Tajemství

Tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56928/bmid_tajemstvi-MCJ-56928.jpg 5 413 55

Zemani z vysočiny série

1. díl >

Děj v roce 1200. Judith Hamptonová, krásná a zároveň cílevědomá anglická dívka, slíbila své skotské přítelkyni z dětství, že jí bude stát po boku, až nastane čas narození jejího dítěte. Ale důvodem Judithina putování na vzdálenou skotskou Vysočinu je ještě něco jiného – touha shledat se s otcem, kterého nikdy nepoznala a o jehož existenci se dověděla teprve nedávno. Na daleké cestě ji doprovází skotský zeman Iain Maitland, starší bratr manžela její přítelkyně. A ještě dříve, než dorazí k cíli, vzniká mezi oběma tak rozdílnými osobnostmi vztah, který je silně poznamená. V situacích, jež dvojici čekají, však může obstát jen skutečná láska a vzájemná důvěra. Nejtěžší zkouškou je ovšem šokující odhalení pravdy o Judithině otci…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Secret , 1992


více info...

Přidat komentář

scarletblue
25.01.2024 5 z 5

Jedná se o jakousi pohádku z Vysočiny. Přesto se mi to líbilo. Autorka pojala příběh hezky a byl i místy napínaví. Pěkné čtení pro krácení volné chvíle

Opatov
28.09.2023 3 z 5

Pohádkový příběh z červené knihovny, u kterého nehledejte historická fakta. Příjemně čtení na dovolenou.


Janadvorackova
22.09.2023 4 z 5

Tedy, to je romantika :).
Děj jednoduchý. Scény předvídatelné a chování postav místy fakt roztomile pitomoučké. Ale o nic jiného mi při čtení nešlo.
Marodím, odpočívám a čtu cokoli. Venku pošmourno. Doporučuji konvici čajíku a mísu sušenek. A do něčeho huňatého se zabalte, protože hrdinové se také furt zahřívají :).

Ála1968
01.07.2023 5 z 5

To byla nádhera.Od autorky jsem ještě nečetla nic špatného.Co kniha,to úžasná romantika.Patří mezi nejlepší

tereza5767
01.04.2022 3 z 5

Trochu pohádkový příběh s příměsí červené knihovny. V půlce jsem si říkala, že knihu snad odložím, stále se opakující myšlenky a pocity a děj velmi slabý, ale nakonec jsem dočetla a byla jsem ráda, protože až ke konci kniha dostala spád.

Ivusak7
07.02.2022 5 z 5

Četla jsem již poněkolikáté a stane tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější od této autorky. To že přátelství mezi Judith a Francces přetrvalo bylo kouzelné:) A jako správný roman to za mě mělo vše.

Khira
21.05.2021 4 z 5

Ani neviem co napisat. Dala som dost vysoke hodnotenie knihe, v ktorej paradoxne vsetky tajomstva boli odhalene hned na začiatku. Nemalo to ziadne prekvapivé dejove zvraty. Gradacia deja minimalna. Ziadny divoky skot na scéne. Aj zapletka s Agnes bola vyriesena v dvoch riadkoch. Takze preco tak vysoke hodnotenie? Pretoze pokial bol na scene Ian alebo jeho druzina ja som mala na tvari usmev. Pribeh vo mne zanechal zvlastny dusevny pokoj. Ako ked zhltnete dobry obed a potom len spokojne odfukujete.

