Volání do zbraně

Volání do zbraně https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385316/bmid_zivi-mrtvi-26-volani-do-zbrane-tD8-385316.jpg 5 83 14

Živí mrtví (komiks) série

< 26. díl >

Válka se Šeptači se nezadržitelně blíží. Rick vede svou komunitu novým směrem, zakládá stálou armádu a pokouší se ze zpohodlnělých obyvatel vycvičit na všechno připravené vojáky. Hrozba zvenčí však není jediným nebezpečím, kterému čelí - konflikty za zdmi jednotlivých osad jejich vůdcům zvolna přerůstají přes hlavu a k tomu všemu ještě unikne jeden velmi nevypočitatelný vězeň...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Call To Arms , 2016


více info...

Richard Skolek
Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

BrooksWasHere
BrooksWasHere
09.04.2023 5 z 5

Jeden z najprekvapivejších milníkov celej tejto série...
Aj napriek tomu, že som mal túto časť kvôli seriálu vyzradenú sa dokázala stať jednou z mojich najobľúbenejších. Neverím, že existuje niekto, kto aj po prečítaní tejto časti ešte stále neznáša Negana. Po tomto ho jednoducho nemôžete nemať radi :D

Tomuto číslu dávam 100 %.

PS: Som zvedavý ako bude pokračovať príbeh Eugenea a Stephanie...


rick6410
rick6410
04.03.2023 5 z 5

Milujem tento diel, autor udržuje napätie, akciu a humor po celý čas. Ešte niekto je naštvaný, že Negana nezabili na konci 21. časti?

Terva
Terva
26.08.2021 4 z 5

„Jenom se mi tu nerozbreč.
Máme zkurvenej
konec světa.
Matka chcípla všem,
ty sralbotko.“

Tento svazek obsahuje sešity #151 - #156 ze série The Walking Dead

Nevím, ale já bych to nazval odplatou. A to je přesně to, co Rick nechtěl. Ale, válka je nevyhnutelná a za to, co Šeptači provedli budou prostě pikat. Mám však pocit, že zas tak jednoduché to nebude. Už nám ukázali, co dokážou a zneškodnili několik lidí, kteří se opravdu vyznali a přežívali docela dlouho, aniž by zemřeli. Pak přišli Šeptači a v klidu je zlikvidovali. Tak se nedivte, že mám obavu.

Malá ochutnávka:
Tak to byla pohroma. Co kdybychom se pokoušeli tiše přepadnout Šeptače a oni byli obklopení toulákama? Jestli se kolem nich nezvládnem proplížit – aniž by po nás vystartovali – tak k čemu vlastně jsme? Naší nejúčinnější zbraní musí být NENÁPADNOST.

Půlka svazku je o cvičení armády. Pak je tu v akci Negan. Na toho člověka nesmíme zapomínat. I jeho Lucille se činí, ale v jiných rukách. Že by návrat legend? Na obzoru se však objevuje nová možnost, ale to bych už moc spoileroval. Rozhodně Eugene Porter ještě neřekl poslední slovo. „Přepínám a končím.“

Citát: Tady Eugene Porter, volám na otevřeném kanálu. Je tam někdo?

DarylDixon
DarylDixon
18.02.2021 4 z 5

Po rozjeté Šeptačské aféře se blížíme k vyvrcholené. Válka je na psadnutí. Krásné černobílé obrazy, krev a bezmocnost. To vše z tohoto příběhu přímo vytéká. Neganova změna mě zatím moc nebere. Uvidíme, jak si povede v dalších dílech.

Mercatino
Mercatino
01.11.2020 4 z 5

Změna charakteru Negana je neuvěřitelná, stejně jako přítomni Šeptači, jejichž zjevení je pro mě od začátku špatně navrženým vtipem.

petra8905
petra8905
29.01.2020 5 z 5

Jako vždy skvělé, děsivé ale závěr hodně překvapivý.

avalonek
avalonek
04.07.2019 5 z 5

Masakr.Negan je husťák..Teď ještě aby mu to vydrželo a zase z něj nebyl dement..Štve mě,že seriál už se nedrží tolik předlohy,ale komiks stojí za to..

