Tri týždne do svadby

Tri týždne do svadby https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493279/bmid_tri-tyzdne-do-svadby-pHz-493279.jpg 3 92 26

V prvom diele úspešnej regentskej série vám populárna americká spisovateľka Ella Quinn predstaví budúceho grófa a grófku Worthingtonovcov – zaľúbencov, ktorí majú oveľa viac spoločného, než sami tušia… Lady Grace Carpenterová sa už zmierila s tým, že sa nikdy nevydá, keďže po smrti rodičov sama vychováva sedem mladších súrodencov. Sľúbila matke, že nedovolí, aby si ich rozobrali príbuzní, a nevie si predstaviť, že by bol nejaký muž ochotný starať sa o cudzie deti. Jedného dňa sa v hostinci, kam sa Grace uchýlila pred búrkou, objaví Matt, gróf z Worthingtonu, do ktorého je už nejaký čas platonicky zaľúbená. Vôbec ju nespozná, a tak sa mladá žena spontánne rozhodne, že ak má ostať do smrti sama, aspoň nebude stará panna... Matt sa už vzdal nádeje, že nájde manželku, čo by mu vyhovovala nielen fyzicky, ale aj duševne. Po večere s krásnou neznámou, strávenom zaujímavým rozhovorom, po ktorom nasledovala vášnivá noc, úplne stratí hlavu. Keď Grace do rána bez stopy zmizne, zaumieni si, že ju vypátra a ožení sa s ňou. Netuší však, aké prekážky ho čakajú...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Three Weeks to Wed , 2016


více info...

Přidat komentář

zuzana2599
22.02.2024 4 z 5

Když se první tři díly historicko - romantické série Worthingtonovi objevily v naší knihovně, moc dlouho jsem neváhala. Tak krásné obálky určitě skrývají i pěkné a pohodové čtení. A je tomu tak ! První díl vypráví, kterak si lady Grace našla manžela a jejich láska překonala i tu spoustu dovádivých dětí, které má Grace v péči po smrti rodičů. Já si u knížky hezky odpočinula, četla jsem ji s radostí a s úsměvem a brzy se pustím do dalšího dílu.

kacenka6144
08.01.2024 2 z 5

Po nějaké době jsem se vrátila ke čtení historických romancí. Ale tohle nebylo to pravé, co jsem si představovala.


stelloušek
30.12.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Byly tam sympatické postavy, které jsem si hned oblíbila. Úplně se mi ale nelíbilo, jak to bylo natahované. Místy mi to přišlo trochu nudné a to mě odrazovalo od čtení, takže mi to trvalo delší dobu přečíst. Jinak se mi ale děj líbil.

annes
15.11.2023 3 z 5

Zaujal mě ten název. Historické romance mě úplně neberou, je tam na mě moc "ehm", ale tohle byla fajn oddychovka. Jen teda mi to přišlo trochu natahované, místy až moc, ale Grace jsem si oblíbila hned na začátku.

Medasek
11.08.2023 3 z 5

Knížka se čte dobře a lehce. Bohužel děj byl takový hodně slabý. Nápad měla autorka dobrý, ale provedení za moc nestálo.

medlovice
18.04.2023 4 z 5

Milé. nevinné a přitom pikantní čtení. I dívky v dlouhých robách a důkladném prádelku měly svoje sny a touhy a některým se to podařilo .
Děj múže být trochu zdlouhavý , popisů oblečení a vybavení si užijeme , ale naši hrdinové si na těch 336 stránkách přece něco musí říct !!

Gurtha
16.03.2023 1 z 5

Instantní nudle. Zalijeme vroucí vodou, chvíli to pracuje a pak to jen sníme s mírným odporem.
Tahle kniha je přesně taková - milého lorda v hostinci přepadne sexuchtivá mladá dáma a ještě než dojde na věc, je do ní zcela zamilován a chce si ji vzít. Dáma není kupodivu zlatokopka, ale citlivá vychovatelka 7 sourozenců, které si lord rovněž oblíbí po první konverzaci. Co se dělo dál je otázka, která mě příliš netrápí, ale trvalo jim další tři třetiny knihy, aby to vyřešili.
Jen dodám, že historické romance mám ráda a překousnu ledajaký nesmysl a anachronismus.

PerlaZP
17.01.2023 4 z 5

Skvělá autorka a moc hezká knížka. Hledala jsem podobný styl psaní, jaký má J. Quinn a zdá se, že jsem ho našla...
Knížka se velice dobře četla. Příběh je romantický, ale i zábavný...
Knížce dávám čtyři hvězdičky a už, teď se těším na další díl této série...

