Všechny řitě světa i ta má

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Kniha se skládá z 27 povídek, jejímž hlavním hrdinou, jako ve většině Bukowského knížkách, je Henry Chinaski. Henry nežije na výslunní a umožňuje nám zahlédnout Ameriku i z její druhé, stinné stránky. Také tato jeho kniha je o lidech dole a ukazuje nám jejich běžný rutinní život, který se tolik liší od neustále proklamovaného „Amerického snu“....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205/big_vsechny-rite-sveta-i-ta-ma-O27-205.jpg 3.91129
Žánr:
Literatura světová, Povídky

Vydáno: , Pragma

South of No North, 1973

Nahrávám...

Komentáře (116)

Kniha Všechny řitě světa i ta má

ber-tram
27. dubna

Kdo by neznal Chinaski Opravdu? Literární předobraz kapely se s tím nijak nepáře, furt pod vlivem a napůl socka, život jako vstupenka bez návratu, snímkovaný v povídkách od plic, leč valem bez pointy. Úroveň od deseti k pěti, ale říz to má slušný! 10/23

dr.horrible
30. března

Ty malej zmrde! Pusť můj hrnec na sraní!

Felsenberg
23. března

Ale jo. Nechutné a občas zajímavé.

padajicidvere
27. ledna

Autor šokuje svým vlastním způsobem.
Podle mě je Bukowski jako opera - buď ho milujete nebo nenávidíte. Zřejmě jsem si tu lásku vybrala už na La Traviatě.. Snažila jsem se začíst, pochopit, oprostit se od konvencí a řádu jako on, ale prostě NE. Nelíbí se mi tento styl, znásilňování, nadávky, underground..

vendy246
21. ledna

Super četba. Zábavné. Alkohol, sex, sázky, dluhy, zlodějina a přímočaré pojmenovávání věcí, všechno se to na vás jenom valí. Žádné zásady a pravidla, nic co by se mělo. Jak to, že jsem dosud nic od ChB nečetla?

Natyna3
11. ledna

,,Co může dělat básník bez bolesti?
Potřebuje ji stejně jako psací stroj."

ava.s
26.12.2022

Charles Bukowski je přesně ten typ autora, který vám buď sedne a budete ho milovat, nebo jeho tvorba půjde úplně mimo vás. Bezpochyby to není čtení pro každého.

Já patřím do té první skupiny.
Líbí se mi ta divnost, surovost....ten pohled na svět, bez zbytečných keců, růžové bubliny.

Kniha je soubor krátkých povídek plných chlastu, ženských a "ztracených"(?) existencí, které mi zhruba dva týdny zpříjemňovaly cestu MHD z práce a do práce. Za mě dobré čtení.

lost.in.books
07.10.2022

Další kousek povinné četby, který mě opravdu neuchvátil. Absurdní, mnohdy zvrácené povídky o outsiderech a vyvržencích společnosti propojené někdy až absurdními náměty a dějem. Neukončené povídky s otevřeným dějem, vulgarismy a mnoho dalšího mě odrazovalo od toho přečíst knihu jedním dechem. Vím, že byl záměr autora schválně do příběhu zakomponovat vyvržence, ale já jsem v tomto díle kouzlo nenašla a nemám chuť si od autora přečíst cokoliv dalšího, jelikož mi to absolutně nic nepředalo. Nevím co jiného bych k této knize dodala. Pokud jste milovníky undergroundu, tak by se vám kniha mohla líbit, ale pro mě to bylo akorát marnění časem. Dvě hvězdičky dávám autorovi za osobitost a originalitu.