Země kanibalů

Země kanibalů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462152/bmid_zeme-kanibalu-waO-462152.jpg 4 112 34

Pětice slovenských vysokoškoláků přilétá do Peru, aby se obeznámila se životem běžných obyvatel, mimo ta nejtypičtější turistická centra. V touze poznat vnitrozemí, kde nehrozí, že se budou prodírat davy zahraničních cestovatelů, kývnou na nabídku místního mladíka Solomona, který jim chce ukázat jedno kouzelné místo v srdci pralesa. Naši zvídaví a neohrožení dobrodruzi – tři chlapci a dvě dívky, vyzbrojení kamerou, fotoaparáty i nezbytnou láhví domácí pálenky – se tak ocitnou v místech, o jakých se jim ani nesnilo. Ale v pralesním ráji rozhodně není všechno romantické a ideální. A jak už to tak chodí, Nina, Marko, Renča, Jojo a Viktor poznají odvrácenou stránku výprav do neznáma.... celý text

Horory Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Carcosa
Originální název:

Krajina kanibalov , 2016


více info...

Přidat komentář

barbora6886
02.04.2024 3 z 5

Taková malá a nechutná jednohubka.

GYROTOURBILLON
05.03.2024 5 z 5

Tak já se přidám ke kladnému hodnocení. Ano , horory tohoto typu tenkrát frčeli.
Film Kanibalové, a Sežráni zaživa, to byly filmy jen pro otrlé. Autor zmiňuje i knihu Ruiny, která je velmi dobrá. Taky jsem ji již 2× skousl.
Ale je též na místě si položit otázku: Je či není na světě takovéto místo možné najít ??
Dešté pralesy, džungle, odlehlé kraje... Já věřím , že by klidně takové místo mohlo existovat i s tímto způsobem života. Nemáme zmapované všechny části země, nebo jen povrchně.
Asi je lepší ale zůstat u fantazie knižní či filmové.
Autor M. E. P. si přál hodnocení v závěru knihy, čili za mě Super, stejně jako počin Bestie. Brutální, čtivé, perverzní...proč ne. Sade psal taky velmi perverzně a kdy jeho knihy vycházely.


Morbidus
09.02.2024 4 z 5

Rozhodnutí začít e.pochální maraton právě Zemí kanibalů byla dobrá volba. Některé části knihy jsem před sebou viděl úplně jako film... počkat, ony opravdu filmovými snímky do značné míry inspirované jsou! Dokonce i dvojicí horrorových knih, které kdysi měly specifický vliv na můj literární vkus. Jsem rád, že zdroje své inspirace autor v doslovu otevřeně zmínil, protože jinak by nyní šlo z mé strany o výtku par excelence.
Z toho celkem jasně plyne verdikt. Díky zachycené látce se někde za polovinou děj očekávatelně zvrhává v poměrně syrovou a brutální podívanou. Také je jisté, že pokud už jste látkou kanibalismu načichli v jiných příbězích, nezažijete nic kdovíjak převratného. Za zajímavé považuji zapojení nadpřirozeného prvku, který ale v důsledku hraje spíš minoritní roli. Zkrátka, je to svižná četba plná emocí a nechutností; doporučuje devět kanibalů z deseti.
Pro čtenáře se silnými žaludky bude tento román k sežrání.

StrYke
25.12.2023 3 z 5

Země kanibalů je napsána velmi čtivě a zábavně. Čekal jsem od ní ale víc. Jako fanoušek filmového hororu velmi oceňuji autorovu inspiraci starými italskými filmy o kanibalech. Aby ve mně text, označovaný zde za brutální a nechutný, ale vzbudil silnější emoce, musel by přitvrdit. To, co hlavním postavám kanibalové provádějí, totiž není nic originálního. Člověk, co má nakoukáno, to již musí znát z filmového plátna, které je navíc ještě o stupeň horší než literární forma. Kdybych měl hodnotit, jak ve mně jaká kniha vzbudila vnitřní neklid, stále u mě vedou knihy od markýze de Sada.

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Prvotina,, domáceho majstra zvráteného pera" je vlastne jednoduchý príbeh o partii Slovenských študentov, ktorý v rámci grantového projektu cestujú po Peru a skúmajú zvyky domorodého života miestnych obyvateľov, ktorý sa zvrtne keď zablúdia v džungli a vieme akým smerom sa to bude uberať už podľa názvu ... aj keď možno prekvapenie na konci predsa len bude. Je explicitne krvavá, brutálna aj sexuálna. Kdo poznáte jeho tvorbu , viete o čo ide.... Takže možno raz napíše,, krvák" aj o neďalekom hradisku Molpír, ktoré k tomu priam nabáda

Tereza137
05.08.2023 3 z 5

No, co na to říct. Tato kniha je opravdu a jen pro opravdové fajnšmekry, kteří nehledají příběh, ale brutalitu, krev, lámání kostí, trhání jazyků a podobné věci.

