Začarovaná sezóna

Začarovaná sezóna https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512274/bmid_zacarovana-sezona-652e644a62464.jpg 4 7 5

Svobodně jako vítr se toulat po světě! Jak je to krásné být prostým komediatem... Principál herecké společnosti však má občas hlavu v pejru z přízemních starostí! Jak nasytit hladový soubor, kdy uvést nově nastudovanou hru, jak zbavit božského pěvce chorobné trémy... A když se k tomu přidají magické kejkle a úklady, je o zábavu (i maléry) postaráno. Stihne vůbec soubor nastudovat muzikál Kočky, jednoznačně slibný sukces? Začarovaná sezóna je milá, hravá, odlehčená. Vstupte do ní a propadnete kouzlu potulného herectví! Jen dále, velectění, stačí odhrnout oponu této knihy...... celý text

Přidat komentář

cori
dnes 3 z 5

Skupina kočovných divadelníků se vydává na každoroční štaci po královstvích, v nichž funguje magie a žijí mágové a čarodějnice, ale i prostí lidé si mohou zakoupit pár kouzel, třeba Zpěvandule nebo Pradlenky. Principál Gaspar, jeho manželka Amélie, jejich dvojčata Adam a Zina a členové divadelního ansáblu nacvičují nový kus - muzikus Kočky, což jim značně zkomplikuje zhrzený mág Dimitri a pomstychtivá královna. Naštěstí je tu tetička Filippa a její kamarádka Róza. Laskavý příběh o rodinné sounáležitosti, o životě kočovné herecké společnosti, magii a plnění snů je skvělé čtení na odreagování.

Lucissia
18.04.2024 5 z 5

I když fantasy čtu nerada, tohle bylo něco trošku jiného, milého, sem tam to ulétávalo do pohádky... Hezky napsáno, přečteno s radostí. :-)


karla.f
18.02.2024 5 z 5

Kniha mě ohromně bavila, skvělé oddechové čtení :-)

Kroana3
11.02.2024 4 z 5

Příjemná oddychovka o divadle a magii, o muzikálech a lásce, a vlastně o jedné obyčejné rodině, který tak docela obyčejná není.
Pro všechny fanoušky Kedrigerna i pohodových Stračích příběhů.

Malarkey
09.01.2024 4 z 5

Neuvěřitelně příjemná a rozverná lehká fantasy, u které si Radmila Tomšů zkusila, zdali něco takového dokáže napsat. A zvládla to na jedničku.

Vypráví tu příběh potulných kejklířů a divadelníků, jejichž život je odvislý od toho, jak se jim zrovna v daném městě podaří uvést v chod jejich cirkus a pobavit zdejší osazenstvo.

Celé to tu působí jako když jste se dostali do nějakého epického světa, ve kterém se děje něco hrozně zásadního, ale vy se nemáte šanci to dozvědět, protože jste se přichomejtli akorát tak k lidem, kteří jsou běžní a snaží se v tomto světě tak nějak žít...a přežít.

Celé je to hrozně milé, neotřelé, decentně vtipné a krásně čtivé. Prostě to, co si moc rád přečtu, když mám rád fantasy a zároveň si chci od něčeho náročného odpočinout. Začarovaná sezóna je totiž přesně takové a myslím si, že si zaslouží pozornost každého, kdo má rád příjemné a odpočinkové příběhy.