Nebezpečná svůdnice

Nebezpečná svůdnice https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92690/bmid_nebezpecna-svudnice-diB-92690.jpg 4 94 8

Wyndham sága série

1. díl >

Královský dvůr Jindřicha VIII. proslul mravní zkažeností. Podléhá jí i oslnivá krasavice Blaze, která se stane milenkou a důvěrnicí samotného krále. Panovník ji sice zahrnuje dary a naplno využívá své postavení a moc, lásku hrdé krásky si však získat nedokáže. A když se nabaží jejího svůdného těla, přikáže jí, aby se provdala za zpupného lorda Anthonyho Wyndhama, který příbuzný jejího zesnulého manžela a Blaze ho považuje za svého nepřítele, ale neodváží se vzepřít králově vůli. Na dvoře plném intrik i na odlehlém panství mezi příslušníky své rodiny hledá nezdolná žena skutečnou lásku a vášeň. Najde ji v náruči vnuceného manžela?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Euromedia
Originální název:

Blaze Wyndham , 1988


více info...

Přidat komentář

scarletblue
28.01.2021 3 z 5

Z tohoto díla mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi knížka příběhově líbila a stejně tak i postavy, ale nebyl tu žádný prostor pro jejich vývoj. Přečetli jste dvě kapitoly a příběh se posunul o několik měsíců, či let později. To mi na tom vadilo nejvíce. Nestačila jsem ani sledovat Blazein vztah s prvním manželem a už měla druhého. Prostě to nebylo ono.
Také mě překvapuje, že autorka v každé knížce popisuje Annu B. jinak.
Knížce by rozhodně prospělo, kdyby se více zaobírala vztahy a méně rychlým posunutím děje...
Trochu mě mrzí, že jsme se nedozvěděli, co se dělo s její sestrou v Irsku, ale má to být sága, takže asi další dva díly přeložené nebyly a příběh mě nezaujal dost na to, abych chtěla číst další díl. Zlatá Rosamund, ta to s Jindřichem opravdu uměla.

ariel platto
23.09.2017 5 z 5

Tak tohle byla opravdu poslední kniha, kterou jsem od autorky přečetla...Edmund se synkem v náručí mi málem roztrhal srdce...spisovatelka píše nádherné knihy, ale já potřebuji pohádku od začátku do konce a to u této autorky, bohužel pro mě, tak není.


moudivlacek
15.07.2016 4 z 5

Miluji romance s historickým podtextem od této autorky, tato kniha je toho důkazem.
Postavení žen, vlivní muži, kteří ten osud určují, přesto je tu prostor jak pro lásku, tak i pro průnik zla a špatností. Rodina, která drží při sobě, má šanci nesnáze přežít, láska jim dává tu správnou sílu.

majík1
04.07.2016 5 z 5

Skvělá kniha jedna z nejlepších od spisovatelky

Madame R
06.04.2015 3 z 5

Moc pěkná kniha.

miruska1
22.09.2013 5 z 5

Užasna kniha,hrozne sa mi pačila.

maryzka
12.06.2012 3 z 5

Tato kniha je lepší, ale druhý díl je nejlepší.

petruska85
27.05.2011

Poutavým dějem dokáže autorka vtáhnout čtenáře přímo do knihy. Krásně napsaný román. Často se k němu vracím.