Z kopce do kopce

Z kopce do kopce
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389166/bmid_z-kopce-do-kopce-FQP-389166.jpg 4 166 166

Co se stane s vaším životem, když doslova vyfuníte na kopec a potkáte HO? S nádherným výhledem, sadem (v němž zrovna se stéblem trávy v puse relaxuje srnka), soustavou polorozpadlých šop na dvoře a pálenicí ve včelíně… Je to on! Dům! Ten dům, kvůli kterému opustíte město se všemi jeho kavárnami, hospůdkami, divadly, koncertními sály a přáteli. Dům, kvůli kterému změníte úplně všechno – odložíte lodičky, pořídíte slepice a kozy, jež se chovají trochu jako potměšilí kamzíci, přežijete rozsáhlou přestavbu a nakonec zjistíte, že byste přes všechna protivenství své rozhodnutí nikdy nezměnili. Kateřina Dubská vás vezme na výlet. A pootevře vám dveře do svého života po onom dni D, který změnil úplně všechno. Nečekejte filosofický traktát o návratu k přírodě. On totiž přerod z ženy městské v ženu na kopci je s odstupem času totiž víc série veselých historek (o přežití), než vážné čtení. A věřte, že na tomto výletě uslyšíte bzučet včely, mečet kozy, štěkat psy a pocítíte až neovladatelnou touhu vyrazit hledat svůj vlastní Kopec.... celý text

Přidat komentář

Marcik7
28.09.2024 4 z 5

Tak to bylo velice milé a příjemné počtení, mám moc ráda oblast Bílých Karpat a vůbec se autorce nedivím, že si ji vybrala pro svůj život. Popisy přírody, lidí i chov zvířat byly vtipné a dost jsem se nasmála.

drakamena
22.06.2024 5 z 5

Skvělá kniha. Úžasně jsem se u ní bavila. Byly to takové normální příhody ženy bydlící na samotě na kopci se spoustou zvířectva a se svéráznými sousedy dole pod kopcem. Dýchla na mě z nich pohoda a dobrá nálada.


aljoska83
18.02.2024 2 z 5

V knize mi chybělo humorné vyprávění. Bylo to jen takové prosté líčení života na vesnici, chvílemi jsem přeskakovala kapitoly. Škoda, zapojit trošku vtipu a byla by to fajn kniha.

katasukivasukim
09.01.2024 1 z 5

Tak to mě strašně nebavilo.Knihy paní Dubské mám ráda,ale tuto?Za mě velká křeč,možná, proto, že jsem ze vsi.Nevim, ani mi to nepřišlo k pousmání.To fakt bolelo,a já se tak těšila.Tak snad příště.

ddkk
25.11.2023 3 z 5

Je to taková příjemná oddechová knížka. Na Betty to samozřejmě nemá, ale zato se přesídlení do "venkovské divočiny" odehrává ve známém prostředí.

Je to docela vtipné a pro dlouhé skorozimní večery se určitě hodí...

BabaJaga11
30.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Milá a humorná knížka o tom, jak dopadnete, když se přestěhujete z města na venkov, navíc se rozhodnete pro polorozpadlý dům na kopci, k němuž nevede ani pořádná cesta, do toho si pořídíte rozmanité zvířectvo, slepicemi počínaje a kozami konče (kočky, psa a další zdědíte po předchozích majitelích nemovitosti)... a pak se ještě snažíte zapadnout mezi domorodce. Není to jednoduché, ale stojí to zato – a v tomto duchu se nese celá knížka.

ZůzaSomolka
30.08.2023 5 z 5

Tomu říkám oddechové čtení! Ačkoli to není triler, od kterého se nemůžete napětím odtrhnout, kniha se čte sama a na chvilky s touto knížkou jsem se těšila. Je to milé čtení, které pohladí po duši. Klidně bych to doporučila i jako čtení svojí babičce, myslím, že tohle by jí bavilo - příběhy ze živita z venkova.