Ketrin.TR
13.05.2021 5 z 5

Julie Garwood je prostě sázka na jistotu. Ač jsou její skotské příběhy jako přes kopírák, jednou za čas si na jejích knihách s radostí smlsnu. Na jedné straně překrásná, drzá Angličanka, na straně druhé mohutný, svalnatý, arogantní a panovačný skotský zeman. Nesnáší se a přitom se vlastně milují. To prostě chceš číst! Jo, něco je trošku moc jednoduché a něco zase přemrštěné, ale tohle je přesně ten typ knížky, u kterého prostě vypnete a nepřemýšlíte.

katkaq
21.04.2021 4 z 5

Garwoodová umí výborně psát. Je to romantické a zároveň dokáže vtáhnout do děje. Od červené knihovny ani nějakou historickou přesnost většinou nečekám, takže si na tento nedostatek ani nestěžuji. Tyhle příběhy jsou přesně to pravé pro deštivé dny. Pokud hledáte odpočinkový pohádkový příběh - nebudete zklamáni.

oresvo
15.03.2021 5 z 5

Takové milé čtení co pobaví, člověk se zasní.
Judith se mi líbila , byla taková svá, sympatická , Iain se mi taky libil , nebyl to žádný despota, možná lehce arogantní ale to už muži bývají ????

Sss708
15.03.2021 5 z 5

Příjemná,oddechová četba.

alekis
13.10.2020 4 z 5

Trochu je mi to proti srsti, protože romanci jsem dala za jeden den - soudím, že určitě je lepší číst příběh z doby vlády koruny, než stále zprávy o vládě korony, ale musím do jisté míry bohužel souhlasit s komentářem trochu níže od SBH.
Jo, je to nebetyčná hloupůstka, která opravdu nemá vůbec co dělat s historickou epochou, v níž se odehrává. Skoro všechno v téhle knížce je holá nemožnost. Kdyby autorka zasadila příběh do jiného časového období a jen trochu přizpůsobila reálie, vůbec nic by se nestalo.
Jenže Skotsko vede... když oni ti Skotové jsou v romancích tak skvělí chlapi... Takže, když si odmyslím ty nelogičnosti... ostatně, řekněte mi, kdo požaduje po krásných milostných románech logiku... je to nakonec docela dobré počtení :-).

Leona91
26.09.2020 4 z 5

Příjemné oddechové čtení, při kterém nemusí člověk přemýšlet. Hrdinové byli velmi sympatičtí a kniha se četla rychlím tempem.

biki
22.09.2020 4 z 5

Roztomilý, byť trochu naivní příběh o opravdovém přátelství, o ženách, které si uvědomí svou cenu, o statečných opravdových chlapech, a samozřejmě o lásce.

DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Nádhera ❤️

Laf
07.08.2020 5 z 5

Skvělý, a místy i vtipný, příběh pro chvíle pohody. Můžu jen doporučit :)

Kamila1991
06.06.2020 5 z 5

Tady slova nestačí! Nádhera, dokonalost...

Irenka8
24.05.2020 5 z 5

Kniha je prostě úžasná!

pip11
01.05.2020 5 z 5

Hezká historická romance, postavy byly sympatické a dialogy vtipné. Bylo to příjemně oddechové čtení.

SBH
19.01.2020 odpad!

Tohle byla jednoznačná tragédie. Stokrát omleté schéma (cestování osamocené ženy s partičkou, jak jinak než sexy chlapů, vynucený sňatek) zpracované bez špetky invence. Postavy ploché, hysterické a afektované. Proč autorka příběh umístila do dvanáctého století, je mi záhadou, když o dané době neměla nejmenší ponětí. Takže Judith oblékala šaty ve všech barvách duhy (obzvlášť zářivé či pastelové barvy byly v té době nepřekonatelným problémem!), cestovala přes lán řepky a podobně. Iainova promluva o jejím sebeuvědomění je naprosto za hranou. Judith se chovala jako fracek, Iain je naprosto smyšlený charakter (takový muž neexistuje v žádném z vesmírů). Román bývá často označován termínem "sladký", což je pochopitelně metafora, ale k čemu? Hloupé a nerealistické dějové zvraty, afektované dialogy, nesmyslné a protichůdné duševní pochody hrdinů, urážlivost, nedorozumění kvůli banalitám, křečovitá snaha o vtipnost? Uch. A to romantiku miluju. Tentokrát jsem sáhla hodně vedle.