Důvod se bát

Důvod se bát https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278778/bmid_zivi-mrtvi-17-duvod-se-bat-epo-278778.jpg 5 135 19

Živí mrtví (komiks) série

< 17. díl >

Přichází další zlomový díl. Myslíte si, že byl Guvernér odporný mizerný parchant? Budete na něj ještě s láskou vzpomínat. Na scénu vstupují Negan a jeho Přeživší – a pro skupinu to bude mít kruté následky.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Something to Fear , 2012


více info...

Přidat komentář

risha03
02.04.2024 5 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem viděl seriál, tak jsem nebyl zaskočen ztrátou tak, jako komentující níže. Přesto to byl prostě masakr, příchod Negana na scénu byl fajn. Jen doufám, že teď nebude následovat to, co bylo v cca. 8. řadě seriálu, tedy nekonečné nic, kdy se přebíhá z jednoho tábora do druhého a nemůžou zabít jedinou kulkou toho zm***, které mě donutilo se na seriál přestat koukat...

sgjoli
31.12.2023 5 z 5

Uf uf uf. Tohle byl vysloveně masakr. Objevuje se nám tu nový záporák, asi zatím nejhorší ze všech. Nebere si servítky, což Rickova parta pocítí velmi silně - ztráty tu jsou dost citelné. A vysloveně zabolely i na mé, čtenářské, straně. Z tohoto dílu jsem se dost vzpamatovávala.
Kirkman umí čtenáře fakt potrápit a nečekaně překvapit - zvlášť pokud nemá člověk nakoukaný ten seriál. Tenhle díl byl fakt brutus a zásah do emocí, aspoň pro mne - nejvíc za celou dobu.
Byť obsah zabolel, musím dát plný počet. Pokud se autor snažil přivést k životu postavu, kterou fakt budete nesnášet, tak v tomto díle se mu to za mne dost povedlo. Je to silné, napínavé a intenzivní, nenechá vás to oddechnout. Akce a našponované mezilidské vztahy tu jsou zobrazené dost přesvědčivě. Pro mne jeden z nejsilnějších dílů téhle série.


Richard Skolek
04.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

rick6410
03.03.2023 5 z 5

Neporovnávam tento komiks so seriálom keďže toto vyšlo o niekoľko rokov skôr než sa to objavilo v seriáli. Skvelý diel, tie zvraty v tomto čísle sú naozaj veľké. Osobne ma viac zasiahla prvá udalosť než tá druhá, a na scénu nastúpila moja najobľúbenejšia postava z príbehu.

Davidsonová
28.10.2022 5 z 5

Fak brutální příběh. Někdy jsem se musela obrnit a číst dál. Ale také, co jsem asi mohla od této série čekat, že jo? Zatím asi nejlepší sešit v tomto dobrodružství.

BrooksWasHere
19.09.2022 5 z 5

"Můžete dejchat... Můžete mrkat... Můžete brečet... To budete dělat VŠICHNI."

Takže po niekoľkých pokojnejších častiach nám tu prichádza táto, ktorá je podľa mňa zo všetkých zatiaľ najdrsnejšia a najnemilosrdnejšia (ak teda nepočítam časť č. 8, ktorá si toto označenie zaslúži právom).
Na scénu poprvýkrát prichádza (môj zo seriálu obľúbený) Negan spolu s jeho baseballovou pálkou Lucille a týmto krokom komiks teda poriadne dupol na plyn a to sa mi sakra páči.
Famóznych 95 %

katka134
08.09.2021 4 z 5

Název -Důvod se bát- je přesný. Obávala jsem se Neganovy brutální akce, ale naštěstí tak nerozhodila žaludek jako ta filmová.

Terva
06.06.2021 4 z 5

Zabils mi pár chlapů,
a když jsem svý chlapy poslal,
aby zabili tvý chlapy, za to,
že mi zabili moje chlapy,
tak jsi mi zabil další chlapy.

Obsahuje sešity #97 - #102 z komiksové série The Walking Dead

Vždycky nějak nerozumím tomu náboženství. Svět šel do pr*ele a oni se stále modlí k bohu. V tomhle já mám jasno, bůh není a nebo je strašně daleko a než sem z toho vesmíru doletí – těžko říci, co si bude myslet. Ale tady je to víra a co by člověk měl mít jiného, než víru? Nemusejí být věřící, alespoň se v kostele scházejí. Tak jim to nechám, ať si jdou za falešnými bohy. Ámen.

Malá ochutnávka:
Procházel jsem místní Žluté stránky a našel jsem pár ne moc vzdálených míst, kde bych mohl sehnat vybavení nutné k odlévání našich vlastních nábojů.
Jakmile se Rick vrátí, musíme pro to někoho poslat. Přinejmenším to prozkoumat.

