A bude hůř!

A bude hůř! https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92732/a-bude-hur-92732.jpg 3 24 5

Martin Moudrý (Temné záblesky, Iustus) a Mark E. Pocha (finalista literárních soutěží Ježíšku já chci plamenomet, Rokle šeré smrti aj.) vydávají společnou sbírku splatterových povídek s příznačným názvem A bude hůř. Půl tuctu žánrových povídek bude mít jednoho společného jmenovatele: umírání (ve všech jeho podobách). A jak vyjadřuje název knihy, ať už se děje s literárními hrdiny cokoliv, nikdy to není tak zlé, aby to nemohlo být ještě horší. Ale to nakonec platí i ve skutečném světě… Seznámíme se s drsným agentem ÚVKSČ, pro nějž jsou kvantové časoprostory denním chlebem. Šikanovaný chlapec dostane jednoho dne netradičního domácího mazlíčka. Dozvíme se, jestli je lepší smrt nebo šílenství, a jestli po globální apokalypse zůstanou na Zemi alespoň zbytečky lidskosti. A jak dodávají sami autoři: „Po přečtení si nestěžujte, že jsme vás nevarovali."... celý text

Žánr:
Horory , Sci-fi

Vydáno: , X-Stream
více info...

tetanurae
tetanurae
30.06.2022 4 z 5

Zde by měli zpozornět zejména příznivci Kulhánka, Kotlety a béčkových krváků Ameriky 80's.

A bude hůř je sbírka splatterových povídek, které si vzali na starost dva autoři. Mark E. Pocha !!! Z Hurbanova!!! A Martin Moudrý!!! Z Ostravy!!!

No, a vo co že tu kráčí. Vo to, že sepsali dokupy sedm nářezovejch povídek, v kterejch teče krev, lítaj sprostý hlášky, zuby, hlavy a texty jedou jak lubrikantem vopatlaná horská dráha. Fakt že jo!

Šest kratkejch textů spíchl Mark a jeden dlouhej pak Martin. Pro Marka to byla tehdá doba, kdy začínal, takže někdo ho v textu úplně nepozná, bo ten styl se za ty roky krapet změnil, ale paradoxně jsem se jako čtenář cítil lépe než u jeho novějších románů. Martin si pak zahrál na ostravskýho Kulhánka,a taky dobrý.

Vám řikam, čtení na hajzl, jako podpora při blbe náladě, jako alternative version pro případ, že se vám nechce na večer š**at, ale máte tak plný koule, že to chcete rozjet na plný koule. Oujééé!
Už dlouho mě žádná kniha takhle nezaujala.
Celkový hodnocení 85%. -hluback-

Boboking
Boboking
19.11.2020 3 z 5

Nikdy jsem nepropadl kultu Kulhánka či Kotlety, tedy akčním, brutálním SF příběhy. K tomuto svazečku jsem se dostal náhodou, jako četba do autobusu na cestách. A svoje to splnilo. Mark E. Pocha bavil od počátku do konce. Jaké překvapení. Až jsem se divil, proč má celkem průměrné hodnocení. Pochopil jsem, když jsem začal číst Moudrého... To prostě nebylo ono. Takže půlka knížečky ...slabá.


NemmamSlov
NemmamSlov
23.03.2018 5 z 5

Konecne sa ku mne dostala tato zbierka poviedok. Krv a brutalita tu nechyba, niektore si dokonca pytali dlhsi pribeh. Najviac ma zaujali poviedky Nemylosrdne od Marka E. Pochy a Quinton Cain od Martina Moudreho.

eraserhead
eraserhead
05.01.2018 3 z 5

Maličká knížečka sedmi povídek dvou různých autorů. Mark E. Pocha do sv půlky nacpal rovných šest krátkých povídek z pomezí horroru (ROBIN MSTITEL, DLOUHÝ BĚH NA KRÁTKOU TRAŤ) či fantastických akčních stříleček, thrillerů (NEMILOSRDNĚ). Martin Moudrý pak přichází z jednou jedinou delší akční sci-fi střílečkou o klasickém namachrovaném týpkovi se sprostou mluvou neohroženým chováním a neminoucími zbraněmi. Povídka je zvláštní tím, že se v podstatě skládá ze dvou odlišných příběhů (první půlka má i mrazivě horrorový podtón - ta druhá už pak je místy až lehce infantilní střílečka se spoustou postpubertálně rádoby sexuálně podbarvených hlášek), které se nakonec slijí v jeden příběh. Všechny povídky však spojuje neskrývaná krvavost a brutalita. Sympatický je formát, knihu jsem přečetl za jeden den, i přesto že zrovna tomuhle stylu moc neholduji.

Holister
Holister
24.09.2016 5 z 5

Moudrý-Pocha jsou, ať si to přiznáte nebo ne, magoři par excellence. Taková exkurze do zákoutí jejich šílené mysli se vám prostřednictvím této sbírky vskutku vyplatí. Je to bizár jak má být, škodolibě doporučuji.