LordSnape
LordSnape
29.06.2019 5 z 5

Nejdřív jsem s tím nesouhlasil, ale čím dál jsem od události s uvězněním Negana, tak tím více za to děkuju. Naprosto nekompromisní hlášky a brutální styl mluvy z něj dělají šílenou postavu. A dalším hybatelem zřejmě bude Eugen. A vy víte proč? A do hajzlu s tím koncem! To jako really? Co bude dál? Autor je naprostý psychopat!!!

memphisz
memphisz
23.06.2019 4 z 5

Kirkman udělal chytrý tah, když rozšířil svůj svět o další místa a skupiny. Má teď prostoru a materiálu na X čísel. Poslední knihy dokazují, že umí posouvat děj perspektivou vybrané osady nebo postavy. Nyní přišla řada na Negana a ten si svůj získaný prostor fakt užívá a jede jak kulomet hlášek. Rickovi se mezitím dál rozpadá jeho dílo, které se snaží udržet pohromadě utahováním šroubů, propagandou a sílou. A co to tam vyvádí ten Eugene? Ani snad nechci vědět, co tím pokazí... No a ten konec? WTF?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
18.06.2019 5 z 5

Ještě že mám další díl! Já myslela, že se na konci vážně po@&ru!

Tenhle díl je dějově jasný. Stejně jako je všem jasný, co je míněno tím "a k tomu všemu ještě unikne jeden velmi nevypočitatelný vězeň" z anotace. Už mi chyběl. Na svobodě mluví jinak než zavřenej. Já se smála pokaždé, když jenom otevřel pusu. Zlepšil se mi den a všechno bylo zase na správném místě. A co a proč na konci udělal? To se jako vrátí se svatým grálem? Jestli jo, doufám ve vtip směrem k těsnému poklopci.

Ale nejvíc jsem se řehnila u: "Byl jsem sám vážně kurevsky dlouho a jsem připravenej žít na hromádce. Teda jako s váma, ne na nějaký hromadě hoven...a s váma jako mezi váma, ne nějak jako sexuálně - i když co já vím, možná jste pod těma maskama všichni píchatelný. Chci říct...ať už s pícháním nebo bez, je mi to jedno. Chci akorát bezpečný místo k noclehu."

Ano, je to dost akční díl. Taky emotivní a napínavý. A možná to zase někdo nepřežije. Ale stejně se budete soustředit jenom na něj. Na jeho cestu za (...no spoileros amigos, přestože, kdo umí dát jedna a jedna dohromady jako dvě, ne jako tři, tomu to je jasný..), celou cestu na konci první cesty a divnej boot camp, až potom k...prvnímu odstavci tohohle komentáře.

Wojta777
Wojta777
05.01.2019 5 z 5

Já to vážně nechápu. Jak může tak dlouhá komiksová série být pořád tak suprově báječná. I tento díl nezaostává, co se týče kvality a množství úmrtí. Tento díl se posune v příběhu dost. Stane se dost velikých zvratů (obvzlášť ten na konci). Dále už nevím, co bych dalšího napsal. Asi jen to, že jestli jste váhali si přečíst tuto nemrtvou sérii, tak neváhejte. Patří k těm nejlepším komiksovým sériím na světě. Hodnotím 5 nemrtvými hvězdičkami.

Kapis
Kapis
04.12.2018 5 z 5

To se nám to pěkně rozfičelo, Kirkman opět šlápl na plyn a když je na scéně Negan se svým masitým čurákem, tak je o zábavu postaráno. Je to jízda a když člověk zapomene nějakou postavu, v této sérii se autor nebojí zopakovat, čeho byla součástí nebo co udělala. Člověk se tak nemusí nikam vracet a dohledávat, jede to jak namazané horkou krví - a je to přesně jak jsem čekal, musím si dneska koupit 27.díl, nedá se svítit. Nejvíc jsem zvědav, co se vyklube z toho rádia, protože Negan si asi bude schopen udělat pořádek ve svoji nové partě. A dívám se na net, že v Americe je venku teď 30 knih, takže je brzo doženeme.

Covenant
Covenant
28.09.2018 4 z 5

Tak jo, já to beru. Šokující díl to nebyl, ale jedna věc překvapila. Ona ta "věc"(abych nebyl konkrétní) mě svým zvráceným způsobem pobavila. I když bych Negana ve skutečném životě, opravdu nechtěl potkat ani na vzdálenost malé tečky, není s ním nuda a děj dokáže opepřit. A to teď nemyslím jeho peprné, puberťácké hlášky...i když musím uznat, že někdy jsem se fakt neubránil smíchu.

Štítky knihy

zombie

Kniha Volání do zbraně je v

Přečtených110x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce42x
Chystám se číst12x
Chci si koupit17x
dalších seznamech4x