Vstupte bez klepání

Vstupte bez klepání https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262585/bmid_vstupte-bez-klepani-4B9-262585.jpg 3 119 37

Blogerce Zuzaně Hubeňákové stačilo jen něco málo přes rok, aby si omotala čtenáře kolem prstu a stala se nejprve Objevem a pak i Blogerkou roku webu iDnes. Nyní vycházejí její humorné fejetony knižně a výbor obsahuje to nejlepší z jejích blogů a k tomu nášup nových a zatím nepublikovaných textů. Ve čtyřech semestrech životně důležitých věd se autorka s vtipem a nadsázkou sobě vlastní vyrovnává s tématy jako rodinná výchova, mezilidské vztahy, ale také nástrahy automobilismu nebo sex po dvou dětech. Připravte se na to, že vás bude od smíchu bolet břicho!... celý text

Přidat komentář

Honzin
05.03.2024 5 z 5

Některá životní moudra tesat do kamene.

MartaPear
08.01.2024 5 z 5

Jedna ze dvou knih, které mám už hodně dlouho na nočním stolku a když potřebuji něco milého před usnutím, sáhnu buď po této nebo po druhé (Rosiina metoda od Dawn Fraserové). Krátké fejetony o běžném životě mladé ženy a rodiny, vtipné, úsměvné, pohlazení po duši, při čtení mi do třech minut tečou slzy smíchem. Autorka přispívá do Magazínu MfD a její rozhovory čtu ze všech nejraději.


aljoska83
21.03.2023 4 z 5

Čtivé, dobré, vtipné. Některé věty jsou fakt perly. Odpočinková kniha na deštivý den.

domihruzkova
28.06.2022 odpad!

Škoda papíru, humorné fejetony jsem jaksi nenašla...

Mermaida
08.04.2022 3 z 5

Ale to by šlo :-)) I přesto, že jsem tuto autorčinu prvotinu četla jako svoji (ZATÍM - než něco nového od autorky vyjde) poslední knihu. Celkem mě pobavila, ale některé jiné knihy se mi líbily o špetičku víc :-)

Olous1
15.11.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem dostala od své kamarádky z práce. Je to taková jednohubka,ale pobaví. Mě se to celkem líbilo, doporučuji.

trudoš
03.10.2021 4 z 5

„Proč zvířata vytuší blížící se nebezpečí, zatímco člověk si ho začne natáčet na mobil?“
Nejsem z těch, co sledují literární blogy virtuálních hvězd, ale zas nejsem úplně z Marsu, abych v kamenných knihkupectvích nenarazil na tituly Zuzany Hubeňákové. Její románový debut Můj bratr albatros před rokem příjemně překvapil nenásilným humorem, který si nepotřebuje vypomáhat vulgaritami nebo agresí, aby účelově pobavil davy. Netrvalo proto dlouho a otevřel jsem i jednu z prvních samostatných knih, jež shrnuje některé autorčiny fejetony na různá témata všedního dne, která se dotýkají běžné existence moderních žen. Nebudu vám nic nalhávat, mezi tu pohlednější polovičku lidstva sice nepatřím, neznamená to však, že bych byl odolný svodům, jimiž holky umí vymluvit chlapcům díru do hlavy. Ano, podlehl jsem a bavil se právě tak akorát, aby mi tříhodinová četba prodloužila život alespoň o týden. A tímto bych rád poděkoval všem čtenářům, kteří mi svými komentáři autorku přímo či nepřímo doporučili.

mfajmanova
05.09.2021 1 z 5

Ač bych měla být typická cílovka knížky, vůbec mě to nebavilo a nepřišlo mi to vtipné. Po úvodu a pár kapitolách jsem přeskakovala, jestli mě to dále nechytne, ale bohužel se tak nestalo.

