Zatracenci
kniha od: Martin Štefko
KoupitKoupit eknihu
Western Zatracenci má čtyři hlavní postavy: Matthew si chtěl pouze užívat štěstí, které mu spadlo do náruče. Než přišel Harper. Jizva nedokázal zapomenout na ženu, která ho zmrzačila a rozhodla se pracovat pro Harpera. Fialooký zabiják Morado za sebou nechával mrtvé. Klidně i pro Harpera. A Harper si myslel, že mu projde všechno. Všichni se sešli na cestě do zatracení....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396480/big_zatracenci-see-396480.png 4.215Komentáře (6)
Kniha Zatracenci

Westerny nečtu, poslouchala jsem jen kvůli J. Pobudovi, coby interpretovi audioknihy, který mě opět nezklamal. Takže nesouhlasím s Markem 82. V knižní verzi bych se vůbec nepokoušela o to se knihou prokousat.
Na můj vkus je to dost temný a depresivní western. Ale on asi žádný western nebývá úplně holčičí čtení. Takže o to větší překvapení, že se mi to líbilo.
Autorovy knihy (všechny jsem zatím poslouchala v audio verzi) se vyznačují tím, že každá je úplně jiná, a to mě na něm baví. Zatím pokaždé překvapení, většinou příjemné. Stále zatím vede Nikdy se nepřestala usmívat.

Jelikož westerny mě z větší části míjely, tahle kniha pro mne do jisté míry byla výpravou do neznáma. A musím říct, že velmi osvěžující! Zpočátku jsem si nebyl jistý, zda mě příběh zaujme, ale následující řada zvratů, situací a zajímavých charakterů mě pohltila a provedla až do samotného konce.
Pokud bych měl zmínit negativa, v textu jsem často narážel na hrubky (které pokaždé připomněly, že jen čtu). Nicméně... limitovaná edice, pevná vazba, můj oblíbený formát knihy. Suprové ilustrace i samotná obálka. Vydařená atmosféra. A především čtivý příběh, který dokázal vykřesat odpovídající emoce. Pozitiva výrazně převažují.
Tohle je zatraceně dobrý kousek!

Knihu som počúval v audioverzii. Vzhľadom na recenzie chváliace vizuál klasickej knižnej podoby na jednej strane a na druhej strane veľmi svojskú interpretáciu J. Pobudy v audioverzii, myslím, že čitatelia klasickej knižnej verzie to tentokrát vcelku vyhrali:-) Táto kniha sa nemusí páčiť ženám vo všeobecnosti, tým, ktorí nemajú radi násilie, tým, ktorí čakajú klasický western a tým, ktorí si nedokážu zvyknúť na interpretáciu J. Pobudy. Odhliadnuc od toho, je atmosféra divokého západu vykreslená výborne, kolty a pušky strieľajú, hlášky padajú, chlapi, aj ženy zomierajú. V knihe chýba jasne kladný hrdina, ale postavy sú osobité a dobre vykreslené. Za mňa knihu odporúčam všetkým, ktorých neodradí interpretácia a majú radi poctivé westernové Béčko, kde nie je núdza o zvraty a zaujímavé postavy. V mnohom mi to pripomínalo také westernové Pulp Fiction, takže ten, kto sa nezľakne občas nejakej bizarnosti, sa celkom pobaví. Ja som si knihu užil.

Tohle byl slusnej mazec !! A pevna vazba spolu s cislovanim tomu dava hvezdu navic,kterou zde bohuzel uz nemam jak pridat... :)

Poutavý a drsný příběh, který navodí atmosféru starých dobrých westernů. Zajímavé postavy, jejichž osudy se proplétají, aby se spojily a nechaly událostem zapadnout na jejich místo. Stylistika by šla místy doladit a vyvrcholení před koncem jako by trochu ztratilo drajv (trochu zmatečné a natahované), nicméně samotný konec je dojemný a zanechá mrazení. Zdá se, že lze napsat domácí svižnou akční věc i bez hromady vulgarizmů. Mimořádně zdařilá je i samotná kniha s pevnou vazbou a dokonalou grafikou, ilustracemi krásně navozujícími napětí - co že se stane v další kapitole. Kniha by si zasloužila velké vydání, je radost ji držet v ruce.

Kniha plná ostrých hochů, koltů zavěšených proklatě nízko, sem tam i lepá děva, ržání koní, kouř vyhaslého ohniště uprostřed Texasu, řízné dialogy, pekelná zápletka a jeden týpek s fialovýma očima... Tohle všechno najdete v románu Štefkových Zatracenců. A z takového nálezu bude mít radost nejeden uživatel Kolalokovy limonády.
Doporučujeme

Štítky
Autor a jeho další knihy
2020 | ![]() |
2015 | ![]() |