Žena, která nemohla křičet

Žena, která nemohla křičet https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375916/bmid_zena-ktera-nemohla-kricet-VEM-375916.jpg 3 49 17

Merida Falconová je úchvatná krasavice, trofejní manželka, která má, zdá se, všechno… až na to, že nemůže mluvit. Celých devět hořkých let posluhovala bohatému starému manželovi, doprovázela ho na každém kroku, plnila veškerá jeho přání a příkazy. Po mužově smrti Merida zmizí… a znovu se objeví ve Virtue Falls s novým jménem, novým vzhledem a plánem, jak se pomstít muži, kterého milovala, ale který ji zradil a opustil, zanechal ji němou, těžce zraněnou a vydanou na pospas tyranskému majetnickému starci. Všechno však změní náhodné setkání s bývalým milencem. Benedict ji s novou tváří nepozná, přesto se cítí tajemně přitahován tou nádhernou, zranitelnou ženou, a tak se ji rozhodne sledovat a zjistit, co je ve skutečnosti zač. I Merida je rozpolcená mezi touhou po pomstě a dlouho potlačovanými city. Bude mít dost času odhalit pravdu o událostech, k nimž došlo před devíti lety? Protože někdo ve Virtue Falls pronásleduje a krutým způsobem vraždí ženy. Merida stojí před otázkou – kdo je tím vrahem? Snaží se snad už navždy umlčet ženu, která nemohla křičet?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Woman Who Couldn't Scream , 2017


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
14.05.2022 3 z 5

Původně jsem chtěla knihu odložit, nakonec jsem se prokousala až na konec. Místy se mi kniha líbila, místy nelíbila, takový divný námět. Další dílo od Christiny Dodd číst rozhodně nebudu. Obálka knihy se mi líbila, proto dávám tři hvězdičky.

orinka3
07.01.2021 1 z 5

Ponechávám jednu hvězdičku, protože jsem zvládla jen začátek, Už i "třiceticentimetrové podpatky" mi byly hóódně podezřelé. Ale když se začal tzv. děj rozvíjet a viděla jsem ty příšerné dialogy a toporné popisy osob i prostředí....ne. Takhle si asi představuje dobrodružný život madam, která z honosného příbytku se služebnictem nevytáhne paty a myslí si, že je spisovatelka. Romantický thriller, tak určitě! :D


Sumatrae
03.06.2020 3 z 5

Knizka se dobre cte, ma zajimave jednotlive pribehy, ale nektere veci mi prisly nedoresene..nedodelane....zbytecne SPOILER Napriklad, kdyz se Meride v notebooku hrabe pokojska, proto se chce podivat na kamery, aby zjistila, co tam delala... a vic tam uz o tom neni zminka Nebo kdyz se Kateri dozvi jmeno pokojske a je presvedcena, ze neni obyvatelkou mestecka, ale vic uz to taky neresi... A prislo mi, ze zabi buh tam byl tak trochu zbytecny, asi tam jen chtela autorka hodit nejake mystery kvuli tradicim puvodnich americanu. Proto jen 3 hvezdy, ale stoji za to si ji precist, libila se mi

Anna 13
06.09.2019 4 z 5

Tahle kniha si čtenáře přivábí svou obálkou a názvem...
Vůbec nerozumím tomu, proč u nás nemáme vydanou celou sérii Virtue Falls. Silně totiž pochybuji o tom, že by byl tohle první díl...

Každopádně se mi líbil rozjezd příběhu... I když je v knize požehnané množství postav, po pár desítek stranách se v tom zorientujete a už jen čekáte, kde šerifka objeví další tělo.
Příběh Meridy mě fascinoval a po celou dobu jsem byla v napětí, co se jí vlastně v minulosti stalo.
Kniha se v polovině dostala do poměrně mdlého stavu a ztratila na tempu...

Avšak ten konec? To bylo prostě famózní. Příběh Merry a Benedicta mě uchvátil. Něco tak nečekaného prostě fakt neočekáváte. Něco tak krásného a zároveň mysteriózního...
Co se týče vražedného běsnění: někomu to bude k smíchu, někomu se u toho obrátí žaludek, někdo to bude považovat za geniální. Ale tam jde asi především o to, jaké příběhy čtenář předtím četl, zda je tohle pro něj příležitostný thriller nebo zda je to zkušený požírač napětí... Mně se to líbilo. Bylo to překvapivé, brutální,... prostě dobré završení už tak dost napjatého příběhu.

Jednu hvězdu strhávám za absolutně hloupé prvky nadpřirozena a neustále popisy s fenkou Lacey, na jejíž jméno a hopsání jsem již alergická. To bylo něco, co se fakt nepovedlo. A pak také ta nuda uprostřed - i ta může za to, že tato kniha nemá plný počet...