Jančislava
26.08.2023 3 z 5

Paní Dubskou mám moc ráda a i její příběhy za života bylo příjemné čtení. Taková oddychovka.

ferdada
09.05.2023 1 z 5

Ale no, tak, máme to za sebou.

Iris30
19.04.2023 5 z 5

Tahle kniha mě naprosto dostala. Vrátila mě do dětství a já si vybavila všechny vzpomínky, které jsem jako malá v mé rodné vesničce zažívala.
Všichni se znali, všichni věděli o všech naprosto vše, v hospodě bylo narváno, a vůni posečeného sena a trávy miluji do teď, nikomu nevadilo listí ze sadu a brzy ráno kokrhající Kohouti.
I kopce tam máme, i když ne tak velké, i přesto někdy funím, než je vylezu.
Bohužel časy se mění, tak jako lidé i vesnice už není, to co bývala.
Přesto se tam ráda vracím a naštěstí mi ty vzpomínky nikdo nevezme.
Autorce za knihu moc děkuji a kdybych mohla, dám 10*

Bubo19
06.04.2023 4 z 5

S autorkou máme společnou vášeň, zbožňujeme výhledy. Taky Bílé Karpaty mám ráda, takže jsem během čtení autorce často záviděla. Je to takové příjemné pohodové čtení o spoustě práce a nepohodlí, když se odstěhujete na kopec nad vesnici na "konec světa". Ale pak se člověk podívá z okna na ty kopce, kopečky, louky a lesy...

jitka3027
20.02.2023 3 z 5

Kniha mě větsinou bavila, přinesla i nové myšlenky. Celkově hodnotím jako dobré...

JancaMia
23.01.2023 4 z 5

Hanácká verze "chalupářky (z donucení)" . Milé , úsměvné.

ela1972
10.01.2023 5 z 5

Krásné pohlazení na duši a polechtání bránice.

PFP
25.09.2022 5 z 5

Skvělé humorné čtení. Krátké příběhy, jeden se kutálí za druhým. Knížečka je útlá, ale udělá hodně radosti.

Pechule
31.08.2022 4 z 5

Úplně kniha nepohltí, ale je to milé a pohodové čtení. Některým situacím jsem se zasmála, některé mi připomněly dětství, kdy rodiče chovali též hodně zvířat a o komické situace s nimi nebyla nouze.

Meg1
25.08.2022 4 z 5

Milá oddechovka na léto. Občas to byla nuda, občas jsem se dobře bavila.
Není to kniha napínavá ani nemá nijak složitý děj. Autorka docela vtipně popisuje všechny krásy i nesnáze života v horách. Popis prostředí ve kterém se kniha odehrává dokáže vystihnout docela reálně až se mi srdce tetelilo. Nicméně možná mi chyběla trocha té filosofie o návratu k přírodě :-)

mil
22.08.2022 2 z 5

Knížku jsem četla delší dobu. Prostě jsem jednou za čas přečetla příběh. Úplně jsem si to neužívala.

Doubravka1975
26.05.2022 5 z 5

Moc pěkné, pohodové a vtipné čtení z krásného kraje Bílých Karpat. Skvělé slovácké nářečí. Takové trošku Vejce a já po česku. Moc se mi to líbilo. A ty výhledy tam máte opravdu luxusní

Gibis
24.05.2022 5 z 5

Kateřinu Dubskou jsem kdysi objevila díky překrásné obálce Člověka Gabriela a byla jsem tímto příběhem naprosto okouzlena. Potom přišlo lehké zklamání z těžce depresivních Dcer, ale dnes jsem znovu nadšená a potěšená tímto milým, laskavým a vtipným vyprávěním o samotné autorce, jak se rozhodla přesídlit z přelidněného Brna do chaloupky s nádherným výhledem a stala se vesnickou ženou, farmářkou, včelařkou, chovatelkou, zahradnicí a kdo ví čím ještě :) Pohodová knížka k oddechu a odreagování, nejeden zahrádkář a chovatel se v ní jistě pozná :)