V šeru a stínu

V šeru a stínu https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138684/bmid_v-seru-a-stinu-Aoh-138684.jpg 4 39 5

Vznešení mrtví série

< 7. díl >

Poté co spolu s Magierou a Leesiem opustila hrad starověkých upírů, vydala se učenka Wynn zpět do sídla Učeného bratrstva, opatrujíc několik textů z dob Velké války, napsaných snad samotnými upíry. Ty společně s deníky, které po celou dobu cesty psala, jsou však bratrstvem zabaveny ke zkoumání a sama Wynn čelí nedůvěře a posměchu. Nikdo jí nevěří, že listiny jsou pravé a její zážitky jsou považovány za výmysl. Z listin však zmizí několik stránek a dva z učenců jsou zavražděni. Wynn je přesvědčena, že za vraždami stojí Vznešení mrtví, a proto se pokusí odkrýt tajemství prastarých textů sama. Netuší ale, jakému nebezpečí bude muset čelit…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

In Shade and Shadow , 2009


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
07.08.2023 3 z 5

První šestidílný příběh skončil, začíná další etapa Vznešených mrtvých. A k mé velké radosti se zde nesetkáme s minulými hrdiny Magierou a Leesilem. Možná je to jejich absencí, ale když pominu úplně první díl, tak V šeru a stínu mě bavilo nejvíce. Série podle mého chytila druhý dech. V hlavní roli tentokrát učenka s nemrtvým přítelem a vlčicí. Hádky, odsekávání, vztekání... to vše bylo sníženo na přijatelnou mez právě díky tomu, že předchozí hrdinové zmizeli a vůbec mi nechyběli. Nastává velké pátrání po archivech a vrahovi uprostřed města. Tentokrát jsem byl spokojen.

vladka16
12.01.2023 5 z 5

Nevím proč, četlo se mi to lépe než minulé díly. Tak nějak lehčeji, po Magieře se mi moc nezastesklo, tak jdu na další díl.


Luigi1
08.04.2021 5 z 5

Jsem nadšen a těším se na další cestu Magiery a Leesila

ludek.n
13.10.2020 3 z 5

Putování Magiery a Leesila všemi kouty Vzdálených zemí skončilo v předchozím díle série Vznešených mrtvých získáním záhadného artefaktu a snahou ho ukrýt před světem. V šeru a stínu otevírá zcela novou kapitolu příběhu. Z postav tuto změnu ustály jen učenka Wynn a upír Chane, všichni ostatní jsou dost možná nenávratně pryč, přestože několik vzpomínek na ně je ještě v knize sem tam roztroušeno. Proměnilo se také schéma vyprávění: jestliže doposud jsme se přesouvali z místa na místo, hledali nové výzvy a objevovali nové nástrahy, nyní se po celou dobu pohybujeme jen v sídle Učeného bratrstva v Calm Seattu, potažmo v přilehlých městských uličkách. Chození kolem horké kaše je tu nataženo na rozměr celé knihy, a co hůř - ani ve finále se k ničemu pořádnému nedobereme, takže nám v hlavách zůstane více otázek než odpovědí. Hendeeovi se navíc rozhodli ukrýt vše, co vůbec má v příběhu ještě nějaký smysl, za neproniknutelnou roušku tajemství. Vrství záhadu za záhadou, až je podezřívám, že už vlastně ani sami nevědí, jakou měli na začátku vizi a k čemu se to chtějí dobrat.

Lenka.Vílka
28.06.2014 4 z 5

Nevim proc, ale tohle "pokracovani" me bavilo mnohem vic, nez starsi braska...novy zacatek a tak...

Autoři knihy

Barb Hendee
americká, 1963
J. C. Hendee
americká, 1959

Kniha V šeru a stínu je v

Právě čtených2x
Přečtených68x
Doporučených4x
Knihotéce96x
Chystám se číst34x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x