Sněžná slepota / Léto odhodlání / Temný oheň / Vánoční kouzlení

Sněžná slepota / Léto odhodlání / Temný oheň / Vánoční kouzlení https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146223/bmid_snezna-slepota-leto-odhodlani-temny-43E-146223.jpg 4 29 9

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů světových autorů různých žánrů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými medailony autorů. 1) Ken Follett: Sněžná slepota - Je Štědrý den, nad Skotskem zuří sněhová vánice a každý už se těší na vánoční posezení s rodinou v teple domova. Kit Oxenford, syn majitele Oxenfordova výzkumného ústavu, má ovšem pro dnešní večer jiné plány. Chystá se spolu se třemi kumpány vloupat do přísně střežené laboratoře otcovy společnosti, kde se uchovávají vzorky smrtelně nebezpečných virů... 2) Barbara Delinsky: Léto odhodlání - Může se člověk vrátit k dosavadnímu životu poté, co přežil tragickou nehodu, při níž přišlo o život devět lidí? Julie Bechtelová cítí, že už jí nestačí být poslušnou, spolehlivou dcerou, manželkou a matkou. Je načase poctivě přehodnotit svoje dosavadní jistoty a najít odvahu vzít svůj osud do vlastních rukou. 3) C. J. Sansom: Temný oheň - Je parné léto roku 1540 a londýnský právník Matthew Shardlake se souhrou okolností ocitá ve žhavém středu mocenských sporů mezi nejvyšší anglickou šlechtou. Jeho úkolem je najít ztracený recept na řecký oheň, nebezpečnou hořlavinu, s jejíž pomocí by se Anglie snadno vypořádala s jakýmkoli nepřítelem. Není proto divu, že o jeho tajemství usilují i mnozí další. 4) Fannie Flaggová: Vánoční kouzlení - Když se Oswald T. Campbell dozví, že mu zbývá několik posledních měsíců života, rozhodne se na doporučení lékaře přesídlit z chladného Chicaga do malého městečka v Alabamě. Na slunném jihu nachází mezi svéráznými starousedlíky nejen ztracené zdraví, ale i naplnění vlastních snů, vřelé přátelství a skutečný domov, jaký nikdy dřív nepoznal.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Whiteout / The Summer I Dared / Dark Fire / A Redbird Christmas , 2004


více info...

Přidat komentář

princeznaaura
25.03.2021 4 z 5

Vánoční kouzlení - 5/5 - knihu jsem dle popisku ani nechtěla číst, říkala jsem si nějaká pesimistická o umírání, ale opak byl pravdou, kniha je psaná velmi vtipně, pozitivně, zpříma, žádné zbytečné popisky (omáčky), měla jsem jí přečtenou za den, jak mě vtáhla do děje. Vše se vlastně točí kolem zachráněného ptáčka a malé holky ve vsi daleko od všeho, kde si všichni vidí do hrnce, ale lidé jsou tu vstřícní (což v dnešní době velmi postrádám), kamarádský a důležité je věřit...a ono se to stane :-)

princeznaaura
23.03.2021 4 z 5

Léto odhodlání 4/5 - kniha se čte dobře, upoutá, příběh pojednává o ženě, která díky velkému štěstí přežije bouračku lodí, přehodnocuje svůj život, kde se cítí nemilovaná, odstrkovaná, poslušná, poznává muže, který jí ukáže, že má v sobě ještě dost života, kterého se musí chopit a změnit tak svou budoucnost. Zároveň se vyšetřuje zda-li tato nehoda byla způsobena úmyslně nebo náhodně. Ukazuje se, že se na ostrově nejen loví humři, ale i dějí nezákonné věci.


princeznaaura
17.03.2021 4 z 5

Temny ohen 5/5 Pribeh je pekne napsaný, akorat se ztracim ve jmenech. Snaha advokata vymanit mladou divku z nespravedliveho trestu ze zabiti sveho bratrance, a zaroven byl vtazen do patrani po zbrani,ktere by neodolal kral. Musi celit intrikam a dusledne sledovat podezrele jestli lzou ci mu rikaji pravdu, celi nekolika utokum a vzdy unikne smrti o kousek, pri hledani pravdy prichazi vzdy pozde,nebot protivnici za sebou nenechavaji zadne svedky, a nachazi jen mrtve. Nastesti ma k sobe prideleneho pomocnika, ktery jej dokaze ochranit.

princeznaaura
17.03.2021 4 z 5

Snezna slepota 3/5 Pribeh je hezky napsany,cte se rychle,nic nezadrhava, misty i napinavy,kdyby mi to neprislo vsechno takove nerealne. Vloupani jeste ok, ale samotny unik zlocincu i chovani rodiny je takovy neuveritelny. Na takovy shody okolnosti proste neverim.Ale musim rict,to se synek tedy povedl.

georginaa
05.05.2020 3 z 5

Opět z dalších příběhů světového čtení. Příběhy jsou zajímavé a dobře se čtou.

Iwíček
26.02.2015 5 z 5

Kniha byla velice pěkná a příběh čtivý. Byla jsem s ní spokojená. Vřele mohu doporučit

Lacerta.j
03.01.2014 3 z 5

Sněžná slepota - Příběh se čte dobře. Konec byl napínavý, ikdyž předvídatelný...

Ita
03.11.2013 4 z 5

Vánoční kozlení je pohodový příběh na dlouhý podzimní večer při horkém kakau a pod háčkovanou dekou. Největší sympatie měla postava Frances a její sestra Mildred.

Ita
03.11.2013 4 z 5

Docela příjemný příběh jedné ženy, která si uvědomila, že má právo žít svůj život podle svých představ a ne podle svého okolí.