Matka, jakou jsem mohla být

Matka, jakou jsem mohla být https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490394/bmid_matka-jakou-jsem-mohla-byt-DLL-490394.jpg 4 123 31

Jako dítě Vicky nikdy neměla rodinu, jakou si přála. Její matka dávala přednost dvěma nevlastním sourozencům a Vicky se pokaždé cítila jako páté kolo u vozu. Když na prahu dospělosti nikdo nepřišel ani na její promoci, slíbila si, že si vybuduje vlastní rodinu a vlastní život, takový, který bude plný lásky a pozornosti, po které sama toužila. A tak když toho léta v Řecku potká Williama a neplánovaně s ním otěhotní, dohodnou se, že dítě společně vychovají a budou ho bezmezně milovat. Jenže jednoho dne, když jsou jejímu synovi dva roky, Vicky nechá Thea u tchýně, odjede a zpátky pro dítě už se nevrátí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Mother I Could Have Been , 2019


více info...

Přidat komentář

Cher
07.03.2024 3 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Když jsem dočetla k části, kde začala vystupovat Caro, byla jsem zmatená, proč je to najednou o někom jiném. Když se konečně postavy z těchto dvou částí propojily, začala být pro mě kniha zajímavá.
Vztahy v rodinách bývají někdy složité a někdy za to mohou i pouhé malichernosti.

VěraČamková
28.10.2023 3 z 5

Zajímavé téma, rodinné vztahy, které jsou zamotané samy o sobě, rozhodnutí, která rozhodně nejsou jednoduchá. Dobře se četlo.


cori
08.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Vicky po promoci odchází od rodiny, neboť se cítí kvůli otčímovi a dvěma mladším nevlastním sourozencům odstrčená. Odjede na Korfu, kde se živí jako servírka a prožije dvě lásky. Když se stane matkou, její tchýně si její dítě usurpuje pro sebe a Vicky dojde k přesvědčení, že bez neschopné matky bude dítěti lépe, a s bolestí v srdci ho opustí, aby mu neubližovala. Babička Caro má problémový vztah s dcerou Indie, která ji zakazuje stýkat se s vnoučaty, protože nedodržuje jejich rodinná pravidla a upřednostňuje jejího "povalečského" mladšího bratra. Cesty Vicky a Caro se střetnou a dovedou čtenáře k poznání, že je vždy naděje na znovunavázání zpřetrhaných rodinných vazeb.

putpuda
25.09.2023 5 z 5

Moc krásný příběh. Čekala jsem jsem nějaký thriller, ale toto mě dostalo...
Velice dobře se mi to četlo...nakonec mi bylo docela líto i Barbary.....jediná osoba, která mi k srdci nepřirostla, byla Indie.
Určitě nejlepší kniha autorky.
Doporučuji !

Mona7741
08.09.2023 3 z 5

Pro mě takové vlahé počtení, úplně mi tato kniha v hlavě neutkví.

Aiden888
26.08.2023 5 z 5

Tohle byla naprostá paráda. Tak nějak si představuju knížku, která se strašně dobře čte a klidně bych si ji časem dala ještě jednou. Děj se točí okolo problematických vztahů mezi matkami a jejich dětmi. Knížka je plná toho, co se může stát, když k sobě lidé nejsou upřímní a vnímají jenom jednu stranu mince. A taky toho, že nic není tak, jak se může na první pohled zdát. Milé, dojemné, často i napínavé čtení, které prostě budete chtít dočíst.

Januli
19.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Moc jsem nechápala jednání Vicky i Indie... Jsem ráda za takový rádoby happy end, protože mi z té knihy vlastně bylo smutno. Toliko smutných příběhů ve třech rodinách...

Esterka_book
17.08.2023 5 z 5

Je to kniha, která Vás nenechá bez emocí. Rodinné vztahy, matky a jejich děti, křivdy, bolesti a odloučení. Najdete tam něco, co Vás zasáhne, ukáže Vám, že je lepší to zkusit než bude příliš pozdě

Damaj
12.08.2023 5 z 5

Zajímavá knížka a příběh o těžkých vztazích v rodinách, kdy drobná nedorozumění přerostou v něco velkého.

Simmminek
30.07.2023 5 z 5

Krásný román, který sahá do hloubky rodinných vztahů. Mnoho věcí v příběhu mě překvapilo (zvratů). Skvěle napsané.

