Žena, kterou jsem byla

Žena, kterou jsem byla https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444400/bmid_zena-kterou-jsem-byla-3Nt-444400.jpeg 4 299 98

Nový domov může znamenat šťastný konec nebo nový začátek anebo… bezpečný úkryt. Kate Jonesová o tom ví své, je totiž na útěku. Opustila svůj starý život a sobě i dceři změnila jméno. Nikdo se nesmí dozvědět, kým byla dřív. Nikdo nesmí přijít na chybu, která Kate zničila život. Stěhuje se na Parkview Road, do ulice plné zbrusu nových domů, a se závistí sleduje ostatní ženy v sousedství. Zdá se, že mají všechno. Gisela má pestrý život, dům plný ruchu a úspěšné děti. Sally žije svým sňatkem, úžasnou dovolenou a závratnou kariérou. Fotky na sociálních sítích jen potvrzují, jaký skvělý život tyto ženy žijí. Na rozdíl od Kate, která se za každou cenu snaží skrýt před celým světem. Ovšem až do osudného dne, který vše změní. Stačí jedna tragická nehoda a všechny tři ženy najednou zjistí, že vše, co si o sobě doposud myslely, může být jinak.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Woman I Was Before , 2019


více info...

Přidat komentář

rumova_kulicka
15.03.2024 4 z 5

Jedná se vcelku o nenáročné čtení, které rychle odsejpá. Náměť se sociálními sítěmi byl fajn, určitě to reflektuje dnešní dobu. Nebylo to úplně wow, ale s klidným srdcem můžu doporučit dál.

Pletynka
08.03.2024 4 z 5

Za mě super čtivá kniha. Doporučuji!


SumýšIrena
28.12.2023 3 z 5

Zajímavý námět, který mě nutil přemýšlet, jestli moje kamarádky, které často zveřejňují své fotky s # na sítích, nežijí ve skutečnosti trochu jiné životy. Jednu hvězdu ale odebírám za tajemství Kate, zklamalo mě.

jeny-v
22.12.2023 4 z 5

Po nějakém čase jsem opět sáhla po starším titulu....., vyplatilo se. Knihu jsem měla naplánovanou v době, kdy se toto téma nesčetněkrát objevovalo v literární nabídce. Během dvou večerů jsem si čtení o uzavřeném areálu v Parkview Road, kde rodiny žijí v pozlátku a své problémy uchovávají za svými dveřmi, vyloženě užila.
Příběh Kate, která skrývá své bolavé tajemství, před kterým se s dcerou Daisy už potřetí v krátkém čase přestěhovala. Ambiciózní Sally, jenž zjišťuje, že jí v šestatřiceti letech už takzvaně tikají biologické hodiny. A Gisela, která má dokonalou rodinu a není pro ni problém uspořádat seznamovací party pro čtyřicet sousedů. Postupně sledujeme vzestup, pád, vůli, naději, ale hlavně rodící se přátelství těchto tří žen.
Jak se vyznává Kerry v dopise - bez podpory svých nejlepších přátel bych se tehdy neobešla, proto jsem tuto knihu pojala jako oslavu přátelství v těch nejtěžších časech.

Han-nah
18.08.2023 4 z 5

Líbí se mi, že autorka zažívala ve svém životě něco, co dalo podnět k napsání této zajímavé knihy s tématem života rodina versus sociální sítě. Kniha je vyprávěna z pohledu tří žen. Kate, Gisela a Sally se se svými rodinami staly sousedy z čísla popisného .....
A zde nás to zavádí opět k tomu, že za zavřené dveře souseda nevidíme a sociální sítě snesou jakýkoliv žvást, fikci, fotografie, o jejich pravdivosti můžeme polemizovat, ale hlavně, ať ostatní vidí, že se máme dobře a dostaneme lajk. Ukázka, jak sociální sítě lidi ovládají.
Naše vypravěčky nás provází svým životem v zákulisí i na veřejnosti. Veškerá tajemství vyplouvají na povrch a teprve teď se ukáže, zda je "jejich životní prohry" stmelí v opravdové přátelství s pravdou a bez pozlátka, bez toho, co o nás řeknou ostatní.

karbulka
30.07.2023 3 z 5

Čekala jsem víc...

Markéta948
18.07.2023 5 z 5

Četla jsem tři knížky této autorky. Pokaždé mě vtahl děj. Příběh se čte dobře. Akorát co mi vadí je, že konec je vždy jak z červené knihovny. Vše se urovná a všichni jsou spokojeni. Je to "škoda". Dovolenkové čtení.

Aiden888
30.06.2023 4 z 5

Příjemná knížka a ideální čtení na dlouhé večery nebo na dovolenou. Půjčila jsem si jí v knihovně jenom proto, že mě zaujala popiskem a vlastně jsem od ní neměla žádné očekávání. Když překousnete začátek, kde se vám představí dvě nesnesitelné ženské, které se neustále přetvařují na sociálních sítích a jedna neuvěřitelně vyplašená osoba, postupně se začtete do příběhu tří žen, z nichž každá má svůj vlastní životní osud, svoje starosti a trápení a postupně odhalujete že to, co se na sítích zdá růžové a dokonalé, tak vlastně ve skutečnosti není. Svým způsobem je kniha i poučná a po literární stránce se čte fakt dobře.

raty
21.03.2023 5 z 5

Velmi čtivý příběh, který se točí hlavně kolem porovnání reality a života vystaveného na sociálních sítí. Tři ženy, každá něco skrývá, každé něco chybí a každá něco závidí těm ostatním. Autorka využila střídání třech hrdinek jako vypravěček krátkých kapitol k zvyšování chuti čtenáře dozvědět se, jak to všechno dopadne. Čtení mě bavilo.

