Závazky

Závazky https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21650/zavazky-21650.jpg 3 9 3

Román o křehkém vztahu mezi televizním novinářem a mladou ženou vdanou za mocného muže, která je sama na výchovu handicapovaného syna. Derek Sabrinu pozná při přípravě reportáže o problémech rodičů s postiženými dětmi. Sabrina účast v pořadu odmítne kvůli manželovi, který z obavy o svou politickou kariéru nechce, aby byl handicap malého Nicka medializován. Veškerou náročnou péči o něj nechává na Sabrině, která se tak musela vzdát i svého milovaného psaní. Ze stálého napětí, únavy a osamělosti Sabrina k Derekovi pocítí zvláštní náklonnost, protože je prvním člověkem, který jí chápe a je ochoten si s ní o jejím trápení povídat. Právě tato skutečnost ji přivede k návštěvě Dereka ve vězení, kam se neprávem dostal za údajnou vraždu. Dva roky, které tam musí strávit, mu Sabrina pomáhá vůbec přežít a ona zase díky němu o něco lépe snáší neubývající potíže s Nickem a stále narůstající neshody s manželem, jež nakonec vedou k rozvodu. Za tu dobu se s Derekem velmi sblíží a když ho propustí z vězení, zdá se, že jejich vytouženému štěstí už nic nebrání. Ale hlavní zkouška pevnosti jejich lásky na ně teprve čeká.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Commitments , 1988


více info...

Přidat komentář

Bebe2004
17.06.2020 3 z 5

Od autorky jsem četla pouze dvě knihy a tato mě zaujala o něco méně. Vím, že je to ode mě nefér, ale měla jsem pocit, že si celou dobu, od začátku až do konce, pořád jenom na něco stěžovali.

PomněnkaPrvní
16.05.2017

SPOILER (nebo jak se tomu říká).
To jako fakt??? Hrdinka má peněz jak šlupek, takže si může dovolit armádu pečovatelek a zdravotních sester, ale odloží Nickyho do ústavu a potom se těší na nové miminko?
Chápu, že nedávala péči o Nickyho, která obnášela téměr 24hodinové směny, kdy se nevyspala, neodreagovala. Ale potom přece mohla mít Nickyho v domě, nablízku, mohla mít personál, který by se o něj staral. A Nicky by měl mámu každý den u sebe.
Jenomže ona ho nechá v ústavu a pak si nalhává, jak je Nicky rád, že bude mít sestřičku.
To mě teda zvedlo ze židle.
Téma je to těžké. A 24hodinová péče není zvládnutelná, když ji musí dělat jen jeden člověk. Ale tahle zazobaná dáma to mohla vyřešit úplně jinak, než se 1x za 14 dní přijet podívat, jak se daří jejímu 3letému andílkovi, jak povyrostl, jak se mu krásně kudrnatí vlásky...


kika 13
04.11.2012 4 z 5

Nádherně psaný román plný děje.Čte se to jedním dechem.