Zdraví z boží lékárny

Zdraví z boží lékárny https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208631/zdravi-z-bozi-lekarny-208631.jpg 5 102 26

Čtvrté vydání velmi úspěšné publikace, v níž autorka přitažlivou formou popisuje zkušenosti s léčivými účinky běžných bylin a seznamuje s konkrétními výsledky jejich použití.

Literatura světová Příroda, zvířata Zdraví
Vydáno: , Dona
Originální název:

Gesundheit aus der Apotheke Gottes , 1980


více info...

Přidat komentář

crazyslunicko
14.08.2022 5 z 5

Knihu mi doporučila babička a velice ji za to děkuji. V knize jsou obsaženy ty nejdůležitější druhy bylinek. U každé bylinky je její příběh a doporučení jak se k bylince chovat a jak si ji uchovat a užívat. V závěru knihy se autorka věnuje nejčastějším lidským nemocem a doporučuje užívat různé směsi, čaje nebo elixíry. Určitě jsem knihu nedržela v ruce poprvé a budu se k ní neustále vracet. Snad si na jaře zvládnu udělat alespoň pampeliškový sirup.

n.ezn.amy
06.12.2021 5 z 5

Kniha, ve které najdete všechny možné druhy bylinek, kdy je podrobně popsáno co z ní se sbírá a používá a na jaké nemoci či neduhy ta která bylinka pomáhá. V případě zdravotních problémů nejdříve sáhnu po této knize, protože osobně věřím v sílu těchto léčivek.


terezamuf
09.03.2021 5 z 5

Tohle je prostě Bible bylinkářů - četla jsem několikrát už od malička a pořád se k ní vracím, když je třeba.

Kontryhelka
23.02.2021 5 z 5

Úžasná kniha od vynikající bylinkářky. Kniha je napsaná velice dobře, každý si najde to své a hlavně paní Treben výborně seznámí i začínající bylinkáře se vším, co k bylinkám patří. Od sběru, po léčivé účinky. Moje první seznámení s léčivou silou bylinek, které mně provází skoro 30 let. Vždy po knize sáhnu když potřebuji a nikdy mně nic z knihy nezklamalo.

hu_87
09.02.2021 5 z 5

Perfektní knížka, jedna z nejlepších o tématu bylinek, doporučuji. Velmi srozumitelné.

afinabul
01.02.2021 5 z 5

Je tam tzv "Božia milosť".

Doubravka1975
26.09.2020 5 z 5

Knížku vlastní moje mamka snad od jejího vydání a má u ní doma čestné místo a je pořád po ruce. Taky je z ní už salátové vydání. Takže když přijdu na návštěvu , listuji a pročítám pořád dokola. Sem tam si ji půjčím domů.
Skvělé sestavená knížka o bylinkách a jejich použití a radách na léčení různých nemocí a neduhů

iceVS
25.07.2020 5 z 5

Skvělá publikace o bylinkách a jejich použití. Moc bych si přála tyhle vědomosti udržet v hlavě a umět je bez zaváhání použít.
Kniha je přehledná, jediné, co mě na ní trochu mrzí, jsou převážně černobílé ilustrace, bylo by to o level výš s použitím barviček.

Lucie_1986
26.02.2020 5 z 5

Pokud bych mela z knihovny vybrat jedinou knihu, ktera je mi nejprinosnejsi, byla by to prave tato.

DavidGreňa
29.01.2020 5 z 5

Priznám sa, že som bol prvý k tejto knihe skeptický. Hlavne keď mi o nej rozprávali rodičia, že iným knihám o bylinkách neveria len tejto. Ja som im spomínal knihu od Thurzovej. Ale nedávno,keď som si ju kúpil tak som sa presvedčil, že je skvelá a patrí medzi moje obľúbené. Toľko skvelých rád a skúseností na použitie byliniek. Už aj ja na túto knihu nedám dopustiť. Jediná škoda je, že v nej nie je opísaných oveľa viac byliniek a liečivých rastlín.

Nočnípták
18.08.2019 4 z 5

Tahle kniha byla kdysi takovou první vlaštovkou, která ukázala cestu/určitě nejen mně/jak se starat o své zdraví. Dnes už takových knih máme nepočítaně, ale v téhle pořád najdeme rady, které nejsou překonané. Bylinky podle Marie Treben jsem používala pro své děti a používám i pro vnoučata.

