Záhady Tichomoří

Záhady Tichomoří https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137826/bmid_zahady-tichomori-zDo-137826.jpg 4 20 5

Čarokrásná příroda vytváří z Tichomoří iluzi posledního ráje, ale v dávné minulosti tohoto fascinujícího koutu zeměkoule se ukrývá děsivě temný stín. Právě zde se odehrávaly mnohé dosud nevyjasněné události. Za nocí obsypaných hvězdami sestupovaly z nebes tajemné stvůry a docházelo ke kontaktům s jinými světy.

Přidat komentář

Adapa
21.06.2023 3 z 5

Knížky pana Vašíčka mám hodně rád, ale Záhady Tichomoří patří k jeho slabším dílům. Jak kdyby to psal jen pro to, aby vydal další knížku, napsal dalších cca 170 stran, odfajfkoval si splněný úkol a skočil na jiné téma.

Jak níže zmiňuje čtenář tenax, pan Vašíček nakousne nějaké téma, popíše, nastolí otázky a už je jinde. Takže je to takové dost chaotické. A ještě je tam plno další výplně. Popisuje se něco v Tichomoří a najednou se přeneseme do USA nebo kamkoliv jinam a jsme tam na pár stránkách přitom to šlo třeba zmínit jednou větou apod.

Je to takové nakousnutí k nějaké problematice, dozvědět se, že nějaká taková záhada existuje, ale nečekat podrobnosti v této knížce, ale spíše je hledat někde jinde.

Nejlépe se mi četlo o Velikonočním ostrově a překvapilo mě, že metoda cestování soch vyzkoušená naším odborníkem Pavlem Pavlem, vlastně není stoprocentní. To pro mne bude asi největší poznatek z této knížky.

medvedice
09.10.2015 5 z 5

Velmi zajímavé čtení.


tenax
15.08.2013 3 z 5

Pro Vašíčka typický styl - nakousne, udělá otazník a už skáče k dalším tématům. Většina věcí je nových, ale jsou tady i moai na Velikonočním ostrově a další notoricky známé věci. Zajímavé, podnětné, ale málo podrobné. Takže i když mám Vašíčka rád a některé jeho práce se mi moc líbí, tady už tak nadšený nejsem.

Dandulka
06.02.2013 5 z 5

Tuto knihu doporučuji, je vážně výborná! Vašíček opět nezklamal!

rose
20.10.2012 5 z 5

Další z řady autorových skvělých knížek. Tichomoří je na záhady opravdu bohaté. A pan Vašíček to s čtenáři umí. Na první stránce nás chytne a nepustí dokud nedočteme až do konce. Podle mého názoru jeden z nejlepších autorů v tomto oboru u nás, a určitě by obstál i ve světovém žebříčku. Můžu jen a jen doporučit.