Rubínová žatva

Rubínová žatva https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266325/rubinova-zatva-266325.jpg 5 20 5

Žatva série

1. díl >

Sára, sesternica proroka Nehemiáša, sa vďaka svojim mimoriadnym schopnostiam a pracovitosti stane osobnou pisárkou perzskej kráľovnej a ocitne sa v samom srdci panovníckeho dvora. Vo svete, ktorému vládnu muži, je žena v takomto postavení dačo nevídané. Krušná minulosť však Sáru utvrdila v presvedčení, že Boh ju nemiluje, a svoju hodnotu začína merať len podľa dosiahnutých úspechov. Dárius z Pasargád, bohatý, obdivom zahŕňaný aristokrat, je zvyknutý byť zvrchovaným pánom svojho života. Ani v najhoršom sne by nečakal, že mu dohodnú sobáš s kráľovninou pisárkou, bystrou mladou ženou, ktorá voči nemu nemá štipku rešpektu. Dokážu si títo absolútne rozdielni ľudia navzájom pomôcť, aby zosadili z piedestálu modly spútavajúce ich duše?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kumran
Originální název:

Harvest of Rubies


více info...

Přidat komentář

Artep25
03.08.2023 4 z 5

Taková perská pohádka. Nebylo by to špatné kdyby se v poslední třetině knihy nemluvilo tolik o bohu. To na mne působilo jako vycpávka.

miajane
20.07.2020 5 z 5

Táto kniha je moja srdcovka. Ľúbostný príbeh je podaný veľmi vtipne, romanticky a naozaj ma nadchol.


Domca1
10.06.2020 5 z 5

Rubínová žatva je knihou, ktorá mi pripomína čarovnú rozprávku z dôb dávnej Perzie. A to hneď z niekoľkých dôvodov. Prostredie kráľovského dvora, luxusné paláce, krásne šaty, vyberané jedlá, exotické kvety, kone, poľovačky, kráľ a kráľovná, zlý správca, boj dobra a zla. A uprostred tohto humbuku Sára, vzdelaná pisárka a sesternica biblického Nehemiáša, ktorá okrem úradných rukopisov lúšti aj záhady svojho srdca a nekalé sprisahania. Ďalšia príjemná oddychovka z pera majsterky biblických príbehov Tessy Afsharovej. Osobne by som možno máličko z onej rozprávkovosti ubrala, ale to je vec vkusu. Oddýchnete si pri nej na výbornú.

matejko
02.04.2020

Souhlasím, že je to mimořádná kniha. Je krásně napsaná, obsahuje příběh komplikované lásky, vyřešení dvou složitých kriminálních zápletek a na konci jako dodatek několik kuchařských receptů perské kuchyně se spoustou koření, které vypadají moc lákavě.
Jako křesťana mě zaujalo, jak Sára zápasí se svou vírou v Boha (v textu Pána). Jako malá víru ztratila, postupně přichází ale na to, že je to jinak než si původně představovala. Přehodnocuje svůj postoj k životu, vztah k lidem. Poznává, že nejdůležitější není kariéra a postavení, nemá smysl hledat úctu všech lidí, ale přátelství několika - třeba nejobyčejnějších. Nachází vzor v biblickém králi Davidovi, který prožíval životní krize a dokázal je přestát tak, že "stál jednou nohou ve smutku a druhou v klidu a míru".

pip11
11.05.2019 5 z 5

Moc krásný příběh, povznášející a místy i dost zábavný. Příběh židovské dívky Sáry, která se stává hlavní písařkou královny starověké Perské říše. Velmi jsem si tuto knihu užila, je tam napětí, dobrodružství, romantika a je vnitřně obohacující. Bylo také zajímavé dozvědět se jak probíhal běžný každodenní život v tomto období. Těším se na další díl Zlatá žatva a dost pravděpodobně si pořídím i další knihy Tessy Afshar, její styl psaní se mi líbí.

Štítky knihy

pro ženy Persie Írán historické romány iránská literatura

Autorovy další knížky

Tessa Afshar
íránská
2014  88%Perla z Moabu
2013  93%Perla v piesku
2015  98%Rubínová žatva
2016  91%Zlatá žatva
2017  92%Krajina mlčania

Kniha Rubínová žatva je v

Přečtených27x
Doporučených2x
Knihotéce55x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x