Vymazlené vraždy

Vymazlené vraždy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469407/bmid_vymazlene-vrazdy-EBO-469407.png 4 23 12

Kdo zabil známého pedofila, policie už zjistila. Podaří se jí to však prokázat? Kdo znásilnil a zavraždil mladou ženu? Specialistka na balistiku zastřelila svého obchodního partnera, jenže o tom vůbec neví… Tři vraždy, s nimiž si pachatelé vyhráli a dovedli je k hranicím dokonalosti. Dokáže pražská kriminálka vrahy usvědčit?

Přidat komentář

Stonedal
02.04.2024 5 z 5

České detektivky mají něco do sebe, to jsem říkal už když jsem jako dítě četl případy Oty Finka (Knedlík na hrad). I zde jde o kvalitní krimi.

Morbidus
25.01.2023 4 z 5

Už od dob, kdy jsem našel zálibu v literatuře, jsem preferoval příběhy, které jsou do jisté míry skládačkou či hlavolamem. Vymazlené vraždy toto do puntíku splňují. Ve všech třech případech je vrah znám, takže text na čtenáře spíš po Columbuvsku pomrkává, jak to ti prevíti udělali. S tímto otazníkem se pak kniha čte prakticky sama.
Na druhou stranu, bez „externích znalostí“ nemá čtenář příliš prostor, aby věc alespoň z části rozlousknul sám. Skoro mi přijde, že díky krátkosti případů nemají šanci na řešení ani hlavní hrdinové, dokud něco nespustí „deus ex machina“ efekt. Nicméně právě ono podsunutí posledního dílku ve čtenáři vybudí pocit úžasu, který mám spojený s vyřešením obtížné šifry či matematického příkladu. Tedy pokud o pár řádků výše brblám, ona vymazlenost mi vše plně vynahrazuje.
Pokud máte rádi detektivní příběhy, neváhejte se s touto knihou pomazlit.


666Jitka
08.12.2022 4 z 5

Detektivky zrovna moc nečtu, ale tyto tři kousky Vymazlených vražd se zajímavými zápletkami jsem zhltla jak malinu. Případy mi připomínaly preciznost "práce" zločinců, které vždy neomylně odhalil poručík Columbo z notoricky známého amerického seriálu. Všechny tři příběhy mají něco do sebe a čtenář se rozhodně nenudí.

davidurban1973
08.11.2022 3 z 5

Útlá knížka, sestavená ze tří vymazlených vražd, kterou přečtěte během chvilky.
Jak už bylo někým zmíněno, jedná se o detektivky ve stylu Columba, kdy hlavní hrdina detektiv víceméně zná podezřelého a snaží se mu rozbít jeho umně vykonstruované alibi.
A ve všech třech případech jsou vraždy hodně promyšlené, na můj vkus a s ohledem na české prostředí až přespříliš složité a překombinované a tím pádem strašně moc popisné. Některé provedení až moc neuvěřitelné.
První vražda je pak vyřešena díky až moc nereálné a neuvěřitelné náhodě, další dvě díky extchyni detektiva, která vi víc jak Sherlock Holmes.
Styl vyprávění a vlastně ani samotný děj mě příliš nezaujal a občas nudil. Přesto věřím ze si kniha své čtenáře najde.

Jaruš7
15.10.2022 5 z 5

Vymazlené - to tedy fakt že jo.
Precizní v detailech, tak aby alibi bylo jistý.
Kombinaci přeci jen pomůže mazaná pětinásobná vdova - svými zkušenostmi, ve svých skoro Céčkových letech může bez Alzheimera radit i špičkovému vyšetřovacímu týmu.
Nápady pozoruhodné, ergo - čtivé.

maximus13
23.06.2022 3 z 5

Hodně zajímavý námět a příběh, který však zcela zabíjí krátká délka jednotlivých příběhů. Na 160 stranách není možnost vypilovat příběh k dokonalosti a tak zůstávají výborné nápady pouze jako z rychlíku vysvětleny, aniž by nechaly nějaký čas na přemýšlení samotnému čtenáři.

Holister
05.02.2022 5 z 5

český Kolombo potěšil. Je to taková pěkná česká kriminálka, u které máte pocit, že autor oboru vážně rozumí.

eraserhead
15.01.2022 3 z 5

Detektivky/krimi dávám jednou za čas. Většinou se totiž tak moc orientují na komplikovanost pozadí, provedený a odhalení daného případu, že se z nich vytratí veškerý příběh. To se VYMAZLENÝM VRAŽDÁM tedy nestalo. Jdou na to vlastně i trochu jinak. Skálovy příběhy totiž nehledají vraha, ten se ví hned od začátku. Nezaměřují se ani moc na to proč, ale hlavně na jediné – jak. Ke Skálově cti je třeba přiznat, že tento úzký motiv dokáže minimálně schopně obalit i něčím jiným zajímavým než jen komplikovaností zdánlivě bezchybně spáchaného případu (v tomto případě mě nejvíce zaujal případ MOHLA BYCH VÁS MILOVAT). Dalším trnem v podobných krimi případech ale však je, že žádný z nich není bezchybný, už ze své povahy literární existence. Neexistuje bezchybný a neodhalitelný zločin, ne v literárních příbězích. Takže pokud zábavně neberete čtený příběh jako svým způsobem hlavolam, který chcete rozluštit, podobné příběhy vám nemusí sedět. A mě ne vždy sedí. Tu a tam jsou vymazlené vraždy vymazlené na můj vkus až moc. Na druhou stranu jde o vyloženě oddechové čtení, kniha má výborný formát, velmi okulibé vizuální zpracování. Výborné čtení na cesty nebo na ukrácení dlouhé chvíle. Případně na procvičení a zabavení mozku ve snaze odhalit ono „jak“ dříve, než stránky knihy. MORÁLNÍ KODEX (příběh mi nějak nesedl, hlavně svým vyzněním a závěrem, **), MOHLA BYCH VÁS MILOVAT (nejlepší a nejsympatičtější příběh z knihy, dobrý vtípek na závěr, 3,5*), VĚDMA (až moc překombinovaný konstrukt, ***).

Pampalini
08.10.2021 2 z 5

Jsem rozpolcen, nakonec u mne vidím více nedostatků. Nápady dobré. Nesedl mi styl, který nedá prostor postavám. Řešení první je v podstatě náhodou, druhá je až bizarní svou krkolomností (a také neobvyklým konzultantem vyšetřování). Nejlepší se mi vidí třetí novelka.

Rozmarýna Rozm
24.08.2021 5 z 5

Skvělý daňový poradce a jeho bezvadné detektivky. Četla jsem ráda jeho odborné knihy, byly výborně psané a tyhle detektivky taky.

KadetJaina
01.08.2021 4 z 5

Detektivky moc často nečtu, takže když Vymazlené vraždy slibovaly perfektní zločiny, trochu jsem se bála, že to bude nad moje chápání. A hle! Milan Skála naskočil do novel rychlostí blesku, jsou čtivé, nechodí kolem horké kaše, všechno na rovinu. Za mě nejlepší první novela (ať už kvůli postavě detektiva, tak kvůli celkovému morálnímu kodexu, ale hlavně kvůli závěru). Zbylé dvě stále dobré čtení a u druhé hezká pointa (postava tchyně teď bude mezi mými top knížními postavami).

Malarkey
07.07.2021 4 z 5

To, že útlá knížka skrývá tři povídky, kde každá je cirka po padesáti stránkách, na mě působilo takovým tím dojmem, že buď a nebo. Naštěstí ale Milan Skála umí psát a dobře a bez okolků popisovat dění. Hned první povídka mě uvedla do okolností vraždy, kde je jasný pachatel (což povídky spojuje) a tak čtete, jak se s tím pražská mordparta popasuje, aby vraha usvědčila. Hned první povídka mě vhodila do hodně čtivého děje, od kterého jsem se nemohl odtrhnout, dokud jsem povídku nedočetl. Druhá povídka byla trošku zmatenější a tudíž i slabšího charakteru. U třetí jsem pak doufal opět v kvalitu, které jsem se dočkal. Během čtení třetí povídky jsem si uvědomil, že ty příběhy jsou pěkně propracované jak od Agathy Christie. Na to, že Vymazlené vraždy jsou autorovy prvotiny, tak klobouk dolů a těším se na další jeho díla.