Arsi
12.07.2023 5 z 5

Skvělá kniha o rodinných vztazích, které bývají dost často složité. Moc pěkně se kniha četla.

kika 13
11.07.2023 5 z 5

Nádhera.Všichni se tak snaží dělat vše jak nejlépe umí a přitom se bojí, že dělají málo.....
super

Markéta948
03.07.2023 5 z 5

Pěkný příběh. Žádné nudné pasáže. Určitě si přečtu další.

Danago
14.06.2023 5 z 5

Tak tato knížka dokonale ukazuje, jak velmi těžké je být matkou
a především matkou dcery. Matka dělá to nejlepší, odříká si, dává svým dětem to nejlepší. Dospělé děti asi především dcery dokáží každý, i ten nejlépe míněný skutek úplně otočit, špatně pochopit. Potom vznikají nedorozumění, která mohou zničit vztahy mezi matkou a dcerou její rodinou a vnoučaty. Matka dospělé dcery, každé slovo třikrát promyslí, než jej vysloví a stejně je to špatně. Někdy jsou to velmi složité vztahy, neustálé vytahování domnělých křivd z dětství.
Děti si ve své mysli všelicos vysvětlí po svém. Myslím, že je to velmi rozšířené a sama to často zažívám.
Být matkou je velmi nevděčná a často bolestná role.
Kniha je úžasně pravdivě, citlivě a velmi čtivě napsaná.
Přečteno na jeden zátah, moc doporučuji.

Karin94
26.05.2023 3 z 5

Hlavná hrdinka Vicky sa vždy v rodine cítila zbytočná. Myslela si, že jej súrodencov má matka oveľa radšej. Neustále si opakovala, že keď raz bude mať ona vlastnú rodinu, svojim deťom dá bezpodmienečnú lásku. Keď jedného dňa spozná Williama a narodí sa im syn Theo, po dovŕšení dvoch rokov ho nechá u svokry, odíde a už sa nikdy nevráti

Zaujímavý námet na knihu, kde autorka poukazuje na medziľudské vzťahy a ich prežívanie a to, ako viacerí ľudia žijúci pod jednou strechou majú tendenciu vidieť rovnakú udalosť úplne inými očami.

Avšak opäť kniha, ktorá mi nie úplne sadla. Bola síce emocionálna, smutná, psychologická a autorka sa venovala hlavne teda tým rodinným vzťahom, ale miestami bola dosť nudná, keďže sa tam omieľalo furt dookola to isté, z čoho sa mi neskôr až dvíhal tlak.

Ale určite nechcem príbeh nijak zle hodnotiť, pretože už len tou témou a tou inakosťou, a vlastne všetkým čomu sa tam autorka venuje je zaujímavý a určite stojí za prečítanie.

ctenarkaEva
10.04.2023 4 z 5

Psychologický příběh o rodinných vztazích. Kniha se četla dobře, líbila se mi, i když raději čtu thrillery a detektivky.

Ajuszka
09.04.2023 5 z 5

Kerry Fisher mám moc ráda, její knihy jsou vždycky plné emocí a ani tato nebyla výjimkou.

Hlavní hrdinka Vicky se cítí ve své rodině odstrčená a tak se začne protloukat životem jen s batohem na zádech. Cesta ji zavede až na ostrov Korfu, kde potká Williama..
Poté co se jim narodí syn Theo příběh nabírá opravdu spád a záhy se rozbíhá směrem, který by málokterá matka zvládla..
Celá kniha je o rodině, vazbách a intrikách.
Vicky mi byla sympatická a tak jsem ráda za konec, který kniha má.

Janaves
29.03.2023 5 z 5

Skvělá kniha přečtená za jeden den.

xena2711
14.03.2023 4 z 5

Určitě působivý psychologický román. Ukazuje, jak jedno rozhodnutí může změnit životy všem, a jak záleží na úhlu pohledu...

Sančez
09.03.2023 5 z 5

Tuhle knihu mi doporučila naše knihovnice a musím říct že byla skvělá. Zhltla jsem ji za jeden den. Tolikero různých emocí a lidských příběhů, prosté nádherné i smutné. Kniha mne hodně obohatila.

Autorovy další knížky

2019  79%Mlčenlivé ženy
2020  80%Žena, kterou jsem byla
2022  84%Matka, jakou jsem mohla být
2024  0%Druhé dítě

Kniha Matka, jakou jsem mohla být je v

Právě čtených3x
Přečtených155x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce117x
Chystám se číst127x
Chci si koupit35x
dalších seznamech3x