Postavy jsou ploché, nic extra od nich určitě nečekejte, všechny jsou předurčeny pouze k tomu, aby byly jídlem pro kanibaly.

Příběh taky nějaký nečekejte, prostě partička kamarádů, kteří se jedou pobavit na dovolenou a objevovat nové místa, ale vše se zvrtne, jakmile skončí v pasti džungle.

Já ani nevím, jak tuto knihu hodnotit. Kdybych se měla vyprdnout na příběh, postavy atd., tak bych dala klidně i 4*-5*, jelikož kniha splnila to, co od ní očekáváte - brutalitu, potoky krve a násilí. Jenže jelikož já jsem na příběhy a více rozvinuté postavy, tak musím dát o něco nižší hodnocení.

Konec raději komentovat nebudu, ten byl asi nejhorší z celý knihy.

Mili91
06.07.2023 4 z 5

Četlo se to vážně dobře. I přes všechnu tu brutalitu a samou nechutnost jsem nedokázal knihu odložit. To by mě zajímalo, co to vypovídá o mém vlastním nitru. :D Čím jsem byl mile překvapen a vůbec jsem to v tomhle příběhu nečekal, byly prvky Lovecraftovského hororu. Bezva odpočinková pecka. :)

kokiska197
23.04.2023 5 z 5

Tohle bylo vážně dobré. Jízda jako od Ketchuma, ale řekla bych že možná ještě úchylnější.

Allla9
04.01.2023 4 z 5

Čtení plné násilí a nechutných scén. Čekala jsem něco jako cestopis a ono to tak nebylo.

B.arbora
01.01.2023 5 z 5

Pro mě opět skvělé čtení plné zvracenosti a nechutenství. Ne každému tohle čtení vyhovuje, ale mě neskutečně uklidňuje a doporučuji skvělé čtení po rozchodech :D

Marketplace
04.09.2022 4 z 5

Komentář píšu s odstupem času. Knížka je docela čtivá, ale je to dost drsný. První polovina knížky je docela v pohodě, ale ta druhá část je dost nechutná. Určitě to není nic pro slabé povahy.

lalela
27.08.2022 4 z 5

Mark E. Pocha mě opět nezklamal. Dočetla jsem se, že inspirací mu byl z části i film Zelené peklo. Je to film pro silné povahy a knížka si troufám říct také. Autor si dal tu práci a krásně do detailů popsal, co se se skupinou turistů dělo po zajetí. Je to napsáno tak, že to vidíte přímo před očima. Jo, je to hnus, ale takhle by to asi probíhalo..... Muselo to být peklo, peklo na zemi. A dávám za pravdu odstavečku v závěru knihy, že kniha je napsaná tak, že přes všechno vás to nutí číst dál a dál a za jeden večer jsem ji měla přečtenou. Ještě jednou se budu opakovat. Mark E. Pocha opět nezklamal.

micha-ella
20.04.2022 odpad!

Myslela jsem, že si půjčuji cestopis. Začala jsem číst, hodně brzy mě znechutila vulgarita. Pak jsem ještě náhodně nahlídla do několika míst knihy a pak jí odložila. Co to je za člověka, který dokáže vymýšlet a popisovat taková zvěrstva? Jsou to jeho myšlenky! Opravdu odporné. Autorovi údajně šlo o to, abychom se přemohli, abychom jeho ,,dílo" neodložili hrůzou a zhnusením. Zatím jsem tady jediná, kdo to udělal a žasnu, že se najdou čtenáři, kteří ten příběh označuji jako pohodové čtení. Pane Bože! A teď teprve vidím, kolik knížek tento autor napsal a jaké mají názvy. To je skutečně případ pro psychiatra.

trudoš
07.03.2022 2 z 5

Mark E. Pocha nepřekvapil. Dává čtenářům to, o čem je přesvědčen, že po tom touží, přičemž případná žánrová i literární pravidla zcela hází za hlavu. Tenhle styl má něco do sebe, chcete-li se bavit pouze tím, jak jedni ubližují druhým, a to pokud možno tím nejodpornějším způsobem, co vám fantazie nabídne. Víc však Země kanibalů bohužel nenabízí. Zápletka nemá daleko ke Krtečkově cestě za novými kalhotkami; představíte-li si tedy, že ho na konci rozebere čáp, namísto toho, aby se stal magnátem textilního průmyslu. Postavy jsou navíc vesměs nesympatické, takže jim všechnu ty „nepříjemnosti“ v podstatě přejete. Co jsem však nepochopil, byly drobné dějové odbočky v první třetině, jež si dokážu vysvětlit pouze jako důsledek impulzivního psaní.
Přes všechny mé výhrady ovšem musím uznat, že se Země kanibalů v rámci survival splatterpunku povedla. Z některých popisů se mi dělalo právě tak špatně, jak autor zamýšlel. Nebere si servítky a už vůbec nezná slitování, ať už se čtenářem nebo s hrdiny.