V tomhle příběhu se už objevuje Negan a jeho banda. V seriálu jsem Negana neměl rád, nelíbil se mi – prostě ho nemusím. V komiksovém světě to asi nebude jiné. Podle mého, se mu dává až moc prostoru a celé té myšlence o Neganově postupech a činech osobně nevěřím. Mám pocit, že v dané situaci by v takovém světě nemohl fungovat. Musím se přes něj přenést, hrozí, že bych mohl ochuzovat výši hodnocení.

Citát: Zastavte vozidlo! Dle Neganova rozkazu! Nebudeme to opakovat!

Když už naše parta navázala vztahy z Hilltopem, vypadalo to, že už bude líp. Směnný obchod může fungovat, zvlášť, když by Alexandria dokázala vyrábět své vlastní náboje. Rozhodně mají co nabídnout. Jenže ještě je tu ten Negan. Tak že nevěřím, že v příštím svazku půjde všechno lehce. Naopak, začíná se to vyostřovat. Při čtení těchto komiksů jsem poslouchal Ozzy Osbourne – Ozzmosis z roku 1995.

Citát: Tahle pálka se jmenuje „Lucille“. Lucille je na konci omotaná ostnatým drátem, je to kurevsky hustý.

Uztokrutyrizek1
20.03.2021 5 z 5

Jo tak tady už začíná být horko. Tenhle díl byl pro mě dost bolestivý, ne že by to bylo špatné pokračování, ale kvůli zvratu. Dámy a pánové, máte se na co těšit mám pocit že dalších pár dílu bude fakt skvělých a trochu se bojím že i smutných. Už se těším až začnu číst další.

Mercatino
17.09.2020 5 z 5

Na Živých Mrtvých se mi nejvíce líbí záporáci a to zlo, které celý komiks prostupuje. Zajímalo by mě jestli Zimbardo tuto sérií četl a co by na ní asi tak řekl. Někdy mám pocit, že vše co tady vidím a čtu, přesahuje hranice všeho. Brutalita a věci se kterými se normálně nikdy člověk nesetká. Je to jako nějaké panoptikum.

DarylDixon
19.11.2019 5 z 5

Ne, ne a ne, vůbec není důvod se bát. Série je perfektně rozjetá a vše dál klidně umírá a krvácí.

protokol
20.05.2019 odpad!

.... film je lepší

Atlantis
30.11.2018 5 z 5

No konečně! Takhle to má přeci vypadat. Tímhle dílem Živí mrtví opět ukázali (po velmi dlouhé době), proč se kdysi dokázali zařadit mezi kultovní komiks. Děj má spád, postavy umírají, nikdo není v bezpečí. Konečně. Děkuji. To bylo něco, na co jsem si stěžoval v několika posledních dílech - všichni byli s sebou moc spokojení, nic moc jim nehrozilo a z nudy se řešily pitomosti. To je se sedmnáctým dílem díkybohu pryč a já se opět těším na pokračování.

Covenant
22.06.2018 5 z 5

Ano, je to tu! Konečně záporňák, který není jen tupý hovado. Jinak ale první věc, co mě napadla, byla ta, že v seriálu vybrali opravdu pro roli Negana, dobrýho týpka a rozpočítávání, ve mně zanechalo opravdu nějakej hlubší dojem, než zde (ale možná je to taky tím, že jsem "již věděl"). Doteď se mi líbili všechny postavy v komiksu víc (Carl je tady např. v pohodě, ale v seriálu je to nesympatickej herec. Rick mě tu baví víc, atd.), ale bohužel Negan tu prostě ve mně nevyvolává tolik emocí, jako Jeffrey Dean Morgan. Ale uvidíme dál.

Wojta777
26.10.2017 5 z 5

Podle mě nejlepší díl komiksové ságy.

LordSnape
15.01.2017 4 z 5

Kirkman přitápí pod kotel a na scénu přichází další ukrutný dement. Co víc si přát?

Kapis
08.06.2016 5 z 5

Opět konečně jak bych měl kule narvané mezi čelistmi svěráku a k tomu mi zpíval generátor náhodných textů - Riško Krajčo. Brutal, můj zájem o osudy postav v tomhle světě nikterak neupadá.

martinstefko
07.06.2016 4 z 5

"Živí mrtví 17: Důvod se bát" je knihou, která konečně přináší onen nezbytný zvrat, na který jsme čekali dvě předchozí knihy. A je to zvrat, který s vámi zase dovede pořádně hnout. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1182-zivi-mrtvi-17-duvod-se-bat-85.html

borknagar
20.05.2016 5 z 5

Uff, tak to byla po delší době zase ta správná oživlá jízda. Emocemi prošpikovaný díl, který dokazuje, že se může stát cokoliv, kdokoliv může být zamordován čímkoliv a my jen nechápavě zakroutíme hlavou a čteme dál s tím, že zamilovat si nějakou postavu se zde prostě nevyplácí. Čichám, čuchám, že další díl bude opět pecka.....