Zastavte Dubčeka!

Zastavte Dubčeka! https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55018/bmid_zastavte-dubceka-jb7-55018.png 4 40 6

V románe Zastavte Dubčeka! podáva autor nielen ucelený obraz o spoločensko-politickej situácii v rokoch, keď sa myšlienky socializmu ujímali i reformovali, ale spájaním zaujímavých faktov zo súkromného života Dubčekovcov vytvára aj pôsobivý ľudský portrét najznámejšieho česko-slovenského politika moderných dejín.

Přidat komentář

lima123
26.05.2019 4 z 5

Zaujímavo napísaný životopis Alexandra Dubčeka. Mne sa zdala veľmi zvláštna no zároveň sympatická snaha Dubčeka o zmeny v komunistickej strane. Aj keď mu do cesty stavali prekážky a tušil, že cez Brežneva jeho zmeny neprejdú, aj tak stál za svojimi zásadami, ktoré vyústili do Pražskej jari 1968. Aj keď toto jeho obdobie bolo veľmi krátke, dalo nádej tisícom a stalo sa nezabudnuteľným.

Karek
18.02.2019 4 z 5

Kniha je bezesporu kvalitním dílem, nicméně autor až příliš idealizuje odkaz Alexandra Dubčeka a nepřináší argumenty z druhé strany - strach z Brežněva, to že Dubček byl upozorňován Sověty na jejich nespokojenost,i přes to všechno Dubček nekonal žádné kroky proti intervenci a užíval si své oblíbenosti a známosti. Pokud bych si nepřečetl další knihy a články o tématice z roku 1968 a zůstal jen u této knihy, měl bych částečně mylnou představu o A. Dubčekovi. Stále ale Dubček zůstává spíše pozitivním člověkem,přední tváří Pražského jara a světlým okamžikem v té čtyřiceti leté temnotě.


Kuža007
01.01.2019 5 z 5

Do této knihy jsem se pustil, když jsem dělal svoji práci. Když jsem zjistil, že ji napsal Jozef Banáš, tak jsem nevěděl co si o tom mám myslet, avšak po přečtení jsem byl nadšen. Pan Banáš to podal tím nejlepším způsobem, kterým to podat mohl, některé jeho věty jsem dokonce ocitoval ve své práci.

Hobo
18.04.2018 5 z 5

První, co jsem od Banáše četl, byly Idioti v politice. Skvělá. Pak jsem četl Kód 9, sice zajímavé čtení, ale filozoficky mě to spíše od něho odradilo. Zastavte Dubčeka se mi však opět líbilo. Především mě Dubčekův život vyloženě zaujal, mnohé jsem nevěděl a náhled na Dubčeka mi biografie vylepšila. Tu dobu jsem prožíval a vše sedělo.

Uroborus
12.03.2018 5 z 5

Asi moja štvrtá, čítaná kniha od Banáša,...o A. Dubčekovi som predtým nečítal nič iné, páčilo sa mi to, takže 5 hv.......

Eridor
20.03.2017 4 z 5

Moja prvá kniha ktorú som čítal od tohoto autora. Štýl ale aj faktografická kvalita na mňa zapôsobili tak, že som ju čítal takmer na jeden dúšok, čo sa stáva málokedy. Konečne som sa dozvedel plno rôznych pre mňa nových faktov o živote Dubčeka. Odporúčam hlavne pre tých, ktorí radi čítajú životopisné knihy.