SimonDobes
09.01.2022 5 z 5

Čakal som na čas, kedy kniha od E. Pochu dostane odo mňa plný počet. Tá chvíľa práve nastala. Cez moje obľúbené Dušičky, ktoré som čítal od neho ako prvé, Kontakt, ktorý mi príliš nesadol, výborný Dom 490 s prepracovanou psychológiou postáv, vydarení a nechutní Oni, oddychový Svet je plný démonov s netradičnou témou u autora ku Beštii, ktorá má výbornú tému, no spracovanie nebolo až tak bravúrne. A teraz Kanibali. Keďže slovenské vydanie sa vypredalo, nedostal som sa k tomuto príbehu. Keď vyšlo toto nové, musel som ho mať.
Kniha má veľmi dobré vykreslené postavy, ku ktorým sa dá vytvoriť vzťah. Atmosféra je naozaj výborná - dej i prostredie ma do príbehu úplne vtiahli. Autor od začiatku buduje napätie. Má naozaj dobrý štýl písania - číta sa to ľahko a rýchlo. Je to taká jednohubka, podľa mňa ideálna na letné horúce dni.

davidurban1973
27.11.2021 3 z 5

Dobre napsané dobrodružství v džungli, které mě vrátilo do minulosti, kdy jsem viděl ty staré kanibalisticke italské horory.
Děsivé scény porcování a mučeni vloženy ve správnou chvíli a ani bych neřekl, ze by to autor nějak moc přeháněl s podrobnými popisy - děsivá je už podstata toho co domorodci prováděli.
Pohodové čtení, které shltnete během dne či dvou.

Ditules
08.09.2021 2 z 5

Opět děsný kentus. :D

tetanurae
25.08.2021 3 z 5

Jasný jako facka.
Marko, Jojo, Nina, Renáta, Viktor. Pětice študáků si to mašíruje ze Slovenska rovnou do Peru. Nevynechají Limu, Cuzco a dále, jelikož potkají místního mladíka Solomona, pokračují do nedotčené džungle, aby se podívali na úchvatný vodopád a ostatní dechberoucí scenérie.

V těchhle podělaných (rozumějte prokletých) lesích však přežívá jistý primitivní kmen, který nemá ani v nejmenším náladu na kanastu u táborového ohýnku.

Co říct a co raději ne.
Mark touto knihou vstoupil, ještě nepolíben, do světa románů (ačkoli tohle je spíše novela) a udělal v něm parádní bordel. Prostě, chápejte, že na Slovensku nebylo do té doby zvykem psát slashery na papír. A to byla chyba, kterou Mark úspěšně napravil.

Netroufám si hodnotit propracovanost díla, jelikož bych jen stěží nějakou hledal, stejně jako pointu toho všeho, ale o to tu přeci nejde.
Hloubat můžete u Aristotela nebo Augusta Comta. Tohle je nářez, plný sexu, násilí a zvrácenosti (kterou v té době Mark ještě piloval, takže není stoprocentní). Jestliže vám nevadí bezduchý krvák, budete nadšeni.

A celkově? Místo v knihovně by tenhle podařený debut určitě měl mít, třebaže má nulovou přidanou hodnotu.

Celkové hodnocení 70% -hluback-

maximus13
18.08.2021 1 z 5

Bohužel jsem zklamán. Takto nevytěžit téma lidožroutů je opravdu veliká škoda. A kniha od 18+ tak to vážně ne. Přišlo mi to jako kdyby pan spisovatel Pocha vzal závěrečnou kapitolu z knihy 15 minus (tam je to opravdu popsáno drsně) trošku to zjemnil a na základě "varování" na obalu knihy začal nabízet jako prvotřídní horor o kanibalech. Ale neskočte na lep. V žádném případě to není žádná hrůza, ze které by vám nešlo usnout.

viweb
05.08.2021 4 z 5

Přečteno za dva dny. Takový předvídatelný děj, žádný důvod lámat si hlavu jak, kdo a proč. Pohodové, dovolenkové čtení.

Štítky knihy

horory kanibalismus Peru mladí lidé slovenské horory

Autorovy další knížky

Mark E. Pocha (p)
slovenská, 1981
2019  55%Oni
2016  74%Zombie apokalypsa
2020  77%Bestie
2010  67%A bude hůř!
2021  72%Země kanibalů

Kniha Země kanibalů je v

Právě čtených1x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených7x
Knihotéce107x
Chystám se číst32x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x