Kskaja
06.02.2023 3 z 5

Fajn oddechové, nenáročné čtení.

simca9342
17.01.2023 5 z 5

Někdy je horší vědět pravdu nebo tajemstvi skrytá mnoho let než žít "v bublině" a pohodovém životě. Románový příběh vyprávěný z pohledu tři žen a jejich rodin = všechny spojuje jedno: jsou sousedky ,začnou se vzájemně navštěvovat a sdělovat si své starosti a problémy. Ale každá rodina má svůj rozdílný, ale soudržný (ano někdy komplikovaný:)) život. Jednotlivé životy a spolu s nimi také příběh v krátkých kapitolách. Zajímavá v pořadí druhá kniha autorky.

Kanimůra2
10.08.2022 5 z 5

Mě se kniha neuvěřitelně líbila. Krásně se četla. Navíc na konci každé kapitoly (většina byla smutná-dramatická-citově záporně vypjatá) krátký popis fotky jako obrázku a FB popisek. Najednou bylo všechno super, zalité sluncem, všichni se milujeme. Dokonalý obraz FB. To by se člověk picnul. Tak to přesně je, dokonale vystiženo.
A někdo tu psal - příliš červený konec. No nevím. Dvě kamarádky nedopadly úplně podle svých představ.
Zkrátka, já doporučuju všem ženám.

tanecnica
10.07.2022 4 z 5

Super příběh, nečekané zvraty. To vše v uvěřitelném balení, dobře napsané, odsýpající a propojené. Ideální čtení na dovolenou.

Gracinka
19.05.2022 3 z 5

Podle anotace měl být příběh o Kate. Přitom tam její cesta skoro nebyla. Lépe řečeno, neměla téměř žádný děj. Kromě toho, že potkala Alexe a na konci mu prozradila, co se jí stalo.
Gisela mi byla docela sympatická a dost chápu ten šok, co v ní vyvolala synova přítelkyně.
Příběh Sally mě zaujal nejvíc, i když netuším, co vlastně viděla na Chrisovi. To byl jen obyčejný arogantní a nafoukaný blbec.
Asi jsem od knížky čekala trochu něco jiného.

Magdyla.8
11.05.2022 3 z 5

Příběh tří žen ze sousedství a každá má za sebou jinou minulost. Nevím, proč hlavní hrdinky spolu nemluvili a nenavštěvovali se hned od začátku. Každá z nich byla originální a každá z nich se potýkala s jinými problémy a samozřejmě záviděla té další a tak dále. Nikdy nevidíme do života druhého člověka. Iritovali mě popisy příběhů na FB, kde všechno bylo růžové a poseté duhou. Ale příběhy žen se mi vryly pod kůži, hlavně Sally. No těším se na další román pro ženy od této autorky.

dasenka
21.04.2022 2 z 5

Určitě podprůměr,přeskakovala jsem kapitoly a nic se nedělo….. a ten přeslazený konec….

PetraCy
15.04.2022 4 z 5

Začátek trochu složitější než se člověk prokouše osobami, které se střídají ještě se sociální sítí...pak je to napínavé a musí se dočíst dokonce...

Silvinkaaa87
09.04.2022 5 z 5

Super, ale - To velké tajemství a ta velká hrozba, která samozřejmě nutila číst dál, se nakonec ukázala být trochu malou, to je ale tak bych řekla jediný škraloup a dá se odpustit. Kniha je totiž velice čtivá, odsýpá to a hlavně oceňuji druhý plán knihy a to ukázat bídu sociálních médií, pozlátko, kterým se obklopujeme, vzájemně si závidíme, faleš, do které uvrháváme i sami sebe. Až by člověk chtěl říct - co se to s námi stalo? Tahle kniha to uměla pěknou nenásilnou formou podat a za to jí moc děkuju.

Hvězdinka
12.03.2022 3 z 5

Reálný život versus život na sociálních sítích, nebe a dudy. Celkem čtivé, neurazilo, nenadchlo, konec sladší než cukr.

MartulkaS
07.02.2022 4 z 5

Za mě celkem pohodové čtení, žádný složitý děj. Kniha se dělí na 3 příběhy (příběh Sally, Gisele a Kate). Řekla bych, že hlavní myšlenka byla, pro tuto dobu opravdu dost důležitá, a to: "Nevěř všemu co na sociálních sítích vidíš". Díky tomu dávám hvězdičku navíc.

Autorovy další knížky

2019  79%Mlčenlivé ženy
2020  80%Žena, kterou jsem byla
2022  84%Matka, jakou jsem mohla být
2024  0%Druhé dítě

Kniha Žena, kterou jsem byla je v

Právě čtených3x
Přečtených407x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených13x
Knihotéce226x
Chystám se číst276x
Chci si koupit68x
dalších seznamech6x