William Shakespeare: To nejlepší z tvorby

William Shakespeare: To nejlepší z tvorby https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75062/william-shakespeare--75062.jpg 4 12 4

Kniha vypráví o Shakespearově životě a přibližuje období, ve kterém žil. Kniha obsahuje citáty a charakteristiky postav z jeho nejlepších her: Sen noci svatojánské, Kupec benátský, Jak se vám líbí, Večer tříkrálový, Romeo a Julie, Julius Caesar, Mackbeth, Hamlet, Král Lear a Othello.

Literatura naučná O literatuře
Vydáno: , Perfekt
Originální název:

The Best-Loved Plays of Shakespeare , 1993


více info...

Přidat komentář

palladium
05.10.2021 1 z 5

Chtěl jsem přičuchnout k Shakespearovi, přečíst si něco z jeho tvorby. To tato knížka nenabízí. Jsou to zápisky o ději jeho her, psané vlastními slovy autorky. Osobně netuším, k čemu je to dobré. Jednu hvězdičku dávám za hezké obrázky a zpracování knihy.

DádazPrahy
30.04.2020 5 z 5

Tahle knížka se opravdu povedla - nabízí rozbor deseti nejznámějších her W. Shakespeare, u každé hry podrobný děj, význačné citáty a charakteristiku hlavních postav. Tohle je dobré si přečíst, než se chystáte vidět hru v divadle, potom se lépe vyznáte v ději. Také to může pomoci do školy i jako příprava k maturitě. Oceňuji informace o autorově životě i stručný přehled všech jeho her. Povedený překlad a krásné ilustrace převzaté z anglického originálu - knížce není co vytknout. Určitě doporučuji.


h.mose
14.09.2012 4 z 5

Tato kniha mi kdysi na střední škole zachránila čtenářský deník, protože z ní šlo krásně "simulovat", že jste to opravdu četli. A ilustrace jsou jedny z nejvydařenějších, co jsem kdy měla tu čest vidět. Nedám na ni dopustit.

anthea
27.01.2012 4 z 5

Přehledná kniha s krásnými ilustracemi, jak pro děti, tak pro studenty, aby se v rychlosti seznámili s nejlepší Shakespearovou tvorbou.