Damonka12
24.12.2022 3 z 5

Poslední dobou čtu historické romány celkem často a tento mi přišel celkem průměrný. Začátek a konec knihy byly super, ale ten prostředek byl celkem pomalý a nudný.

evineckY
19.10.2022 5 z 5

Tato kniha je historická, romanticko- erotická, naivní pohádka s 11 dětmi.
Bavila jsem se

LilluLong
29.09.2022 2 z 5

Mam jednu známu ktorá je unikátna v tom , aby vytvorila minimálne tisíc slov kym horko ťažko dospeje k pointe zo štyroch slov :) Tak tato knižka mi ju setsakrametsky pripomína ,. Napriek tomu ze dej je dobrý , za štýl písania u mna. Je to len za 2*

Hypatia1010
21.08.2022 4 z 5

Kniha mě trochu překvapila. Zajímavý příběh, čtivý styl a sympatické postavy, nejen ty hlavní. Ovšem úplně si takový scénář v reálném životě nedovedu představit, tím spíše v době, do které je děj zasazený.

Anie94
12.08.2022 3 z 5

Pro me byli Tri tydny do svatby prumerna oddechovka z cervene knihovny, ktera jak uz jsem rikala postradala svuj potencial. Pribeh plyne tak nejak v jedne rovine, zadne velke zvraty necekejte a kdyz uz se radujete, ze se k nejakemu zvratu schyluje, autorka to zase obrati do te rovne linie. Postavy byli sympaticke, chovali se tak jak meli, ale jinak vam k srdci prilis neprirostli. Nebo alespon me ne. Zaverecny zvrat take vysumel do ztracena.

Co bylo krasne bylo jiskrrni mezi hlavnimi postavami a nechybela ani ta trocha erotiky. Co bylo super bylo urcite prostredi Londyna a jeho "smetanky", ktere mam v pribezich moc rada.

Na zaver tedy i doporuceni, pokud hledate neco nenarocneho a oddechoveho, s primesi romantiky a erotiky, tak tohle je presne pro vas.

Petass
27.07.2022 2 z 5

Nemůžu si pomoct, ale Ella Quinn prostě vykradla Bridgertonovi Julie Quinn. Spousta zodpovědných špičkujících se sourozenců, debutantky a chápavý prostopášný ženich ve viktoriánské Anglii. Spousta žhavých scén dvou hlavních hrdinů, které jsou ale stále stejné... Do pořádné zápletky se autorce nechtělo, tak ji nenápadně obešla a na závěr přidala několik dramatických scén, aby to trošku protáhla. Příběhy Julie jsou propracovanější a i v tomto jednoduchém žánru kvalitnější. I tak jsem se s Mattem a Grace bavila, smála a přála jim šťastný konec. Na lehátko k vodě byla jejich romance fajn.

TheMelorry
23.07.2022 4 z 5

Jsem nadšená. Ano, jde o prvoplánovou historickou romanci, kde je předem jasné, jak vše dopadne... ale to vůbec nevadí. Příběh jako takový (čtivý, zábavný, lehce "šmrncnutý" historií) a sympatické postavy to vynahrazují.
Jako četba na odpočinek a uklidnění je kniha naprosto ideální. Nic nového sice nepřinese, ale stojí za to.
(4,5)

pip11
29.05.2022 4 z 5

Jednoduchý, avšak milý a zábavný příběh. Bylo to pěkné čtení.

miruska1
27.04.2022 2 z 5

Docela čtivé. První třetina knihy skvělá, byla jsem nadšená, hodně mi připomínala Juliu Quinn. Zbytek knihy, já nevím...... takové o ničem. To nadšení rychle vyprchalo, ke konci jsem se už jenom nutila to dočíst. Až to pude, skusim ještě jednu knihu od této autorky a ta rozhodne, číst či nečíst :-D

Ála1968
11.04.2022 3 z 5

Mě se to líbilo.Krásně jsem si u knihy odpočinula,nemusí se u ní přemýšlet,přijde mi podobný styl psaní jako má její jmenovkyně Julia.I když ta je o něco lepší.Tak snad další díly budou už propracovanější.

astra3
08.03.2022 5 z 5

Moc hezký romantický, předvídatelný příběh. Ideální pro tuto hektickou dobu.

Červená33
20.02.2022

Tak jsem se těšila a takové zklamání. Strašlivě nudné, ani dočíst jsem ji skoro nemohla.
Podle počtu dětí v rodině má série víc dílů než Bridgertonovi, ale klidně se bez nich obejdu.