Všechny řitě světa i ta má přehled

Charles Bukowski

Nové vydání zřejmě nejúspěšnější knihy Bukowského znalému čtenáři připomene autorův styl; čtenář, který se setkává s dílem Bukowského poprvé, pohlédne prostřednictvím sedmadvaceti povídek na Spojené státy americké jiným pohledem, než jaký nabízí líbivé hollywoodské filmy, a ve vyprávění plném sexu, alkoholu a vulgarismů objeví citlivého a přemýšlivého autora.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: 2013 , Argo
Originální název: South of No North, 1973

Co říkají o knize uživatelé?

Dílo Charlese Bukowského vyvolává silné emoce a rozporuplné reakce. Čtenáři se často ocitají v drsném světě, který autor líčí bez obalu. Někteří nacházejí v jeho příbězích úlevu od vlastních problémů, jiní se cítí znechuceni. Bukowskiho styl je syrový a vulgární, ale zároveň fascinující a autentický. Jeho povídky zkoumají temné stránky lidské existence a vyvolávají zamyšlení o morálce a lidských slabostech. Každý čtenář si musí sám rozhodnout, zda mu tento pohled na svět vyhovuje nebo ne. Více v komentářích.

Komu by se kniha Všechny řitě světa i ta má mohla líbit?

• Čtenáři hledající syrovou a drsnou literaturu
  • Milovníci kontroverzních autorů
  • Ti, kteří se nebojí morálního rozporu
  • Fanoušci krátkých povídek s temnými tématy
  • Čtenáři, kteří ocení autenticitu a surovost

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechny řitě světa i ta má. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

conikdonecte
13.10.2025

V knize "Zeptej se prachu," zazněla vcelku pěkná předmluva od Charlese Bukowskiho. A protože má zvědavost je bezmezná, ihned po dočtení Fanteho jsem si autora předmluvy vyhledal a s jeho povídkovou knihou strávil několik večerů plných zamyšlení, znechucení a i několika pousmání. Stejně, jako Fante, ani Bukowski není pro každého. Je syrový, hrubý, a píše bez jakýchkoli příkras o nejspodnějších vrstvách amerického lidu, jehož příběhy mají k americkému snu asi tak daleko, jako já k cestě na Mars.

všech 127 komentářů

Související novinky - Všechny řitě světa i ta má (0)

Nemocnice, lapáky a kurvy: to jsou tři univerzity života. Mám několik titulů. Říkejte mi pane.

Kniha Všechny řitě světa i ta má v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 091x
v Mé knihovně430x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi