Vychovatelství

Vychovatelství https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263033/bmid_vychovatelstvi-263033.jpg 5 6 3

Tato publikace provede studenty i ostatní čtenáře teoretickými základy oboru VYCHOVATELSTVÍ. Obsahuje poznatky obecné a sociální pedagogiky, filozofie výchovy, pedagogiky volného času, multikulturní výchovy, ale i učivo z oblasti sociální psychologie, speciální pedagogiky a teorie funkční gramotnosti.

Přidat komentář

vslc66
10.09.2023 4 z 5

Kniha sa zameriava na fundamentálne aspekty vychovávateľstva, respektíve toho, čo všetko toto poslanie obnáša, vysvetlenie základných teoretických a praktických aspektov daného oboru. Pri čítaní publikácie sa človek nestratí; definície sú jasne a zrozumiteľne vysvetlené, taktiež pre lepšie predstavenie si daného problému, sú použité príklady z praxe - hlavne v časti o autorite učiteľa, napr. ako efektívne pracovať s fenoménom autority v praxi - ako sa ju nebáť využiť. Autori knihy sa okrem iného zamerali aj na objasnenie a vymedzenie významu pedagogiky ako vedy samotnej, jej filozofického aspektu a všetkého, čo pomáha utvárať pedagogiku ako takú (napr. ako prostredie formuje klímu triedy, posvietenie si na sociálnu a špeciálnu pedagogiku).

Po prečítaní knihy sa človek nestane najlepším pedagógom v kraji, je to ale jeden z prvých krokov, ktorý vás môže dostať bližšie k naplneniu tohto ideálu.

Sabushenkaxx
29.08.2023

Knihu jsem si vybrala sama, jako prostředek samostudia. Možná do ní v budoucnu nahlédnu, ale v současnosti bych ocenila spíše praktické rady o práci s dětským kolektivem.


Ronnie68
06.11.2018 5 z 5

Povinná literatura ke zkoušce ... ale dobře vysvětlené ..