Zavržený

Zavržený https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517758/bmid_zavrzeny-TMp-517758.jpg 4 26 5

Po delší odmlce se v plném nasazení vrací pozoruhodný americký spisovatel John Hart s románem Zavržený. Veterán z vietnamské války Jason se po několikaletém vězení vrací do rodného města, ale kvůli jeho násilnické minulosti s ním nikdo nechce mít nic společného. Jason stojí o jediné – obnovit vztahy s mladším bratrem Gibbym. Nedlouho po Jasonově návratu se najde zavražděná žena a podezření padne právě na něho, ale když je unesena další žena, začne policie podezírat i Gibbyho. Gibby se rozhodne prokázat Jasonovu nevinu, a přitom se musí nejen vyhýbat policii, ale i proniknout do Jasonova skrytého života. Poznává přitom, co utvářelo jeho bratra ve Vietnamu, důvod, proč ho obvinili, i to, proč jistý vlivný člověk chce dostat Jasona zpátky do vězení. Pravda je mnohem syrovější, než si představoval.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

The Unwilling , 2021


více info...

Přidat komentář

alzbeta4340
19.02.2024 3 z 5

Pěkně popsaná středostavovská americká rodina se svými snad až zoufalými, i když pevnými vztahy. Ale zločin a pan X, to bylo příliš divoké. Myslím, že kdyby byl konec - i celá zápletka reálnější, byly by i působivější.

gordon13
27.01.2024 4 z 5

Skvělý je thriller Johna Harta, přesto do plného počtu něco chybí, rozhodně to není kniha pro každého. Je hodně temná,
plná deprese, násilí a života, který si obyčejný člověk nedokáže představit.


janina66
30.09.2023 2 z 5

2,5* max. 50%
Mám přečteny všechny předešlé knihy od J.Harta. Na tuto novou jsem se moc těšila.
Bohužel se mi nelíbila a vůbec mě to nebavilo. Od začátku jsem se ke čtení musela nutit, protože téma knihy mě prostě nesedlo.
Teprve cca od str. 320 byla kniha trochu zajímavá a napínavá.
A ten X trochu jako chiméra.
První kniha od Harta, z které jsem zklamaná.

AlenaF
01.09.2023 4 z 5

John Hart patří k mým oblíbeným spisovatelům. Velmi dobrý thriller, napětí až do konce.

Dela111
17.08.2023 5 z 5

Napsat komentář k této knize je pro mne neobvykle složité. Knihu mám přečtenou téměř týden a stále nejsem schopná popsat své pocity, většina děje byla sice skvělá, ale něco mi nesedlo a je pro mne těžké přesně pojmenovat co to bylo, váhám i nad hodnocením, ale pokusím se vyjádřit ;-).
Styl psaní Johna Harta mně naprosto sedí, jeho knihy jsou pro mne zárukou nadstandardně kvalitních thrillerů. I tento se mi líbil, přesto po dočtení nejsem tolik nadšená jako na začátku knihy.
Zavržený představuje vynikající napínavý thriller s výraznou psychologickou linkou a velkým přesahem. Příběh se odehrává v období vietnamské války, takže upozorňuje na to, jak moc válka její přímé účastníky nenapravitelně poznamená, ukazuje, jak těžko se vrací zpět do běžného života, tady navíc dokázala neskutečně pokřivit i rodinné vztahy.
V centru dění je rodina se třemi syny. Dva starší narukovali, jeden byl ve válce zabit, druhý se vrátil, ale nedlouho poté je podezřelý z vraždy ženy, kterou znal. Jeho mladší bratr ví, že má složitou povahu, dovede být chladný, násilnický a přezíravý, navíc ho změnila válka, přesto mu jako jediný věří a snaží se mu pomoci...
Příběh mě bavil a držel téměř po celou dobu, dlouho jsem si chrochtala nadšením nad skvělým propracovaným dějem. Až poslední kapitoly mě tak úplně nenadchly a to i přes to, že finále bylo skutečně grandiózní. Tady mi něčeho přišlo moc, naopak o vězni X bych ráda věděla víc.
Za mě je hodnocení 4,5*, oproti ostatním knihám tohoto autora, které jsem dosud četla, je tato pro mne trochu slabší (hlavně tím závěrem). Ovšem oproti jiným jednoduchým thrillerům je to sále nadstandard. Může však zklamat čtenáře, kteří mají v oblibě pouze povrchní thrillery s jednoduchou zápletkou.