Začalo sa to bozkom

Začalo sa to bozkom https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506688/bmid_zacalo-sa-to-bozkom-FAv-506688.jpg 4 29 7

Obľúbená regentská séria o šľachtickom rode Worthingtonovcov z pera úspešnej americkej autorky Elly Quinnovej pokračuje ďalšou, treťou časťou s názvom Začalo sa to bozkom, v ktorej spoznáme sestru grófa Worthingtona lady Louisu Viversovú. Keď sa rozbehne spoločenská sezóna, všetky oči sa upierajú na krásnu, temperamentnú lady Louisu. O jej pozornosť sa uchádzajú mnohí džentlmeni, no ona sa nemieni uspokojiť s hocijakým ctiteľom. Chcela by muža, ktorý má rád dobrodružstvo a je vášnivý. Túži po spriaznenej duši a vie, že keď takého muža uvidí, hneď ho spozná. Mohol by tým mužom byť Gideon, vojvoda Rothwell? Keď sa prvý raz stretnú, obaja pocítia silnú príťažlivosť. A tak na svitaní spolu jazdia na koni a po večeroch tancujú na báloch. Napokon Gideon neodolá túžbe objať ju a Louisa si je istá, že ju požiada o ruku. Vojvoda je však presvedčený, že sa nemôže oženiť. Jeho otec prehajdákal rodinný majetok a on by svojej neveste nemal čo ponúknuť. Musí sa teda rozhodnúť, či dopustí, aby jeho hrdosť stála v ceste ich láske – alebo riskuje všetko a dovolí, aby rozhodla dáma...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

It Started With a Kiss


více info...

Přidat komentář

medlovice
29.03.2024 5 z 5

Příjemná změna a milé počtení. Jen díky mé nedočkavosti jsem vzala třetí díl a druhý na mě čeká pěkně vystavený, abych si užila šatů bez hlavy . Ale nic se neděje , děti jsou trochu nemocné, chystá se ples a láska na první pohled tu byla v každé době .

biki
08.03.2024 4 z 5

Po předchozím povedeném dílu jsem asi měla příliš velká očekávání. Ne že by mě kniha úplně zklamala, ale přece jen jsem čekala něco lepšího, možná i dramatičtějšího. Luisa mi připadala až příliš naivní i na dobu, v níž se příběh odehrává, a Gideon zase až příliš umanutý ve snaze utajit své majetkové poměry. Na druhou stranu se mi ale líbilo, jak si poradil s dluhy a věřiteli svého otce - s tím jsem se zatím v žádné podobné romanci nesetkala. Díky tomu také ta 4*.


Paja.92
29.02.2024 4 z 5

Tohle bylo velmi milé pohlazení po mé romantické duši a zároveň odpočinutí od současných romantických knih, které jsou přece jen víc „spicy“, a mají jinou atmosféru.

Příběh se točí kolem Louisy a vévody Rothwella. Vzhledem k tomu, že rodina Louisy je početná, můžete se těšit nejen na pořádnou dávku hašteření mezi sourozenci, ale i rodinnou soudružnost, která nás provází celou knihou — díky tomu mi to atmosférou trochu připomínalo Bridgertonovi, což vůbec nevadí. Naopak mám tyhle příběhy z velkých rodin moc ráda.

Autorce se podařilo vykreslit prostředí i postavy, takže jsem si zamilovala hned několik z nich a jsem zvědavá, jaká bude jejich romantická linka. Stejně tak chemie mezi hlavním párem fungovala dobře. Akorát mě mrzelo, že některé scény nebyly více rozepsané, protože by to ději přidalo jiskru a dramatičnost. Některé věci se (na můj vkus) tím pádem vyřešily moc rychle…. Na druhou stranu tohle je taková jednohubka na dva večery, takže chápu, že autorka zvolila stručnější popisy.

Knihu doporučuji všem, kteří hledají nenáročnou milou četbu a mají rádi historické romance na styl Bridgertonových.

hodnocení: 3,5*

@knihozroutka_eleanorcorvin

zuzana2599
28.02.2024 4 z 5

Začalo to polibkem.... a skončilo ? Inu, hádejte, nebo si knihu rovnou přečtěte !
I tento třetí výlet do doby regentství mě bavil, oblíbila jsem si početnou rodinku Worthingtonovu. Tento díl se točil kolem krásné a rozhodné Louisy, která potkala svoji životní lásku, ale bohužel její vévoda je v zoufalé situaci a dříve než lásku musí řešit problémy s majetkem.
Ráda si přečtu další díl !

Staráknížka
26.02.2024 3 z 5

Už třetí kniha od stejné autorky, je to poklidné čtení, které pobaví, nechá Vás odpočívat a po přečtení nebolí hlava ani duše. Dlouhý dojem nezanechá.

Bess.h
19.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Tak tohle bylo tááák pitomoučký. Tuhle autorku mám sice ráda, hlavně pro její styl psaní a hlavně pro poklidný děj, kdy jen sledujeme hezký vývoj lásky bez přehnaných dramat. Ale tady to bylo moc. Tohle bylo tak moc sluníčkový a přeslazený až mě boleli zuby a k tomu se tam ani nic nedělo. Hlavní hrdinové se jen mihnou na koních a hned chtějí na sebe jen skočit. Gideon jen běhá po městě, hasí otcovi průšvihy a do toho se jen rozmýšlí jestli se Louise dvořit nebo ne. Pak je změna a po defacto dotlačení do sňatku běhá Gideon po městě hasí otcovi průsery a přemýšlí kde na Luisu skočit.
Navíc mě rozčilovalo, jak všichni okolo věděli, co Gideonův otec dělal, s kým se tahal, a Louise to nikdo neřekne? TVL jako proč. Jak ta kniha mohla být hned zajímavější kdyby už někde v půlce věděla o milence bývalého vévody a šla s ní do konfrontace. Furt jí vykreslovali jak se do všeho montuje, jak chce všechno řešit a pomoct a jediné její počínání je že předělá z vlastních peněz kuchyň? Sorry jako, ale tohle bylo promarněný. To už by bylo zajímavější číst o Orioně a Gideonově bratranci.
Závěrem: snad bude další kniha lepší, ještě se mi to s autorkou nechce vzdát.

rampapa
17.02.2024 5 z 5

Miluji tuhle rodinu a mám moc ráda styl jakým autorka píše. Na třetí díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Louisu a Gudeona jsem si hnedka zamilovala. Jejích příběh se mi moc líbil. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až vyjde další díl.

Štítky knihy

romantika historické romance

Autorovy další knížky

Ella Quinn
americká
2021  66%Tři týdny do svatby
2022  75%Markýz hledá ženu
2023  77%Začalo sa to bozkom
2023  88%Markíz a ja
2024  80%Môj prvý gróf

Kniha Začalo sa to bozkom je v

Právě čtených2x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce99x
Chystám se číst38x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x