Není to příběh, na který bych nezapomněla. Ale copak takové mohou být všechny?
Já na brzy již snad deštivé večery rozhodně doporučuji...

svěrča
19.05.2019

Kritiku neposkytnu, protože knihu nemohu číst. Je nemožně přeložená.Paní Funioková snad ovládá dobře angličtinu, ale českým jazykem moc nevládne. S množstvím překladové literatury přibylo bohužel také hodně špatných překladatelů.

KočkomilkaJana
05.04.2019 4 z 5

Harleknýnka s "mystickým prvkem" (čti: budeš se buď smát nebo protáčet oči). Vraždy a vrah - originální, proto 4*, jinak bych dala 2-3, protože tam byl pořád lepší sex než v 50 shades of bulshit

verense
09.02.2019 3 z 5

Nezačalo to špatně, ale postupem času se z toho stala taková červená knihovna, že mě z toho přeslazeného konce až bolely zuby. Ale jako oddychovka na dovolenou super, i pár vtipných míst se najde. Už jsem četla mnohem horší slátaniny.

čef
27.01.2019 3 z 5

Nemohl jsem si pomoci, na konci jsem se musel už jenom smát, což asi není pro thriller zrovna to nejlepší vysvědčení. Román byl rozjet pěkně, série vražd, hromada tajemství a napětí. V půlce se však děj začal zadrhávat, nějak se pořád něco povídalo, vyšívalo, popíjelo kafe a obdivovala mužská anatomie. A pak přišel závěr, kde i roztomilý pejsek šťastně poskakoval. Na mne ale děvčata nedejte, je to mooc pěkný.

L.Helena
13.01.2019 3 z 5

Vůbec jsem se po celou dobu do knihy nemohla pořádně začíst. Přestože tady byly situace dramatické, romantické, mystické... všechno to bylo takové bez napětí, bez prožitku, bez emocí.

Maddison3
26.10.2018 5 z 5

Velmi zajímavá kniha...Dvě skvěle se proplétající dějové linie - romantika s napětím, nejen detektivního ale svým způsobem i mystického rázu...Prožíváte v této skvěle napsané knize dva příběhy - dopadnou vraha či ne, dopadne jejich láska dobře či špatně? Za mě prostě super.

Pavlnka
14.09.2018 3 z 5

Nebyla to žádná pecka, ale poklidné čtení po vyčerpávajícím dni. Chvílemi mi to přišlo trochu naivní, ale dobro zvítězilo a to je to hlavní :-).

bookcase
10.09.2018 5 z 5

Moc se mi to líbilo, i ta romantická linie tam hezky přirozeně zapadala, stejně jako mystika. Líbí se mi i autorčin styl psaní.

evasamankova
13.06.2018 3 z 5

Kniha na mě působí jako taková podivná směsice žánrů a příběhů. Přitom každý sám za sebe je čtivý a napínavý. Ale spojeny takto dohromady tvoří prapodivný celek. Trochu romantiky, trocha mystična, trocha krve... Vzájemně to o sebe hlasitě drhne.

kneslova
23.05.2018 3 z 5

Tak do téhle knihy jsem se za nic na světě nemohla začíst. Smotaných víc žánrů -dohromady a za mne nic moc

Ivuska.09
01.05.2018

Žena, která nemohla křičet je takovým zvláštním thrillerem. Obě dějové linky se mi líbily, obě se ve správném místě propojily a obě se dočkaly uzavřeného konce. Ale řekla bych, že kniha v mnoha ohledech zaujme spíše ženy: vystupují zde takoví hlavní hrdinové, kteří ve vás zvednou vlnu sympatií. Na druhou stranu nesmíte být citlivky, protože se zde řeší vraždy provedené nechutným způsobem, což má problém ustát nejeden policista.

JanaDor
28.04.2018 4 z 5

Je to kniha lehce romantická, s detektivní zápletkou, jež obsahuje mnoho neprůhledných tajemství, která se těžce rozkrývají. Také se tu okrajově vyskytují nadpřirozené síly a rodinné záhady. Jako celek se to výborně četlo.
je správně rozporcována do úseků, kdy nejprve ve čtenáři vznikne zvědavost, co se kdysi stalo. Pak poznáme hlavní osoby, které jsou sympatické a postupně přibývají další postavy, které se chovají zvláštně, ale můj odhad proč, byl špatný. Je tu více záhad, které mají překvapivé konce. Mě se líbila i romantická linka, kdy obě ženy mají vztah k určitým mužům, a já jen čekala, jak to dopadne.

Medvidek82
24.04.2018 5 z 5

Dobře napsaná kniha. Dva paralelní příběhy, které se vzájemně prolínají.

Autorovy další knížky

Christina Dodd
americká, 1957
2010  76%Skotské nevěsty
2010  78%Trable na jehlách
2010  77%Elegantní výmluva
2009  81%Červené lodičky
2018  68%Žena, která nemohla křičet

Kniha Žena, která nemohla křičet je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce79x
Chystám se číst38x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x