Gweny
31.08.2021 5 z 5

"Některé dny jsou příjemné jako zařízlá guma od spoďárů. Hned po probuzení se cítíte, jako byste šlápli na hrábě a jejich střet s čelem způsobil trvalé poškození některých spojení." (s. 27)

Tak tohle byl další geniální počin Zuzany Hubeňákové. Nebo respektive pro mě další, protože jsem od ní četla knihu, která vyšla letos a teprve teď jsem v obchodě narazila na její prvotinu.
Nemůžu mluvit o zklamání. Bavila jsem se. Někdy i nahlas, jakože jsem se smála nahlas. :-D
Ono totiž při čtení Zuzaniných odstavců nejde zůstat ledově chladná. Za sebe mohu jedině doporučit jako jednoduché a nenáročné letní čtení. Já si ho užila a těším se na další knížky autorky. :-)

"Když umřeš, všichni kolem jsou nešťastní, jen tobě je to jedno. A úplně stejné to je, když jsi debil." (s. 29)

poiu
10.11.2020 2 z 5

Hodně odpočinková kniha psaná formou krátkých fejetonů. Někdy byla celkem vtipná, jindy méně, a jindy jsem měla pocit, že je to psané hodně na sílu, jenom aby bylo něco napsané. Některé příhody mě bavily více (boj s hraboši, návštěva suši baru, přivázání dítěte šátkem k topení - tzv. šátkování), jiné méně...

"Pozor ovšem na slovo "volej", kde je nutno z kontextu pochopit, jedá-li se o imperativ slovesa volat, stojatou vodu či označení oleje. Kombinací obou slovních zkrášlovačů vznikne "volivovej volej", což je překladatelský oříšek, jelikož se na Moravě nevyskytuje ani toto spojení, ani tento vynález. \volný překlad by tedy mohl být "sádlo z kytek"."

lenuskav
06.07.2020 1 z 5

no...zasmala sem se asi 2x...

Mindy
16.06.2020 3 z 5

Hodně odpočinková knížka. Některé situace humorné byly, některé mi připadaly napsané legračně tak nějak za každou cenu. Ale pravda je, že v určitých situacích (hlavně těch během mateřské) jsem se úplně viděla.

Ronnie68
13.04.2019 5 z 5

Páni, až takhle vtipné jsem to nečekala .. příjemně mě to pobavilo :)

p.pavlina
10.03.2019 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Smíchem mě sice břicho nebolelo, ale u některých příběhů jsem se upřímně zasmála. Určitě si pro pobavení přečtu další dílka.

Estudiante436
03.03.2019 1 z 5

Knihu jsem si koupila na základě anotace. Píše se tam, že si autorka omotala čtenáře kolem prstu… a že nás bude od smíchu bolet břicho!….
No…, mně se nestalo ani jedno! Ani si mě autorka neomotala kolem prstu a ani mě od smíchu nebolelo břicho, vlastně jsem se ani jednou nezasmála. Zklamání.

Yunkai
01.08.2018 5 z 5

I přesto, že se zcela míjím s cílovou skupinou (ženy středního věku), tak mě autorka dokonale dokáže vtáhnout do svých pocitů v jednotlivých fejetonech a rozesmát skoro v každém z nich, občas velmi intenzivně, jak jsem to u knihy zažil jen málokdy. Krásně a hlavně vtipně opsané záležitosti všedního života.

Ucaivca
21.12.2017 5 z 5

Autorka má dar od Boha.. všem její knihy opravdu doporučuji

kilometr
30.11.2017 1 z 5

Je hezké splnit si svůj sen.Je taky docela fajn,když už musím napsat knihu,aby to bylo čtivý(vtipný).Což v tomto případě není.10%.

roso.mak
23.11.2017 4 z 5

Je to kniha fejetonů, na dlouhé čtení nevydá, takže kdo chce za svoje peníze nad knihou strávit víc času, bude zklamán.

Ráda nechám pobavit a u této knihy jsem se místy musela smát nahlas. To, co zde je mnozí nazývají prvoplánový humor, já nazývám hrou s jazykem. Ta se za prvé musí umět a za druhé musí sednout. A mě prostě sedla.

LusiaLu
09.11.2017 5 z 5

Humor autorce vlastní, skvělé slovní obraty, nadsázka, ironie. Skvělá oddechovka.