Ženy a lži

Ženy a lži https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349025/bmid_zeny-a-lzi-Qsj-349025.jpg 4 56 18

Jižní Morava. Dva detektivní případy. A jeden sympatický starožitník, který rád pomáhá rozplétat kriminalistické hádanky. V prvním příběhu je zavražděna učitelka a dojde k dopadení bandy převaděčů a pašeráků obrazů. Ve druhém dějství se staneme svědky rodinné tragédie. Vyšetřování formálně vede mladý kriminalista Adam, ale důležitou roli v nich hrají především šarmantní starožitník Ábel a atraktivní učitelka s hříšnou duší Vilma.... celý text

Přidat komentář

Amneris
15.10.2023 3 z 5

Knihy od paní Horákové mám moc ráda, ale u téhle nějak nevím... Dva detektivní příběhy, které jsou vzájemně propletené, mnoho postav, chyby a nelogické chování. Musím říct, že jiné knihy od autorky jsou opravdu lépe napsané, tato je pro mě mírným zklamáním. Možná by paní Horáková měla napsat zase nějakou historickou ságu, ty jí jdou opravdu výborně :-)

malýčtenář
06.04.2022 3 z 5

Trochu jsem na rozpacích. Mnoho lidí ,propletené vztahy a občas nelogické jednání. Navíc bez žádných kapitol, člověk občas ztrácel přehled kdo je kdo a kdo s kým ... Přesto jsem knihu dočetla, ale četla jsem od autorky lepší díla.


LenkaMaresova
04.03.2022

Na zabití volného času dobré, ale.... Jako detektivka tedy nic moc. První příběh mi přišel naprosto nelogický a dějová linka s převaděči jaksi trochu navíc, přemoudřelá Vilma mi byla opravdu nesympatická.

zouharov
28.01.2021 1 z 5

Přečteno, ale podruhé bych se knížce nevrátila.

Bubo19
31.12.2020 3 z 5

Kniha se nečetla špatně, pořád se něco dělo a byla jsem zvědavá, kdo je vrah. Ale všemi těmi vztahovými propletenci a intrikami mi to připadalo spíš jako román pro ženy, kam se připletl zločin. A k tomu mi děj i chování postav připadalo naivní a objevila se tam spousta nelogických situací . Všechno bylo strašně komplikované, a pak se to během chvilky vyřešilo. Všichni, kteří celou dobu mlžili, vše najednou přiznali a vysvětlili. Detektivku si představuji trošku jinak.

Monolit0713
28.08.2020 2 z 5

Dle mého - paní Horáková daleko lépe píše historickou literaturu. V každé knížce ze současnosti je až moc postav, neuvěřitelně propletené vztahy a to mi nesedí. Dočetla jsem, ale trvalo mi to.

čef
13.03.2020 4 z 5

Všelijak zamotané vztahy mezi partnery současnými, minulými, příbuznými a spolupracovníky, to musí být něco pro čtenářky, o tom nepochybuji. Mně se ty kombinace moc nelíbily, pátrání se odehrávalo pomocí dlouhých dialogů a nakonec vyústilo v něco dost předpokládaného, nic co by mne alespoň opravdu překvapilo. Sepsáno je to jistě dobře, ale určitě ne pro mně.

nero 13
01.02.2020 3 z 5

Mám autorku rád, ale v této detektivce bylo opravdu hodně přešlapů, nebudu je vypisovat, protože je perfektně popsal už marlowe v komentáři přede mnou. Pozitivní na této knize je čtivost a druhá část kde už těch nelogičností tolik nebylo.

vojteska70
28.10.2019 2 z 5

Trhák to není. Ale číst se to dá

marlowe
21.07.2019 1 z 5

Fatální přešlap, který jsem zatím ještě nerozdýchal.

Klady: Česká autorka! Proto ta jedna hvězdička.
Zápory: Všechno ostatní!

Už vlastní začátek, kdy je mladý kriminalista vyslán inkognito do základní školy vyšetřovat vraždu (coby suplent za zavražděnou učitelku), aby se "infiltroval" do pedagogického sboru, ale místo toho tráví všechen čas učením nezvedené mládeže a věčnými dozory na chodbách a v jídelně, mě měl varovat, ale já bloud četl dál – i přes to, že se na scéně vzápětí objevil další "inkognito-policista", který měl tak trochu hlídat toho prvního… Že nevěříte? Já také nevěřil!
Vyšetřování probíhá prakticky jen formou večerních hovorů v obýváku kamarádky (učitelky), která policistu odhalila hned vteřinu poté, co do školy nastoupil – a podle toho to také vypadá. Napsal jsem si dvě stránky poznámek, co v knize bylo špatně (stylistická bezradnost, slepenec neuvěřitelně NE-uvěřitelných psychologických motivací, změť podivných, nezajímavých postav, posuny ve vyšetřování jen díky totálním náhodám – viz třeba "stříbrný knoflík" – atd.), ale nakonec jsem na nějaký hlubší rozbor rezignoval. Dle mého velmi špatná kniha – howgh!

kocickaofinka
26.06.2019 5 z 5

Moc ráda čtu knihy Nadi Horákove..a ani tahle mně nezklamala.. moc pěkné čtení od začátku do konce.

SilvieK001
08.04.2018 4 z 5

Velmi příjemné čtení pro nedělní odpoledne. Dobrá zápletka.

konicekbily
15.01.2018 3 z 5

Odpočinkové čtení vhodné především na cesty - vzhledem ke svému formátu a k váze knížky. Trhák to rozhodně není.

Marika Vanova
18.09.2017 3 z 5

Kniha Ženy a lži je složena ze dvou případů, u kterých se mi trochu pletla jména, ale je to celkem čtivé. Až konec mi ten název celý vysvětlil.

RogiS
13.08.2017

Dva případy oddělené časem. Kdyby nebylo poněkud diletantské práce policie (policista pracující v utajení je poslán do školy, kde pracuje jeho kamarádka) a (opět) špatně umístěná pointa prvního příběhu (samozřejmě IMHO) - kdyby byla pointa prvního příběhu na konci knihy, bylo by to mnohem zajímavější.

Ivuska.09
08.08.2017

První povídka naprosto skvělá - výborné charaktery postav a ještě lepší zpracování, vraha jedné z učitelek opravdu jen tak neodhalíte. Druhá povídka byla o něco slabší, na mě trochu překombinovaná. Nicméně kniha jako celek má spád a je velmi čtivá.

Keddie
23.03.2014 5 z 5

Další výborná kniha od této autorky. Dvě povídky, spojené stejnými vyšetřovateli. Jedna ze školního prostředí, kde autorka věrně zobrazila své letité zkušenosti), druhá takové rodinné drama. Přiměřená porce humoru, rychlý spád, zajímavá zápletka. Opět mne jen mrzí, že autorka nenapsal další knihu s Adamem, Ábelem a Vilmou.

fablen
28.10.2011 5 z 5

Opět poutavá kniha od mé oblíbené české autorky.