážně nevíte o co přicházíte. Jednoduše má nejoblíbenější komiksová série. Dávám 5 šeptajících hvězdiček.

Kapis
06.12.2018 5 z 5

BRAKKA BRAKKA SVAASH BRAKKA BRAKKA WHUDD WHUDD BRAKKA BRAKKA GÁKK GRGHCH BRAKKA BRAKKA SHUKK BRAKKA BRAKKA GRGHCH BRAKKA BRAKKA KURVA KURVA KURVA KURVA SHUKK PKOW PKOW BRAKKA BRAKKA BRAKKA BRAKKA KURVA SVAASH SVAASH THUDD SPLUKK KURVA BLAM SHUKK PKOW

Víš Carle, já vím, že mě miluješ, je to s tebou fajn, ale budeme jen kamarádi, neva?

SKORKK SPLUKK SPLUKK BRAKKA BRAKKA WHUDD KURVA SHUKK PKOW GÁKK GRGHCH SVAASH WHUDD BRAKKA BRAKKA THUNK THUNK WHUMP SKRESSH BRAKKA BRAKKA KURVA BLAM BLAM

Bolí mě srdíčko za Alfou a mě zas za Lucille.

PKOW PKOW SVAASH SPAKK WRAKK BRAKKA SHUKK BRAKKA BRAKKA GRGHCH BRAKKA BRAKKA KURVA SVAASH KURVA SKORKK THUDD SPLUKK GÁKK KURVA SHUKK PKOW PKOW BRAKKA BRAKKA BLAM

Uffff. To byla jazda, pane gazda, která zatím překonala asi všechno. Nevím, jestli je kde gradovat, ale Kirkman to určitě zvládne, navíc vzhledem k tomu, co se žene. Teď je jen otázkou, jestli vydržím já, až budu mít více dílů pohromadě nebo už v únoru budu bušit na dveře Matrixu, ať mi kurva dupou osmadvacátý díl, jinak BRAKKA BRAKKA SVAASH BLAM. Je to asi pravděpodobnější varianta, vzhledem k tomu, že v květnu vyjde speciál o Neganovi a devětadvacátý díl bude až v srpnu. Tak dlouho asi nevydržím.

Tentokrát opravdu zasloužených 99,5%.