TaLu
31.07.2019 5 z 5

Skrze komentáře známých čtenářů jsem si připomněla tuto knihu. Před mnoha lety k nám po revoluci začaly proudit v knihách informace, které se za minulého režimu nešířily. Vše, co bylo "tabu" bylo najednou dostupné. Časem jsme se, doufám, dokázali víc orientovat v nabízeném a třídit "zrno od plev". Tato kniha, která popisovala "která bylinka na jaký neduh" patřila určitě k tomu dobrému. Naučila jsem se používat dary přírody v době, kdy děti sužovaly dětské nemoci. Bylinky voněly a věřím, že zabírala jejich přirozená léčivá síla. Později se k těmto radám připojilo mnohé, co jsme se naučili pojmenovávat slovem Esoterika, ale tato kniha nepatří do této kategorie. Jde o popis toho, co příroda darovala člověku k léčbě již před staletími. Pozorování účinků bylin je určitě prastará věda. Musím se ale přiznat, že jsme v období nemocí dětí vypili tolik bylinek, že v současné době tyto čaje doma nevyhledáváme. Knihu mám někde v knihovně a jsem ráda, že tam je.

ArwenAragorn
27.07.2019 5 z 5

Na Marii Treben jsem si vzpomněla, když Atanone hodnotila jinou její knihu a nechápu, jak jsem na ni mohla zapomenout. Výborná kniha, která mě naučila spoustu dobrého o bylinkách. Jenom je hrozné, že teď nevím, kde ji v té hromadě knih u nás doma mám.

haki34
07.03.2018 5 z 5

teda...až díky komentáři Atanone jsem si připoměla paní Trebenovou, která má místo v knihovně mojí matky i babičky...a pomáhá nezapomenout na léčivé bylinky...jako děti jsme je s babičkou často sbírali, ale kromě mateří doušky časem většina účinků a použití z hlavy vyfičela...a proto se Zdraví z boží lékárny hodí ! navíc celý proces (pokud se do sběru a chystání sami zapojíte) jistě pomůže i pohybem na čerstvém vzduchu a provětráním hlavy v přírodě, čímž část starostí a neduhů také lze likvidovat,....

Lessana
05.03.2018 5 z 5

Ako dieťa som túto knihu vídala na polici v domácej knižnici. Často som si v nej ako adolescent listovala a čítala. A teraz rozmýšľam, že by som ju rada mala aj vo vlastnej domácnosti... Snáď ju zoženiem. Je užitočná a písaná s poznaním a úctou k prírode, ako to má byť.

Atanone
05.03.2018 5 z 5

V souvislosti s bylinkami mě napadá,kolik nemocí,které v poslední době sužují tuto generaci,vzniká z toho,že žijeme rychle. Ve stresu,nervozitě a shonu. V nespokojenosti. Bylinková léčba nás učí,že všechno chce svůj čas.
Knihy paní Treben patří k pokladům mé knihovny.

jewarix
11.02.2018 5 z 5

Kniha, která by neměla chybět v knihovně žádného správného bylinkáře

Len2očka
03.02.2018 5 z 5

Tuto útlou,přesto cennou knížku vlastním od roku 1991.Její papírové desky jsou častým čtením a listováním ohmatané,což vlastně svědčí o jejím využití,a to se od knihy přece očekává.Doporučuji.

Chesterton
03.02.2018 5 z 5

Naprostý poklad v rodinné lékárničce. Často není nutné běžet hned k lékaři či uposlechnout jeho chemické rady:)))

konicekbily
15.01.2018 5 z 5

Tato kniha mi otevřela oči na mnohé léčebné a jim podobné postupy a domnívám se, že mi pomohla k prožívání pokojnějšího seniorského věku. Určitě zde nejsou doporučení typu: pij čaj každých šest hodin - a potom nebudeš mít žádné potíže, ale vede nás k zamyšlení o novém způsobu života, zjišťování příčin některých komplikací a navodila mne na cestu k jejich odstraňování. A odtud jsem vyrazil k "východní" léčebné terapii jiných neduhů, třba potíží s pohybovým aparátem.